23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Erkam Aydar Röportajı
   

Erkam Aydar, hakkında merak edilenleri ve müzik yolculuğunu Şimal’le Yıldızlar Geçidin de anlattı.

 
   

Bazı sesler ilk defa duymanıza rağmen sanki uzun zamandır dinleyip tanıyormuşçasına bir his bırakır ruhunuzda. İşte o seslerden biri de son zamanların en çok dinlenilen ‘DUYGULAR1M ’adlı albümü ile Erkam Aydar, hakkında merak edilenleri ve müzik yolculuğunu Şimal’le Yıldızlar Geçidin de anlattı. 

Sevgili Erkam Öncelik Olarak Bizleri Kırmayıp Bu Röportajı Bizimle Gerçekleştirdiğin İçin Sana Sonsuz Teşekkür Ederim.

Öncelikle Bu satırları okuyan herkese sevgilerimi ve saygılarımı iletiyorum.Müzikonair ailesine ve Şimal Cemile Saraç’a çok teşekkür ediyorum.

Erkamcım Röportaja İstersen İlk Çocukluktan Başlayalım Ne Dersin? Mesela Yarışma öncesi Erkam AYDAR kimdi neler yapıyordu?

Hadi başlayalım bakalım çocukluktan

Yarışma öncesinde şuanda da halen devam ettiğim bir üniversite hayatım vardı.Bahçeşehir Üniversitesi Sinema –Televizyon 3.sınıf öğrencisiyim.yarışmaya katıldığım dönemde üniversitede hazırlık sınıfı öğrencisiydim zaten. Yarışma Öncesinde de Yine müzikle iç içe olan enstrüman çalmaya çok hevesli biriydim. Müzik aletleri ile çok fazla haşırneşirdim. yarı çaplı da olsa biraz çalmayı öğrendim. Müzik haricinde de kısa metrajlı filmler çektim kendi çektiğim filmimde kendi arkadaşlarımı hep oyuncu olarak kullanırdım. Bunlar benim ilk deneyimlerimdi. Bu tarz şeylerle uğraşıyordum..arkadaşlarıma çok düşkünüm onlarla bol bol zaman geçirmeyi çok seviyorum ,film izlemeyi çok seviyorum.bu güne kadar sayısını hatırlamadığım kadar yerli – yabancı film ayırt etmeksizin sezonun bütün filmlerini izlemişimdir. Yarışma öncesinde Kendi halinde takılan biriydim

Nasıl Bir Çocukluk Yaşadın Ve Çocukluğun Nerede Geçti

Ooooo çok yaramaz bir çocukmuşum nerden başlasam bilmemki..birazcık şımarık büyütülmüşüm. İstekleri çok olan ve istediklerim gerçekleşmeyince huysuzluk çıkaran bir çocukmuşum. Yaramazlığımdan artık başıma hiçbir fantastik filmde gelmeyen olaylar gelmiştir.2.kattan mı düşmedim, havuz da kafamı mı yarmadım neler neler hangi birini anlatsam ki size şimdi

Birgün kışın kış günü istanbuldayız.Arkadaşlarım beni bilerek denize atmışlardı,şaka yapıyorlar mış güya bana az kalsın zatürre oluyordum.neyseki son anda zatürre olmaktan kurtarmıştım kendimi..:)

Ve Hayalin miydi Şarkıcı Olmak

Hayalim şarkıcı olmak değildi.polis olmak istiyordum.Üniversite sınav sonuçları açıklanıp sinema -televizyon bölümünü kazanıncaya kadar da hep hayalim polis akademisinde okumaktı.ama nasip olmadı..artık nasip olursa polisiye bir dizi de polis karakteriyle özlemimi gidermek istiyorum.

Seneler ne kadar da çabuk geçiyor değil mi Yıllar neleri değiştirdi hayatın da, keşke dedin mi hiç bu süre zarfında.

Keşkem öyle hiç olmadı ama zaman zaman kızgınlığımdan keşke dediğim zamanlar olmuştur.keşke dememek içinde aklımdaki her ne varsa hepsini bu zamana kadar yaptım. Sadece polis olamadım Keşke demiyorum. Çünkü şimdi çok daha ciddi kitleler ile birlikteyim.örnek olmak adına yaşı küçük ciddi bir kitle de beni takip ediyor.onlara bir nebze olsun örnek olup faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana ..

Hayatım Medya camiasına girdikten sonra tamamen değişti. Çünkü artık kılık kıyafetine, bindiğin arabaya, gittiğin mekanlar, konuşma tarzın, hitap şeklin o kadar dikkat ediliyor ki bunların hepsine dikkat ediyorum. Âmâ her şeyden önemli her şeyin basında sağlık geliyor.sağlığımıza çok dikkat etmemiz gerekiyor.çünkü sürekli insanlarla iletişim halindesin diş kontrolleri,check up kontrolleri ve buna benzer bir çok kontrollerin rutin bir şekilde yapılması gerekiyor.

Musicom etiketi ile “Duygular1m “isimli İlk Albümün Piyasaya Çıktığında Neler Hissettin?

Fatih Aksoylu ve Savaş Aksoylu yapımcılığında Musicom yapım şirketinden “Duygular1m” adlı ilk albümümüzü çıkardık. Bu albüm Benim ilk göz ağrım,bebeğim .Duygularım dedim çünkü şarkılarımdan hem bir tanesinin adı ve aynı zamanda da duygularıma dair ne varsa hepsini bu albümde topladım. 8 parçalık bir albüm yaptım. şuana kadar 2 video klip çektim. ilk video klip çalışmamız İbrahim Tatlıses’in sözü ve müziği kendisine ait olan eser “ALLAH ALLAH” Ve diğeri de yine sözü ve müziği İsmail YK ‘ya ait olan bir eser “Nasıl Mutluluklar Dilerim” ve aynı zamanda da İsmail YK bu klibimizin oyunculuğunda da yine bize destek olan isimlerden birisi.

Albümünün ilk video klip çalışması İbrahim Tatlıses’in sevilen eseri “ALLAH ALLAH “ şarkısına video klip çektin. Bu Şarkıyı İbrahim Tatlıses’ten almak çok zor oldu mu senin için .

Kesinlikle Çok Zor Oldu. çünkü İbrahim Tatlıses şarkısına klip çekmek inanılmaz derecede ter attırdı bana. klibin yönetmenliğini de kendim yaptım.1987 yılında Melike ZOBU ‘nun başrolünü paylaştığı film müziğiydi Allah Allah. Klibimizi çekerken de o filmin senaryosundan o dönemin arabalarını şimdiye uyarladık birkaç sahne. Bir nebze olsun İbrahim abiye teşekkür mahiyetin de olması için bu şekilde yaptık.

Peki albümün için şarkı seçerken ilk önce onun sana ne hissettirdiğini mi baz alırsın yoksa dinleyiciye ne hissettireceğini mi?

Şarkıyı birden fazla ve farklı farklı sektörlerde çalışan insanlara da dinletirim ve ortak bir karar alırım. sadece benim hissettiğim ile asla kalmam çünkü sana çok güzel gelen şey başkalarına itici gelebilir. Mesela dizilerde böyledir, yapımcılar izlediğinde çok beğenirler ama bunu gizli tutarlar ve yayınladıklarında güzel ve istedikleri gibi bir reyting alamazlar. Onun için bende şarkı seçerken etrafımdakilere dinletir tepkilerine göre seçim yaparım

Arabeski müzik akımı olarak nereye yerleştirirsin. Örneğin Türk halk müziği mi, Türk sanat müziği midir arabesk? Ya da nevi şahsına münhasır özellikleri var mıdır?

Türk Halk Müziğine ben türküler diyorum. Türküler çok uzun yıllardan sonra bizlerle buluşan eserlerdir. Türküler Yakılır, Arabesk te şarkılar yapılır. Türküler yakıldığı için onun daha çok derin anlamı var. Bende Türk Halk Müziğin edebi boyutun da çok fazla bilgim olmadığı için arabesk müzik benim için çok lezzet alarak yaptığım bir tarz.

Çünkü küçüklüğümden beri arabesk radyolarında Ferdi Tayfur, Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Müslüm Gürses arabeskin babaları olarak 70’lerde 80’lerde geniş kitlelere ulaştılar. yine o dönem sanatçılarından Sezen Aksu ve birsürü adını buraya yazarak sığdıramayacağım sanatçılarla büyüdük. Şarkıları dilimizde yüreğimiz de yer etti. Arabesk müzik benim hayatımın odak noktasında . Altyapı anlamında değişikliğe uğrayabiliyor sadece örneğin Sıla ve Halil Sezai pop müzik yapıyorlar ama aranjeye baktığın zaman birçok şarkılarında arabesk soundu var Önce arabeskin babaları şarkılarının coverlayarak kendi yollarından vazgeçtiler.ardından pop ve rock müzik sanatçıları arabeski kendi müziklerinde kullanmaya başladılar. ben artık bunu batı arabesk ve doğu arabesk diye ayırıyorum.ama bunun ben neresindeyim bende bilmiyorum

Yakışıklılık ve güzel bir sese sahip olmak, müzik dünyasında lider olmaya yetiyor mu?

Hayır tabiki yetmiyor .Yakışıklı ve güzel sesin yanında zeka hemde pratik zeka varsa çözüm üretebiliyorsan bunlar liderliğe götürebilir insanı
Medyada yer almak başarının sırrı değil, sence medyada doğru yer almak başarının sırrı değil midir?

Yani çok fazla yüzünü göstermekle çok fazla televizyon programlarına katılmak başarı değildir.

Sansasyon ile veya kötü bir olayla ya da hiçbir değeri olmayan boş sadece reyting uğruna seni konuk alıyor olabilirler. Bu anlamda senin medyaya üretkenliğin, Kişinin çıkardığı ürün ve bu ürünün doluluk oranı elle tutulur bir yanı var mı yok mu bunlar en önemli faktörlerden bir tanesidir

Mesela İbrahim Tatlıses İbo Show Programı zamanında birini konuk alırken çıkardığı ürüne göre sanatçı konuk alıyordu. Medyanın seni sevmesi veya medyada başarı sağlayabilmen için zekan ve duygusallığınlığını harmanlayıp bir şeyler çıkarman lazım ortaya yoksa çok zor

Bazı şarkıların yapılırken çok özel hikâyeleri vardır. Bu acı, tatlı, komik ya da ilginç bir hatıra olabilir. Albüm de sana da ait olan bir eser var Ankara mı İstanbul mu adında olan eser bu şarkıyı özel kılan böyle bir hikâyen var mı? Varsa bizimle paylaşır mısın?

Var Çünkü çok fazla Ankara –istanbul arası yolculuk yaparak çok fazla mekik dokuyorum o yollarda. Ankara ‘da çok güzel dostluklarım, yakın arkadaşlarım var. Ankara arkadaşlarımla buluşma noktamız tayin ediyoruz. Bir gün sürekli gidip gelirken sıkıldım artık yolda ve dedim ki ANKARA mı İSTANBUL mu diyerek şarkıyı yazmaya başladımAslında bu şarkının sözleri paraya önem veren ,kalbe değil de cüzdana önem veren aşklara da sataşma var .Bu Şarkımızın oluşumu da bu şekilde oldu umarım beğenmişsinizdir.

Şarkıların hangi aşamalardan geçerek dinleyiciye ulaştığını Albüm çıkarmış biri olarak çok iyi bilirsin. Ancak dijital ortam yüzünden el emeği göz nuru pek çok eser tek bir tıkla bir kaç dakika içerisinde binlerce kullanıcıya ulaşabiliyor. Bu konuda ülkemizdeki korsan yasalarını da göz önünde bulundurarak, sen bir yasa koyucu olsaydın ne yapardın?

Ben Albümlerin fiyatını düşürürdüm mesela bir cd fiyatı 20tl değil de 5tl yapardım. Çünkü asgari ücretle geçinen milyonlarca vatandaşımız var ülkemizde, albüm fiyatları 20tl olunca vatandaşımız alamayabiliyor belki de bir cd ye 20tl bütçe ayırmak istemiyor.

İşin mutfağı gerçekten çok zor çok fazla emekler sarf ediliyor, biz albümleri yaparken belki 100binler harcıyoruz gece gündüz uykusuz bile kaldığımız oluyor bazen ama .Korsanı önlemek adına yapılabilecek şeyler arasında albüm fiyatlarını devletimizin de destek olması ile birlikte yapımcılar ve dağıtımcı firmaların da mağdur olmaması adına daha uygun fiyatlar olursa bunun önüne belki geçilebilir diye düşünüyorum.

Oyunculuk eğitimi alıyorsun. Adını Kalbime Yazdım adlı dizide Kadir Ağa karakterindeydin. çok başarılı ve bir o kadar da çok sevilen bir oyuncu olarak ta tanıdı herkes seni var mı yeni bir proje yakında seni ekranlarda yeniden görebilecek miyiz?

Evet şuanda da halen oyunculuk eğitimi almaya devam ediyorum.Yeni Bir dizi projesi ile anlaştım.3 Büyük kanaldan birinde yayınlanacak olan dizi Burak Sağyaşar yapımcılığında yeni sezonda sürpriz birkaç isimle brlikte çok güzel bir dizi projesinde siz değerli arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz çok yakın zamanda inşallah..

sitemizi nasıl buldun Erkam? Var mıdır önerilerin sitemiz için..

Estafurullah önerim olamaz sadece gözlemlerim olabilir, gözlemlerime dayanarak daha geniş kitlelere yayılma adına bir şeyler yapmak gerekir mesela fan kitlesi çok fazla olan çok sevilen sanatçılara ulaşılması onlardan destek vermeleri adına rica edilmeli. Çünkü dergi röportajlarına insanlar güvenemiyorlar çünkü söylemedikleri sözleri okuyabiliyorlar. Biraz da riskli geliyor onlara . çok güvenilir ve aynı zamanda müzik adına gönül vermiş herkesi aynı platform altında toplayan kaliteli bir müzik portali.

Sevgili Şimal Cemile Saraç bu camiaya gerçekten gönül vermiş hizmet edip emek veren bir arkadaşımız. Yapmış olduğu işlerde hep başarılı olmayı hedefleyen ve takip ettiğim kadarıyla başarılı işlere de imza atan ve işine gerçekten gönül veren bir arkadaşımız. birbirinden değerli müzisyen dostlarımızı ve aynı zamanda sanata ve sanatçıya ,müziğe gönül vermiş insanlara destek veren müzik sitesi burası ..Benim sektörümün dışında olduğu için öneri değil sadece gözlemlerimi söylüyorum..öneri kısmını pas geçiyorum

 2016 yılında dilediğin her ne varsa Allah onu yaşatır inşallah sana .2016 yılından senin beklentilerin neler Erkam AYDAR.

Yeni yılda tabi öncelikle her şeyin başı Sağlık diyerek dileğimize başlayıp, sonrasında huzurlu, mutlu ,başarılı ve bol kazançlı bir yıl olmasını temenni ediyorum. Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah

Ve Erkam AYDAR  Şimal’le Yıldızlar Geçidi ailesi olarak Çok Teşekkür ederiz :) Kırmadın Bizi İnşallah Yine Farklı Bir Röportajda Görüşmek Üzere Çok İyisin Kal Sağlıcakla.

 

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA