23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU  22:30  AKDENİZ BELEDİYESİ GELECEK 5 YILIN ROTASINI BELİRLİYOR  22:28  TALAT DINÇER, “ÜLKEMIZ GENELINDE TOPLAM KAÇ TANE ENGELLI VATANDAŞıMıZ IŞSIZDIR?”  13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU 

AKDENİZ BELEDİYESİ GELECEK 5 YILIN ROTASINI BELİRLİYOR
   

Akdeniz Belediyesi’nin gelecek 5 yılın yol haritası niteliğini taşıyan “2025-2029 Dönemi Stratejik Plan Çalıştayı”; “Akdeniz Tüm Renkleriyle Güzel” sloganı ve “Toplumcu Bir Anlayışla Yaşanabilir Bir Akdeniz” hedefiyle çok geniş katılımlı bir toplantıyla gerçekleşti.

 
   

Bir otelin salonunda düzenlenen toplantıya; Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan, Mersin Milletvekili Ali Bozan, DEM Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı M. Rüştü Tiryaki, Eski Nusaybin Belediyesi Eş Başkanı Sara Kaya, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, müdürler, akademisyenler, sendika, sivil toplum ve emek örgütü temsilcileri, mahalle muhtarları, stratejik plan paydaşları ile çok sayıda davetli katıldı.

“Toplumun bütünün dâhil olacağı kararlar esastır”

Çalıştayın açılışında bir konuşma yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Nuriye Arslan, stratejik plan hazırlığının büyük bir özveri ve geniş bir katılımla gerçekleştiğinin altını çizdi. Sözlerini; “Bizim yerel yönetimler anlayışımızda, tek başına sadece iki insanın dudağının arasından çıkacak kararlar değil; toplumun bütünün dâhil olacağı kararlar esastır” şeklinde sürdüren Eş Başkan Arslan; “Bizler de bu bilinç, duygu ve anlayışla yola koyulduk. Onun için sizlerin burada yapacağı çalışmalar, öneri ve görüşleriniz bizim için gerçekten çok değerlidir. Paydaşlarımızın katkı ve deneyimlerinden çok şey kazanacağımızdan, önümüzü açabilecek aktarımları olacağından da hiç şüphemiz yok. Bu inançla çalıştaya katılımınız için hepinize çok teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

“Kendimizi de kentimizi bizler yöneteceğiz”

Konuşmasında, şeffaf yerel yönetimin önemine dikkat çeken Eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız ise; “Amacımız; Akdenizlilerin, Mersinlilerin ve genelde de coğrafyamızda yaşayan halkların, demokratik ve katılımcı bir belediyecilik anlayışıyla, ‘kendimizi de kentimizi bizler yönetiyoruz’ perspektifiyle yapacağımız çalıştayımızı ortak ve kolektif bir anlayışla oluşturmaktı. Bugün bu stratejik plan çalıştayı kapsamında, önümüzdeki 5 yıllık sürecin yol haritasını belirleyeceğiz. Bu çalıştayla birlikte tabi halk toplantılarıyla, muhtarlar buluşmasıyla, anket araştırmaları ile kentin, Akdeniz’in tüm dinamiklerinin fikir ve önerilerinin alındığı ortak yol haritasını örmüş olacağız.

Bu anlamıyla yolumuzu aydınlatacak haritamızın en önemli taşlarından birini örmüş oluyoruz. Kadınların, çocukların ve emekçilerin güvenli bir şekilde yaşayabilecekleri kentler inşa etmek gerektiğinin kesinlikle bilincindeyiz. Bu çalışmalarımızı sürdürürken de kolektif ve ortak aklı hakim kılmak niyetindeyiz. ‘Biz biliriz, biz yaparız’ anlayışının karşısında halkçı, katılımcı, ortak aklı esas alan bir yönetim anlayışıyla belediye yöneticilerimiz, eş başkan yardımcılarımız, meclis üyelerimiz ve halkımızla birlikte bu süreci hep birlikte öreceğiz” şeklinde konuştu.

“Akdeniz, gerçekten de tüm renkleriyle güzel”

DEM Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı M. Rüştü Tiryaki de çalıştayda yaptığı konuşmada, Akdeniz Belediyesi Stratejik Plan Çalıştayının da özü olan “Akdeniz Tüm Renkleriyle Güzel” sloganına dikkat çekti. Tiryaki, “Gerçekten de bu ülke, bütün renkleriyle güzel olan bir ülke. Fakat birileri, bu ülkenin bütün renkleriyle güzel olmasını değil, mermer olmasını istiyor. Yine birileri, Akdeniz’in tüm renkleriyle güzel olmasını değil, mermer olmasını istiyor. Tek renkli, tek sesli ve tek yapılı bir belediye olmasını istiyor. Biz bunu reddediyoruz, kabul etmiyoruz. Bu kentte ve bu ülkede yaşayan her inancın, her etnik kökenden insanın, her mezhebin, her farklı yaşam biçiminin kendisine yer bulacağı bir ülke olmasını istiyoruz. Her dil, her din, her inanç ve yönelim, bu ülkede bölücü değil, tam tersine zenginleştirici, bu ülkenin zenginliği olarak kabul edilmelidir. Akdeniz’de eğer bunun örneğini yaratabilirsek, tüm ülkeye mal edebilir, bir vaha gibi bütün ülkeye yayabiliriz” diye konuştu.

“Mersin ve Akdeniz, bana Nusaybin’i hatırlatıyor”

Eski Nusaybin Belediyesi Eş Başkanı Sara Kaya da toplantıya katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Kentin dinamiklerinin içinde yer aldığı ve kentte söz sahibi olabilecek seçilmişleri kente davet eden arkadaşlarımızın burada olup çalışmada yer alması bizleri çok heyecanlandırdı ve mutlu etti. Biz, kendimizi de kentimizi de yöneteceğiz şiarıyla ilk 2014-2019 yılları arasında eş başkanlık sistemine başladığımızda tam da bunu söylemiştik. Ben Mersin’e veya Akdeniz’e baktığımda bana biraz da Nusaybin’i hatırlatıyor. Çok dilli, çok kültürlü, çok dinli bir dinamik görebiliyoruz. Bundan kaynaklı olarak da çok güçlü bir stratejik plan ortaya çıkacaktır. Bugün burada, herkesin katıldığı katılımcı bir belediyecilik anlayışının bu oturumda ortaya çıkacağını ve herkesin büyük heyecanla kendini katabileceği bir çalışma ortamını gördüğümü ifade etmek isterim” dedi.

Konuşmaların ardından “Akdeniz Belediyesi 2025-2029 Dönemi Stratejik Plan Çalıştayı”, tüm paydaşların da katıldığı grup çalışmaları ve ardından gerçekleşen sunumlarla devam etti.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 


  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA