13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

“Üniversiteler hemen açılmalıdır”
   

Mersin İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri İbrahim Yücesoy, “Mühendislik, tıp, veteriner hekimlik ve diğer birçok alanın uzaktan eğitimle sürdürülmesi teknik olarak mümkün değildir. Üniversiteler hemen açılmalıdır” dedi.

 
   

10 ili etkileyen ve can kayıplarına neden olan deprem felaketinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üniversitelerde tamamen uzaktan eğitime geçileceğini açıkladı. Mersin İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube Yön. Kur. Başkanı İbrahim Yücesoy, bu karardan biran önce dönülmesi gerektiğini söyledi.

Depremin ardından insanların güvenli gördükleri şehirlere gittiğini belirten Yücesoy, bunun barınma ihtiyacını da beraberinde getirdiğini ifade etti. İlk etapta depremzedelerin otellere ve öğrenci yurtlarına yerleştirildiğinden söz eden Yücesoy, “Siyasi iktidar ortaya çıkan barınma sorununun çözümünü ne yazık ki üniversiteleri uzaktan eğitime çevirmekte bulmuştur. Covid-19 salgını sürecinin bize gösterdiği bir gerçekte uzaktan eğitim, eğitim değildir. Bu süreçte 1.5 yıl üniversiteden uzak kalmış gençlerimizi şimdi tekrar evlerine döndürmek, Türkiye çapında uzaktan eğitime geçilmesi ayrı bir gaflet olarak karşımıza çıkmıştır. Yasal olarak konuya baktığımız da ise OHAL ilan edilen iller hariç hukuken ne Cumhurbaşkanı ne de YÖK yetkisinde olan bir durum değildir. YÖK’ün böyle bir karar alması anayasada yazılı bulunan üniversitelerin özerk yapısına aykırı bir durumdur” dedi.

 

“ÜNİVERSİTELER SADECE EĞİTİM VE ÖĞRETİMİN YAPILDIĞI YERLER DEĞİLDİR”

Uzaktan eğitim kararından bir an önce dönülmesi gerektiğini dile getiren Yücesoy, “Üniversiteler sadece eğitim ve öğretimin yapıldığı yerler değildir. Aynı zamanda sosyal ve duygusal ihtiyaçların tamamlandığı yerlerdir. Gençlerin arkadaşlarına, eğitimcilere ve danışmanlara ihtiyacı vardır. Mühendislik, tıp, veteriner hekimlik ve diğer birçok alanın uzaktan eğitimle sürdürülmesi teknik olarak mümkün değildir. Günü kurtarmak adına alınan çözüm olmaktan uzak kısa vadeli kararlar uzun vadede geleceğimizden çalmaktan öteye gidemediği gerçeği apaçık karşımızda durmaktadır.

Yanlış inşa edilen bir binanın, fay hattı üzerine kurulan kentlerin, kontrolü doğru yapılmayan yapıların ve bilimi göz ardı ederek alınan kararların ne kadar büyük sonuçlar doğurabileceğini yaşamış olduğumuz bu büyük felakette görmüş bulunuyoruz. Eğitim yoksa hiçbir şey yoktur” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA