23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Yurtlarda tahliyeler başladı: ‘Alınmayan sorumlulukların bedelini öğrenciler ödüyor’
   

KYK yurtlarının depremzedelere tahsis edileceğinin açıklanmasının ardından öğrencilerin tahliyesi istendi. Öğrenciler, "Alınmayan sorumlulukların bedelini öğrenciler ödüyor" diye tepki gösterdi.

 
   

İstanbul'da Cevizlibağ Atatürk Öğrenci Yurdu’nun saat 21.00’e kadar boşaltması istendiği bildirildi. Yaşanan karışıklık öğrencilerin kamerasına yansıdı.

“ALINMAYAN SORUMLULUKLARIN BEDELİNİ ÖĞRENCİLER ÖDÜYOR”

Konuyla ilgili bir paylaşımda bulunan Barınamıyoruz Hareketi şu ifadelere yer verdi:

* “Öğrencileri yurtlardan kapı dışarı ederek sorumluluklarınızdan kaçamazsınız. Yurtları değil otel ve boş konutları derhal depremzedelere açın!… Cevizlibağ Yurdu’nda öğrenciler zorunlu şekilde tahliye ediliyor. Alınmayan sorumlulukların bedelini öğrenciler ödüyor. Biz de soruyoruz: Oteli yok mu bu devletin?”

Öte yandan Kırıkkale Hatice Hanım Kız Öğrenci KYK Yurdu’nda kalan öğrencilerin dolaplarının boşaltıldığı bildirildi. Öğrenciler, “Depremzedeleri de bizi de mağdur ediyorsunuz. Otellerinizi, saraylarınızı, boş evleri açın! Yurtlarımızdan bizi kovamazsınız!” diye seslendi.

 

UZAKTAN EĞİTİM KARARI

Yükseköğretim Kurulu'ndan bugün yapılan duyuruda, “Kahramanmaraş merkezli deprem afetinin ülke genelindeki etkileri nedeniyle Yükseköğretim Kurulu tarafından 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin uzaktan öğretim yoluyla tamamlanmasının uygun olduğuna karar verilmiştir. Uzaktan öğretime ilişkin ayrıntılar, bu kapsamda alınacak tedbirler, tıp, diş hekimliği gibi sağlık programları ile staj ve işyeri eğitimi ve benzeri hususlar ayrıca değerlendirilip önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır” denilmişti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da “850 bin depremzede KYK yurtlarına yerleştirilecek” açıklamasında bulunmuştu.

 

AKADEMİSYENLER TEPKİ GÖSTERDİ

Uzaktan eğitim kararına birçok eğitimci ve akademisyen tepki gösterdi. Akademisyenlerin tepkilerinden bazıları şöyle:

Prof. Dr. Elif Dağlı: “Yurtlarda depremzede barındırma gerekçesiyle üniversiteleri kapatmak eğitime darbe vurmaktır. Derhal düzeltilmelidir. Uzaktan eğitimin başarılı olmadığını pandemide gördük. Devlete ait misafirhaneler, oteller hiç olmadı külliye depremzedelere açılmalıdır. Devlet yurttaş için vardır. Devlet yurttaştır.”

Prof. Dr. Ahmet Kasım Han: “Üniversitelerin, tatil edilmesi kararı düşünülmeli. Gençlerin bir arada olması iyidir. Uygulama insan kaynağımız ve ekonominiz üzerindeki nesnel ve ruhi zararı katlayacaktır. Bölgedeki öğrencilerin, burs olanaklarını da ayarlayarak başka illere nakli düşünülmeli. Devlet ve Vakıf üniversiteleri bu kapasiteyi kaldırabilir. Vakıflar bursla öğrenci alabilir. Pandemi üzerine yarım dönem daha tatil bu öğrenci neslini bütünüyle olumsuz etkileyecek sonuçlar doğurabilir. 20 yıl sonrasına zorlayıcı bir yetkinlik açığının oluşmasına yol açabilir.”

Prof. Dr. Cem Say: “Bunu yapmayın, bu karardan dönün. Aklınıza öğrencileri yurtlarından atıp tüm ülkede tüm üniversiteleri çevrimiçi yapmaktan daha iyi bir fikir gelmiyor mu gerçekten?”

Prof. Dr. Mustafa Çetiner: “Üniversitelerin kapanmasını anlayabilen var mı? Yurtlara depremzedeleri alacaklarmış. Binlerce boş konut, oteller, tatil köyleri var. Lojmanlar, misafirhaneler var. Bula bula üniversitelerin yurtları mı kaldı bir tek?”

 

 

 

 

 

 

 

kaynak:sözcü

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA