13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

“Salgın hastalıklara karşı önlem alınmalı”
   

Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Nasır Nesanır, “Mersin’e gelen veya yerleştirilen depremzedelerin hane kaydı yanı sıra sağlık ve hastalık öyküleri, kullandıkları ilaçlar, tıbbi cihazlar mutlaka kaydedilmelidir. Salgın hastalıklar yaşanmaması için gerekli koruyucu önlemler alınmalıdır” dedi.

 
   

Pandemi döneminde olduğu gibi sağlık çalışanların bu süreçte de özverili çalıştığını söyleyen Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Nasır Nesanır, depremde yaralanan çok sayıda vatandaşların Mersin’e getirildiğini belirtti. Her geçen gün yaralı depremzede sayısının arttığına dikkat çeken Nesanır, Mersin için yeni sağlık sorunlarına yol açmaması için gereken tedbirlerin alınması yönünde çağrıda bulundu.

Halkın bilgiye doğru güncel ve şeffaf biçimde ulaşması gerektiğini belirten Nesanır, “Koruyucu ve tedavi edici her tür sağlık hizmetin sunulması sürecinde kamuoyunun tüm bileşenlerinin gücüne gereksinim olduğundan ilgili kurumları, kuruluşları, emek ve demokrasi örgütlerini de içeren etkin kriz masaları aracılığıyla 24 saat kesintisiz çalışma yürütülmesi gereklidir. Mersin Tabip Odası olarak tüm üyelerimizin bilgi ve yetkinliğini her türlü koordinasyonda sunmaya hazır olduğumuzu yineliyoruz” diye konuştu.

 

“TEDAVİ EDİCİ SAĞLIK HİZMETİ EKSİKSİZ SUNULMALI”

 

 

Salgın hastalıkların yaşanmaması için gereken önlemlerin alınmasının önemini vurgulayan Nesanır, “İlimizde belediye yurtları, oteller, vatandaşların bireysel meskenleri, sivil toplum örgütlerinin binaları, devlet kurum binaları barınmaya açılmıştır; buralarda konaklayanların içme ve kullanma suyuna, sağlıklı gıdaya, kişisel temizlik ve bakım ürünlerine  erişimi; göç eden yurttaşlarımızın ilaçları ve raporları enkaz altında kaldığından ilaçları, kronik hastalık ilaçlarının rapor süreleri uzatılmalı ve eczanelerden doğrudan temini için düzenlenme  sağlanmalıdır. Salgın hastalıklarının yaşanmaması için koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmeti eksiksiz sunulmalıdır. Mersin’e gelen veya yerleştirilen depremzedelerin hane kaydı yanı sıra sağlık ve hastalık öyküleri, kullandıkları ilaçlar, tıbbi cihazlar mutlaka kaydedilmelidir.  Salgın hastalıklar yaşanmaması için gerekli koruyucu önlemler alınmalıdır” dedi.

 

“DEPREMZEDELERE PSİKOLOJİK DESTEK VERİLMELİ”

 

“Tıbbi malzeme ve ilaç konusunda sıkıntı yaşanmaması için İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı gerekli önlemleri almalıdır” diyen Nesanır, “Gerekebilecek geçici barınma alanı yerleri bir an önce belirlenmeli, kış koşulları ve önümüzdeki yaz ayları da dikkate alınarak bu alanlar sağlıklı ve güvenli yaşam için gerekli alt yapıya kavuşturulmalıdır. Aksayan poliklinik hizmetleri düzenli hale getirilmeli; gelecekte Mersin’de birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerinde aksamalar yaşanmaması için sağlık merkezleri ve sahra hastaneleri açılmalıdır.  Her türlü olağandışı durumdan eşitsiz biçimde daha fazla etkilenen dezavantajlı gruplar olan kadınlar, çocuklar, yaşlılar, engelliler korunmalıdır. Zarar görenlerin hizmet verenlerin psikolojik destek ve travma değerlendirmesinin sadece kamu eliyle yönetilmesi mümkün değildir. Uzman gönüllülüğünün Mersin Tabip Odası aracılığı ile sağlanması önemlidir” şeklinde konuştu.

 

“SAĞLIK SORUNLARINA YÖNELİK ÖZEL TEDBİRLER ALINMALI”

 

Hastanelerde yoğun hasta yükünün olduğunu ifade eden Nesanır, diğer illerden sağlık çalışanlarının takviye yapılması yönünde çağrıda bulundu.

Nesanır, “Sağlık çalışanlarının fiziksel ve duygusal tükenmişliklerinin önüne geçilmesi ve azaltılması için sağlık emekçilerinin çalışma süreleri ve dinlenme süreleri yeniden düzenlenmelidir.  Deprem öncesindeki tetanoz aşısı yetersizliği daha büyük bir sorun olarak bizi beklemektedir. Bakanlık bu ihtiyacı giderecek adımlar atmalı, gerekirse diğer ülkelerden tetanoz aşısı için özel olarak yardım talep etmelidir. Deprem sırasında sık yaşanan sağlık sorunlarına yönelik özel tedbirler alınmalıdır. Örneğin crush sendroma bağlı böbrek yetmezlikleri için diyaliz ünitelerinin sayısı artırılmalı yakın illerle koordineli olarak hastaların acil tedavileri sağlanmalıdır. Bir kez daha tüm toplumumuza geçmiş olsun dileklerimizi sunar; yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz. Halkımız ile dayanışma içerisinde olduğumuzu tekrarlıyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA