23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Mersin’de yaşayan Ruslar, Mezitli Dayanışma Evini Gezdi
   

Mersin’de yaşayan Rusça konuşan topluluk temsilcileri Mezitli Belediyesinin ihtiyaç sahibi vatandaşlarla hayırseverleri bir araya getirdiği Dayanışma Evini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Dayanışma Evi sorumlusu Pelin Yalman ve gönüllü Süreyya Özdemir ile sohbet eden, Rus gazeteci, gönüllü çevreci Elena Volodina, Mersin Rus Cemiyeti kurucusu, gönüllü Alena Dyakonova ve Mersin Plaj Voleybolu organizatörü Can Özdemir’in de aralarında olduğu Rus ülkelerinden gelen topluluk üyeleri, yardım malzemelerin toplanması, temizlenerek gruplara ayrılması ve ihtiyaç sahibine ulaşması sürecini ayrıntılarıyla öğrendi.

 
   

Sosyal medya aracılığı ile her türlü kullanım fazlası yada sıfır kıyafetlerin dayanışma evinde toplanarak gönüllüler yardımıyla temizlenmesi, yaş ve kategorilerine göre ayrılması ve mahalle muhtarları aracılığı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılması konusunda çok hassas bir süreç yürütüldüğünü ifade eden Gönüllü Süreyya Özdemir, “Biz yardım etmek isteyen vatandaşların iyi niyetinin değerlendirilmesinin yanında ihtiyaç sahibinin rencide edilmemesi konusunda çok hassas davranıyoruz. Vatandaşlarımızda bunu bilerek gönül rahatlığı ile gelip buradan eşya ve kıyafet alabiliyorlar. Bakımdan geçiriyoruz, evimize götürüp yıkıyoruz, ütülüyoruz ve ihtiyaç sahibine en hijyenik şekilde ulaşmasını sağlıyoruz. Bu sürecin sağlıklı şekilde yürütülmesi adına mahalle muhtarları ile görüşerek tespitte bulunduğumuz ihtiyaç sahibini veri tabanımıza kaydediyoruz. Sonra onlara belirli aralıklarla randevu vererek ailesinde bulunan kişi başına ihtiyacına göre en az üç parça kıyafeti paketleyerek teslim ediyoruz. Başkanımız Neşet Tarhan da bu konuda son derece hassas davranarak bu sürecin gizlice yürütülmesi konusunda bizlere destek oluyor” dedi.

Rusça konuşan topluluk temsilcileri de Mersin’de ihtiyaç sahibi vatandaşlara giysi ve eşya yardımı yapan tek belediye olduğunu dile getirerek, özellikle gönüllük ve dayanışma kavramı konusunda hayranlıklarını dile getirdi. Daha önce Başkan Tarhan’ı ziyaret ederek başta sahillerin temizlenmesi olmak üzere çevresel, kültürel, spor ve sosyal işbirlikleri yapılması konusunda karar aldıklarını belirterek, bu kapsamda Dayanışma Evinin çalışmalarını yakından görmek istediklerini de iletti. Dayanışma Evinin daha kapsamlı şekilde hizmet verebilmesi için insanlara ulaşması konusunda çalışma yapacaklarını da ifade etti.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA