23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Emekliler: Asgari ücret üzerinde maaş istiyoruz
   

2021 Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şubesi Birinci Olağan Genel Kurulunu tamamladı.

 
   

Petrol-İş Mersin Şubesi konferans salonunda yapılan genel kurulda açılışı yapan 2021 Tüm Emekli-Sen Mersin Şube üyesi Fatih Kaplan, emekliler olarak sendikal mücadelelerini yükselteceklerini söyledi.

Emeklilerin sendikal mücadele alana taşınmasının üzerinde otuz yıl geçtiğini ve bu süreçte sendikalarının birden çok defa kapatıldığını ifade eden Kaplan, tüm engellemelere rağmen mücadeleden vazgeçmediklerini belirtti.

 

“BANKA KUYRUKLARINDA ÖMÜR TÜKETİYORUZ”

 

 

Ekonomik şartlardan dolayı emekliler olarak zorlandıklarını, geçim sıkıntısı yaşadıklarına dikkat çeken Kaplan, emeklilerin açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşadığını söyledi.

Kaplan, kiralarını, faturalarını ve temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını ifade ederek, “Bizler işçi, memur, zanaatkar sağlık çalışanı, çiftçi, eğitimci, inşaatçı, madenci, hukukçu olarak çalıştık ürettik ülkemizin sahip olduğu her varlığa emeğimizi kattık ve şimdi emekliyiz insanca yaşamak istiyoruz ama ne mümkün hanelerimize ateş düştü gıda başta olmak üzere temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarına yetişemiyoruz.

Emekli maaşı kiraya yetmiyor. Söyleme değil icraata bakıyoruz iktidar ortalık yangın yerine dönmüşken üretim ekonomisine dönüleceğini anlatıyor. Biz hayatı içerden yaşıyoruz anlatılanın bu tipte olduğunu görüyoruz.

Tüketici kredileri ile kredi kartları kartlarına takla attırarak banka kuyruklarında ömür tüketiyoruz” dedi.

“EYT’LİLER DESTANSI MÜCADELE VERİYOR”

 

Emeklilik hakları için mücadele eden EYT’lilere değinen Kaplan, “Emeklilerin bu zor şartlarda yaşarken emeklilik hakları 4447 sayılı yasayla bahsedilen EYT’liler emekli olabilmek için destansı bir mücadele veriyorlar mücadeleleri şimdiden sonuç verdi.

Seçimden önce bir milyondan fazla çalışanın emekli olabileceği anlaşılıyor ancak emekli olacak EYT’li yurttaşlar bu defa da açlık ve yoksulluk altında bağlanacak emekli maaşıyla 14 milyon emeklinin yaşadığı ağır yoksulluk koşulları ile baş başa kalacak.

EYT’lilerin emekli olabilmek için yürüttükleri onurlu mücadele emeklilerin toplu sözleşmesi sendika hakkı mücadelesi ile ortak yürütülmelidir” ifadelerini kullandı.

 

“ASGARİ ÜCRET ÜZERİNDE MAAŞ HAK EDİYORUZ”

 

Emekliler olarak güvenli, insan onuruna yakışan şartlarda yaşam sürdürmek istediklerini söyleyen 2021 Tüm Emekli-Sen Mersin Şube üyesi Fatih Kaplan, emekli maaşlarında artış yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Emeklilerin ve emekçilerin sorunlarının ortak olduğunu vurgulayan Kaplan, “Asgari ücret işe ilk başlayan deneyimsiz işçiye verilebilecek en az asgari gösteridir çalışan ustalaştıkça maaşı artar ancak şu anda herkes asgari ücret seviyesinde veya biraz üzerinde aylık maaş alıyor. Asgari ücret insanca yaşamaya yetmiyor asgari ücret acilen yükseltilmelidir.  

Emekli çalışma hayatının sonuna gelir ve emekli olduğunda asgari ücret üzerinde maaşı hak etmiştir. Haklarımızı almak için sendikal mücadelemizi yükseltiyoruz. Emekli ve emekçinin sorunları ortaktır. Emeklilerde ve tüm emeklilerden fedakârlık istiyorsunuz bir avuç tekele şirkete fedakârlık yapmayacağız. Ülkemiz yeteri kadarıyla zengin biz yüzde 99’uz servet ve para bizim dışımızda kalan yüzde birine verilmiştir.

Dolar milyarderlerinden bir yılda bir servet vergisi alsanız bile ülkemiz düze çıkacaktır.

Hiçbir iktidar ekonominin düze çıkması için emeklinin emekçinin yoksulluğa razı olacağını beklemesin. Herkese insanca onurlu huzurlu ve mutlu bir yaşam çocuklarımıza ve torunlarımıza sosyal güvenlik hakkı ve güvenli bir gelecek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA