Peki çocuğunuza gelecek vadeden bir eğitimin şifreleri nelerdir? İTÜ ETA Vakfı Doğa Kolejinin iki asrı aşan birikimi bakın ne söylüyor?
Anaokulundan itibaren geleceğine yön verme yetisi
Öğrencilerin geleceklerine erken yaşta yön verebilme yetisi kazanması gerekiyor. Çünkü erken yıllardan itibaren beceri odaklı eğitim anlayışı ile tanışan çocuklar, öğrendiklerini günlük hayatta kullanabilen; bilmekten öte öğrenmekten keyif alan, yaparak ve yaşayarak öğrenen bireyler olarak yetişiyor.
Tasarlama ve teknoloji üretme becerisi
Öğrencilerin anaokulundan itibaren geleceği şekillendirmesi öngörülen kodlama diliyle tanışmaları önem arz ediyor. Teknoloji sınıflarında kodlama robotik, 3D tasarım ve programlama temellerini atan öğrenciler, yeni fikirler keşfederken dijital okuryazarlık seviyelerini geliştirebilir ve günümüz teknolojilerini bilinçli ve verimli kullanmayı öğrenebilir. Bir adım sonrasında ise teknoloji üretebilecek becerilere sahip olabilirler.
Yabancı dil eğitimi ile uluslararası iletişim becerisi
İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji İngilizce eğitiminin akademik müfredatını uluslararası tanınırlığı ile CEFR (Avrupa Dil Çerçevesi) oluşturuyor. Liselerden mezun olan öğrenciler, yabancı dili günlük ve resmî iletişim ortamlarında hem sözlü hem de yazılı olarak yeterli düzeyde kullanabilecek mi? Bu sorunun cevabı önemli. Çünkü günümüzde dünyanın her yerinde iletişim kurabilen insanlar, hem hayatın içinde hem de iş dünyası ve akademik dünyada hep bir adım önde.
Her alanda evrensel sanat eğitimi
Görsel sanatlar, müzik, drama, beden eğitimi gibi derslerle öğrencilerin akademik yeterliliklerinin, kültür, sanat ve spor yeterlilikleri ile geliştirilmesi gerekiyor. Öğrencilerin, yaratıcılıklarının ve öz güvenlerinin geliştirilmesi hedeflenerek sanatsal yeteneklerini sergilemeleri ve kendilerini ifade etmeleri sağlanmalı. Böylece geleceğe yolculukta kültürel gelişimleri destekleniyor.
Proje modelli lise eğitimi
Bilim ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla değiştiği günümüzde proje modelli lise eğitimi ile öğrencilere bilginin yanında üst düzey akademik beceriler kazandırmak da hedeflenmeli. Çünkü merak eden, araştıran, sorgulayan, problem çözen, eleştirel ve yaratıcı düşünen öğrenciler, öğrendiklerini bilimsel bir bakış açısıyla değerlendirerek projelere yansıtıyor. Böylece bilimsel süreç becerileri kazanan öğrenciler, üniversitedeki akademik hayata da ön hazırlık yapmış oluyor.
Fark yaratan ve geleceğe hazırlayan akademik altyapı
İTÜ ETA Vakfı Doğa Kolejinde öğrenciler okul öncesinden liseye kadar Hikâye Sandığı, Düşünmenin Doğası, Ekoloji, Deneylerle Bilim Atölyesi, Yaratıcı Yazarlık, Mucit Atölyesi, Akıl Oyunları, Okuma Becerileri gibi derslerle temel derslerde öğrendikleri bilgileri beceriye dönüştürüyor; içselleştiriyor; kendi ilgi ve yeteneklerini geliştirerek geleceğe çok yönlü hazırlanıyor. Bu tip atölyeler de öğrencilere gelecek vadeden bir eğitimin önemli unsurlarından biri olarak dikkat çekiyor.
kaynak:sözcü