Bozdoğan mesajında şunları kaydetti: “1857’de Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kadın işçiler, insanca bir yaşam, insanca çalışma koşulları ve eşitlik için greve gittiler. İstekleri temel insan haklarıydı: Çalışma saatlerinin kısaltılmasını, eşit işe eşit ücret verilmesini, emeklerinin karşılığının verilmesini, emekçi kadınların örgütlenebilmesini istiyorlardı.
Greve karşı çok sert önlemler alan dönemin Amerikan hükümeti 120 kadın işçiyi fabrikada sıkıştırarak diri diri yaktı, katletti. İnsanlık tarihinin bu kara günü, dünyanın dört bir yanındaki emekçi kadınlarca bir yas günü olmaktan ziyade birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak benimsendi.
Dünyanın bütün kadınları, insanca bir yaşam, insanca çalışma koşulları, eşitlik ve kadın emeği için canlarını veren kahraman 120 kadını hiç unutmadı. Her 8 Mart’ta onları andı.
Aradan geçen 164 yılda kadınlar çalışma yaşamında bazı hakları bedeller ödeyerek aldıysa da maalesef eşitsizlikler, emek sömürüsü, kadın emeğinin yok sayılması, kadının toplumsal yaşamdan dışlanması gibi sorunlar hâlâ güncelliğini koruyor. Onun için kadınlar hayatın farklı alanlarında var olma, yaşama mücadelesi veriyor, bu uğurda bedeller ödüyor. Tarsus Belediye Başkanı olarak, kadınların mücadelesine yerel yönetimlerin bulundukları alandan omuz verebileceğini biliyor, belediyemizin çalışmalarını bu bilinçle yönlendirmeye gayret ediyorum. Kadınların toplumsal ve ekonomik yaşamda görünür olması, emeklerinin görünür olması ve emeklerinin değerini bulması, kadınların ekonomik olarak ailesine ya da bir erkeğe bağımlı olmadan yaşayabilmesi önemlidir. Tarsus Belediyesi’nin desteğiyle kadınlarca kurulan Emekçi Kadınlar Kooperatifi bu bilinçle çalışmaktadır. Kadınların üretmesini, kadınların emeğinin görünür olmasını, kadınların kimseye muhtaç olmadan yaşamını sürdürmesini hedefleyen kooperatife her aşamada destek veriyoruz. Kooperatif sayesinde kadınlar hem üretiyor, emeklerini değere dönüştürüyor, hem de örgütleniyor, dayanışma sergiliyor, toplumsallaşıyor.
Tarsus Belediyesi bünyesinde kurduğumuz Yaşam Merkezi de her yaştan, her gelir grubundan kadının toplumsallaşmasını, dayanışmasını sağlıyor. Kadınlar bu merkezde sanat eğitiminden dil eğitimine kadar birçok alanda kişisel gelişimini sağlıyor. Kadınların emek, eşitlik ve özgürlük mücadelesine sunulan her desteğin, ülkemizde ve dünyada toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına, kadına yönelik ayrımcılık ve eşitsizliklerin kaldırılmasına, kadının bedenini ve ruhunu hedef alan erkek şiddetinin önlenmesine destek vermek anlamına geleceğini biliyoruz.
Tarsus Belediyesi olarak bundan sonra da kadınların toplumsallaşması, örgütlenmesi, dayanışması, güçlenmesi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için yapmamız gerekenleri, kadınlarla birlikte planlayıp kadınlarla birlikte hayata geçireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, başta 8 Mart 1857’de ABD’de katledilen 120 kadın işçi olmak üzere bugüne kadar kadınların emek, özgürlük ve eşitlik mücadelesinde hayatını kaybeden tüm kadınların anısı önünde saygıyla eğiliyorum.”