Tarsus Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünde voleybol antrenörü olarak görev yapan Ö.N.Ş, aynı kurumda vasıfsız işçi olarak çalışan H.E’den boşandıktan sonra H.E’nin fiziki ve sözlü şiddetine maruz kalmaya devam etti. Ö.N.Ş konuyu amirlerine bildirdi ancak amirlerin bulduğu çözüm şiddetle suçlanan erkeği değil, şiddet mağduru olduğunu ifade eden Ö.N.Ş’yi sürmek oldu.
İdari yargıya taşınan dava dosyasından edinilen bilgilere göre, 20 yıl faal voleybolcu olarak spor camiasında çalışan Ö.N.Ş, Adana ve Mersin’de voleybol oynadığı dönemde, Tarsus Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünde işçi olarak çalışan H.E ile evlendi. Ö.N.Ş 2012’deki bu evliliğin ardından voleybol sporculuğunu bıraktı ve farklı kurumlarda voleybol antrenörü olarak çalıştı.
Ö.N.Ş, 2019 yılı başında memleketi Tarsus’ta Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünde voleybol hocası olarak görev yapmaya başladı.
Ö.N.Ş ve H.E, 2021 yılında evliliği sonlandırma kararı aldı. Çift, çocuklarının velayeti konusunda ise uzlaşamadı ve davalık oldu.
Dava süreci devam ederken Ö.N.Ş, eski eşi H.E tarafından fiziksel şiddete uğradı. Ö.N.Ş savcılığa suç duyurusunda bulundu ancak dava aşamasında uzlaşarak şikayetinden vazgeçti.
Ancak H.E’nin, aynı işyerinde çalıştığı Ö.N.Ş’ye karşı sözlü şiddeti ve psikolojik baskıları devam etti. Ö.N.Ş, işyerinde maruz kaldığı tehdit, aşağılama ve baskılarla ilgili olarak 2 kez savcılığa suç duyurusunda bulundu ve üst amirlerine de dilekçeyle başvurarak H.E’den şikayetçi oldu.
KAYMAKAMLIK KADININ ŞİKAYETİNİ DEĞİL, ERKEĞİN ŞİKAYETİNİ DİKKATE ALDI
Tarsus’ta tanınmış bir siyasetçinin oğlu olan H.E de hem Ö.N.Ş hakkında hem de çocuk velayet davasında Ö.N.Ş lehine tanıklık eden memur M.Ö hakkında şikayet dilekçeleri hazırlayarak amirlerine verdi.
Kurum içinde yapılan incelemelerde Ö.N.Ş ve M.Ö hakkında herhangi bir suç bulunamadı. Ancak Tarsus Kaymakamlığı, Ö.N.Ş’nin eski eşi tarafından tehdit ve baskıya uğradığı şikayetlerini dikkate almadı. Kaymakamlık, H.E’nin kurumda çalışmaya devam etmesinin, Ö.N.Ş’nin ise Toroslar ilçesine gönderilmesinin uygun olduğunu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bildirdi.
BEŞİNCİ SÜRGÜN 250 KİLOMETRE UZAKLIKTAKİ İLÇEYE
Tarsus Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde memur olarak çalışan ve daha önce 4 kez sürgün edilip mahkeme kararıyla görevine dönen M.Ö adlı memur da, H.E adlı erkek işçinin dilekçesi nedeniyle beşinci kez sürgün edildi.
M.Ö’nün, voleybol hocası Ö.N.Ş ile eski eşi H.E arasında işyerinde yaşanan tartışmalara tanık olduğu, velayet davasına şahit olarak yazılması üzerine gördüklerini mahkemede anlattığı, bunun üzerine H.E adlı erkek işçinin M.Ö’ye “Karımla bir daha konuşmayacaksın. Ona yaklaşmayacaksın. Bu şekilde devam edersen sana gösteririm” diye tehdit ettiği de idari dava dosyasındaki dilekçelere yansıdı. Memur M.Ö, hiçbir uyarı ya da kınama cezası olmamasına rağmen H.E’nin dilekçesi üzerine 250 kilometre uzaklıktaki Anamur’a sürüldüğünü dava dilekçesinde dile getirdi.
kaynak:mersin yaşam