Mersin’in Mezitli ilçesinde mütevazı bir apartman dairesinde, bir emekli maaşıyla yaşamaya çalışan 71 yaşındaki Aynur Gören ve eşi 77 yaşındaki Fevzi Gören’in hayatı, Aynur Gören’in sosyal medya paylaşımları nedeniyle son 5 yıldır adeta kabusa döndü.
Son 5 yıl içinde Aynur Gören’e cumhurbaşkanına hakaretten 4 dava açıldı. Ayrıca eski bakanlarla ilgili çok sayıda dava dosyası da var. Bu süre içinde Aynur Gören bir kez gözaltına alındı, defalarca emniyete ve adliyeye ifadeye çağrıldı, para cezası ödedi, son olarak da bir günlüğüne de olsa cezaevine girdi.
Aynur Gören boynunda sürekli olarak Atatürk kolyesi taşıyor. Ayrıca 14 yıl önce koluna Atatürk’ün imzasının dövmesini yaptırmış. İşkodro göçmeni İstanbullu bir ailenin Atatürkçü kızı olduğunu söylüyor. Politik görüşünü de çocukluğundan beri Atatürkçülük üzerine kurmuş. CHP’nin emektar bir üyesi. Partinin her faaliyetinde onu görmek mümkün.
Aynur Gören, facebook’u kullanmaya 2014 yılında başlamış. Politik ve sosyal olaylara ilişkin görüşlerini bu mecrayı kullanarak dile getiren Aynur Gören, en çok Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik ifadeleri nedeniyle davalık olmuş. Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla açılan 4 davanın yanı sıra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, eski bakanlardan Mehmet Özhaseki, eski vekillerden Mehmet Metiner tarafından açılan davalarla da uğraşmış.
Asliye ceza mahkemelerinde görülen cumhurbaşkanına hakaret davalarından birinde hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verilmiş, ikisinde de ceza ertelenmiş. Son davadan da 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası çıkınca Aynur Gören’in evine “cezaevine girmek üzere savcılığa teslim olması” gerektiği yönünde yazı gelmiş.
Aynur Gören, ceza kağıdının kendisine tebliğ edildiğini de sosyal medya hesabından arkadaşlarına duyurdu. Gören, “Beklediğim hapis cezası kâğıdı geldi. Bugün gidip babalar gibi teslim olacağım. Cezam neyse çekeceğim. Kimseden korkmuyorum. Ben kimim ki hapse girmeyecek. Koca koca Atatürk’ün Askeri komutanlar hapis. Eleştiriden hapse girmekten şeref duyarım” ifadelerini kullandı.
Gören, bu paylaşımın ardından Mersin adliyesine giderek teslim olmak istedi ancak Mersin’de açık kadın cezaevi olmadığı için Adana’nın Karataş ilçesine gitmesi istendi. Gören, yanında 2 arkadaşıyla birlikte Karataş’a gitti ve teslim oldu.
İnfaz Kanunu gereğince belli bir yaşın üzerindeki kişiler, 2 yılın altındaki cezalarda hapse konulmuyor. Gören de bu haktan yararlandı ve Karataş Kadın Cezaevine aynı gün giriş çıkış yaptı. Gören, 1 günlük cezaevi macerasının ardından CHP’nin Karataş ilçe başkanlığını ziyaret etmeyi de ihmal etmedi.
Aynur Gören, 1 yıl 2 ay 17 günlük cezasını denetimli serbestlik şartlarında dolduracak. Belirli günlerde karakola imza vermesi ve herhangi bir suça karışmaması gerekecek. Sosyal medyadan yazdıkları nedeniyle hakkında yeni davalar açılır ve ceza alırsa hapse girme riski yeniden ortaya çıkacak.
kaynak:mersin yaşam