13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Aydıncık koyları için umutlandıran karar
   

Danıştay 6. Dairesi Aydıncık sahillerinde balık çiftliği kuran bir şirketin ÇED raporunun iptali istemiyle açılan davayı esastan reddeden yerel idare mahkemesi kararını bozdu. Danıştay’ın kararında, balık çiftliklerinin tek tek ÇED raporu alması yerine kümülatif etkinin değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Kararda, yerel mahkemenin görüşüne dayandığı bilirkişi heyetinin raporunun yeterli olmadığı, Aydıncık koylarının balık çiftliklerine uygun olup olmadığının belirlenmesi için farklı disiplinlerden uzmanların da bilirkişi heyetinde yer alması gerektiği vurgulandı.

 
   

Aydıncık’ın Soğuksu koyu açıklarında balık çiftliği kurmak isteyen Agromey adlı şirkete verilen ÇED raporunun iptali istemiyle açılan davayı Mersin 1. İdare Mahkemesi reddetmiş ve ÇED raporunu hukuka uygun bulmuştu. Güney gazetesinden Abidin Yağmur’un haberine göre davacılar Dokuma ve Kültür Ürünlerini Geliştirme Derneği, Mersin Çevre ve Doğa Derneği, Mersin Barosu ve Mersin Büyükşehir Belediyesinin temyiz başvurusunu görüşen Danıştay 6. Dairesi, çevrecileri sevindirecek bir karara imza attı ve yerel mahkemenin davanın esastan reddi kararını bozarak, ÇED iptal davasının yeniden görülmesine hükmetti. Danıştay 6. Dairesi’nin bozma kararında, ÇED raporunun hem şekil açısından hem içerik açısından hukuka uygun olması gerektiği vurgulandı. Türkiye kıyılarında balık çiftliği kurulmasına kesinlikle izin verilmeyecek koyların özelliklerinin yasalar ve yönetmeliklerle ayrıntılı olarak belirlendiğine dikkat çekilen kararda, ÇED raporu verilirken bu kriterlerin titizlikle incelenmesi gerektiği vurgulandı. Davaya konu olan Aydıncık Soğuksu koyunun, balık çiftliğine uygun olup olmadığı konusunda mahkemenin bilirkişi heyeti görevlendirdiğinin kaydedildiği kararda, mahkeme kararına dayanak olan bilirkişi heyeti raporunun yetersiz olduğu, arkeolojik sit alanları, akıntı ve rüzgar yönleri başta olmak üzere coğrafi koşullarla ilgili yeterli bilgi vermediği görüşü dile getirildi.

“Yeni bilirkişi heyeti oluşturulmalı”

Balık çiftliklerinin Aydıncık kıyılarına kümülatif etkisinin ÇED raporunda değerlendirilmesi gerektiğinin belirtildi kararda şu ifadelere yer verildi: “Bu durumda idare mahkemesince çevre mühendisliği, harita mühendisliği, biyoloji, coğrafya ve su ürünleri bilim dalından oluşacak yeni bir bilirkişi heyetiyle mahallinde yeniden bilirkişi ve keşif incelemesi yaptırarak proje alanının özellikleri ve tarafların iddiaları değerlendirilerek, yeni bir bilirkişi raporu alınarak uyuşmazlığın esası hakkında yeni bir karar alınması gerekmektedir. Karara dayanak alınabilecek nitelikte bulunmayan bilirkişi raporu esas alınarak verilen mahkeme kararında hukuki isabet görülmemiştir.” Danıştay 6. Dairesi, Aydıncık Soğuksu koyundaki balık çiftliği ÇED raporuna karşı açılan davada ret kararı veren Mersin 1. İdare Mahkemesi’nin bu kararını bozarak yeniden mahkemeye gönderdi. Yerel idare mahkemesinin Mersin Barosu’nun bu davaya müdahil olamayacağı yönündeki kararını ise onadı.

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA