13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Nutuk dağıtılmasını engelleyen müdüre tepki yağdı, soruşturma başlatıldı
   

Mersin’de Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eseri Nutuk’un okullarda dağıtılmasına izin verilmemesi kamuoyunda büyük yankı uyandırdı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal için soruşturma başlatıldı. Sözcü Gazetesi Yazarı Uğur Dündar KRT TV ekranlarında olayı son dakika olarak izleyicilere aktardı. Skandal olaya CHP’li ve İYİ Partili siyasiler de sert tepki gösterdi.

 
   

Mersin’de Çamlıyayla Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından, Kütüphane Haftası nedeniyle ilçedeki tüm okullara Atatürk'ün Nutuk kitabı dağıtılmak istendi. Ancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal, öğrencileri  etkileyebilecek şiddet ve olumsuz örnek teşkil edecek öğeler içerdiği gerekçesiyle Nutuk'un dağıtımına izin vermedi. Olay kısa sürede büyük kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Yaşanan olay KRT TV ekranlarında yayınlanan ‘Şimdiki Zaman’ programında da konuşuldu. Sözcü Gazetesi Yazarı Uğur Dündar olayı son dakika olarak izleyicilere aktardı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in konuyla ilgili sosyal medya paylaşımını aktaran Dündar, Antmenin paylaştığı belgedeki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yasaklama gerekçesini de aktardı. Dündar belgede yazan yasaklama gerekçesini şu sözlerle anlattı: “Kitabın 25. sayfasında, Osmanlı Padişahı Vahdettin’e yönelik ‘soysuzlaşmış, alçak' ve dönemin Osmanlı Hükümetine yönelik ‘aciz, haysiyetsiz ve korkak' ifadeleri kullanıldığından, kitabın 5. sayfasında ‘Öğretmen sopayla vurmuştur' denilerek öğrencileri olumsuz etkileyebilecek şiddet ve yine kitabın 24. sayfasında yer alan görselde ‘Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün elinde sigara gösterilerek' öğrencilere olumsuz örnek teşkil edecek öğelere yer verildiğinden söz konusu kitabın öğrencilere dağıtılması uygun görülmemiştir.”

SİYASİLERDEN TEPKİ

Yasaklamanın gerekçesinin yazdığı Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal imzalı belgeyi paylaşan CHP ve İYİ Partili siyasiler sosyal medya hesaplarından şu tepkileri verdi: CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: “Atatürk’ün Bursa Nutku’nu terör örgütü üyeliğinin delili olarak gören Fethullahçı savcılar gitti, Nutuk’u sakıncalı ilan eden AKP bürokratları geldi. Bu hadsizliğe müsaade edilemez. Savcılar göreve!”

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen: ” Mersin Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Atatürk’ün Nutuk’unu öğrencilerin okumasını yasakladı! İngilizleri yenip bağımsızlığımızı kazanan Atatürk yerine; İngiliz zırhlısı ile kaçan Vahdettin’i savunan bu müdüre ‘yerli ve milli’ iktidar ve ortağı ne diyecek?  *Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk, bu halkın, kurtuluş ve kuruluş tarihi olan ve MEB’in 100 temel eseri arasında olan Nutuk’u yasaklayan Mersin Çamlıyayla Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal’ı ne zaman açığa alacaksınız? Bu kişiyle ilgili ne zaman idari soruşturma açacaksınız? *Mersin’de Atatürk’ün Nutku’nu yasaklayan Çamlıyayla İlçe Millî Eğitim Müdürünün tam da makam odasının önünde Nutuk dağıtacağım. Gücün yetiyorsa gel engelle! Biz İngiliz zırhlısına binip kaçanların değil; anti emperyalist olan ve tam bağımsız Türkiye diyenlerin çocuklarıyız!”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: “Mersin Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü, Atatürk'ün eseri Nutuk dağıtımına; “Olumsuz örnek teşkil edecek öğelere yer verildiğinden!” Gerekçesi ile ilçede dağıtılmasını uygun görmemiş! Konuyu meclis gündemine taşıdık. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ilgili müdürünüzü görevden alacak mısınız?” CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç: “Nutuk’un dağıtımına engel olmak vatan hainliğidir ve kabul edilemez! @ziyaselcuk” 25 ve 26.Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu: “Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü diyor ki; NUTUK isimli kitabın içinde Osmanlı'ya ağır sözler olduğundan öğrencilere dağıtımını uygun bulmuyoruz! Atatürk'ün seslendiği Türk gençliği ses ver!”  İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan: “Nutuk dağıtımına müsaade etmeyen İlçe Milli Eğitim müdürü! Balık Baştan Kokar. Kel başa şimşir tarak misali.”

 

 

kaynak:sözcü

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA