13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Yörüksüt güneş enerjisine geçiyor
   

Mersin’in sektöründeki en önemli markası Yörüksüt, 2.Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyete geçen fabrikasında yatırımlarını sürdürüyor. Yaklaşık 5 milyon TL’lik yatırım kapsamında Yörüksüt tesislerinin çatısı güneş enerjisi panelleri ile kaplanıyor.

 
   

Gerçekleştirilen yatırıma dair açıklamada bulunan Yörüksüt Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Öz, doğaya ve çevreye duyarlı projelere önem verdiklerini kaydetti. Öz, yaklaşık 7 bin metrekarelik panel alanda gerçekleştirilen yatırıma büyük önem verdiklerini kaydetti. Çatı tipi güneş enerji panellerini kurmaya, fabrika açılmadan önce karar verdiklerini ifade eden Ramazan Öz “bu projeyi hayata geçirme hayalimizi yıllarca yaşadık ve nihayet bu hedefimizi gerçekleştirdik” diye konuştu. Projenin gerçekleşmesi ile yıllık elektrik enerjisi sarfiyatının yaklaşık yüzde 50’ının söz konusu panellerden karşılanacağına dikkat çeken Yörüksüt Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Öz “Yenilenebilir enerjiye büyük önem veriyoruz. Hem işletme olarak tasarruf sağlıyoruz, hem doğaya ve çevreye karşı sorumluluklarımızdan bir bölümünü yerine getiriyoruz ve aynı zamanda da ülke parasının yurtdışına çıkmasına engel oluyoruz. Her açıdan artıları çok yüksek bir çalışma oldu” şeklinde konuştu.

 

“HEDEFİMİZ ELEKTRİĞİMİZİN TAMAMINI GÜNEŞTEN SAĞLAMAK”

Dünyada tüm sektörlerde rekabet koşullarının değiştiğini ve kendi koşullarını global değerlere taşıyamayanların maalesef yok olmaya mahkum olduğunu sözlerine ekleyen Ramazan Öz şunları kaydetti: “Özellikle mesleğimizle ilgili ABD ve Avrupa ülkelerine yaptığımız ziyaretlerde güneş enerjisi ile ilgili ciddi çalışmaların olduğunu görüyorduk. Konuyla ilgili 8-10 yıldır ülkemizde de bu çalışmalar boy göstermeyle başladı. Hatta önümüzdeki süreçlerde elektriğimizin tamamını güneş enerjisinden sağlamak için projelerimiz var. Çünkü ülkemizde doğalgazdan elektrik dönüştürülüp bizlere satılmaktadır ve döviz olarak bu para yurtdışına çıkıyor. Bu milli serveti dışarıya göndermememiz lazım. Yörüksüt’ün, 1 doların dahi yurtdışına çıkmadan elektriğini sağlaması sadece kendisine değil aynı zamanda ülkemizin ekonomisine de ciddi katkı sunuyor. Bu anlamda bir sonraki hedefimiz elektriğimizin tamamını kendimiz sağlamamızdır.”

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA