13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

CHP’Lİ ALİ MAHİR BAŞARIR: “KONJONKTÜREL FIRILDAKSINIZ”
   

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İktidar ve yandaşlarının kendi çıkarları doğrultusunda darbeyi siyasi bir araç olarak kullanmasını sert sözlerle eleştirdi.

 
   

Tek Bir İmzayla Olay Buralara Kadar Geldi

İlk imzacılarından biri olduğumuz İstanbul Sözleşmesi’nden, Anayasaya aykırı bir şekilde, 21 Mart 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Kararıyla, yani tek bir imzayla çekilme kararının olayı Montrö’den çekilmeye kadar getirdiğini belirten CHP’li Başarır, “TBMM Başkanlığı gibi önemli bir görevi yürüten Mustafa Şentop, ‘İstanbul Sözleşmesi’nde olduğu gibi Cumhurbaşkanı eğer isterse tek bir imzayla Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nden, İnsan Hakları Sözleşmesi’nden ülkemizi ayırabilir mi? anlamındaki bir soruya, ‘Teknik olarak yapabilir’ demiştir. Bunun üzerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının askeri alanda başarılarını diplomatik alanda güçlendirdiği Lozan ve Montrö sözleşmelerinden de tek bir imzayla çıkılabilir mi tartışmaları ve endişeleri ülke gündemine oturmuştur” dedi.

Algı Operasyonu AKP’nin Bir Yönetim Biçimi Haline Gelmiştir

Bunun üzerine boğazları bilen, anlaşmaların tarihi boyutunu bilen amirallerin, Anayasanın 26. Maddesine göre düşüncelerini açıklama ve yayma hürriyeti kapsamında, içeriğinde herhangi bir darbe iması olmayan tavsiye ve temenni niteliğinde bir bildiri yayınladıklarını ifade eden CHP’li Başarır, “Bu bildiriden sonra AKP iktidarının yönetim biçimi haline gelen algı operasyonu devreye girmiş ve en alt kademeden en üst kademeye kadar emekli amirallere saldırı ve linç girişimi başlatılmıştır. Hatırlayacağınız üzere, bir televizyon programında, Tank Palet Fabrikası’nın Katarlılara satılmasını eleştirdiğim çok açık ortadayken, sözlerimin önü ve arkası kesilerek, seçilmiş bir milletvekili olarak beni linç etmeye kalkışmışlardır. Bu linç girişimi, bazı oda başkanlarından AKP’li milletvekillerine, Genelkurmay Başkanından Milli Savunma Bakanına ve en sonunda da AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kadar devam etmiştir. Bu süreçte beni Şanlı Ordumuza karşıymış gibi göstermek isteyenler, bugün hayatlarını milletine ve vatanına adamış, emek vermiş amirallere saldırıya geçmişlerdir. Buradan da bu iktidarın asıl amaçlarının darbeyi bir siyaset aracı, ülkenin kötü gidişatının üzerini kapatma aracı olarak kullandıkları net olarak anlaşılmaktadır” sözlerine yer verdi.

İktidarı Eleştirenlere Kolayca Darbeci Yaftası Yapıştırılmaktadır

CHP’li Başarır sözlerine şöyle son verdi: “Hatta, dün bir televizyon programında, AKP MKYK’sında yer alan bir kişiyle bir yandaş gazeteci, içerisinde temenni ve tavsiye olan bir yazıyı gündeme getiren amirallerin yarı çıplak bir vaziyette topluma ifşa edilmeleri ve yere serilmeleri gerektiğini ifade ederek ordumuza pervasızca hakaret edecek kadar ileriye gitmişlerdir. Bu davranış, utanmazlığın, konjonktürel fırıldaklığın bir göstergesidir. Bu kadar hayasızca ileriye gitmelerinin arkasında; AKP iktidarının hak hukuk tanımayan, kendi emelleri için her türlü eylem ve söylemi mubah sayan, iktidarı eleştirenlere karşı da kolayca darbeci yaftası yapıştıran bir anlayış yatmaktadır.”

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA