13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

AKDENİZ BELEDİYESİ, ÖZEL ÇOCUKLARI AĞIRLADI
   

Ebru sanatını öğrendiler, çamurdan heykelcik yaptılar, türküler söylediler Akdeniz Belediyesi tarafından düzenlenen renkli etkinliğe katılan özel çocuklar; ebru sanatını öğrendi; çamurdan objeler de üreterek gönüllerince eğlenen çocuklar, unutamayacakları bir gün yaşadı.

 
   

Akdeniz Belediyesi’nin, “21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü” etkinlikleri devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce, gün nedeniyle organize edilen renkli etkinlikte, Akdeniz Özel Eğitim Uygulama Okulu Öğrencileri ile eğitmenleri, Karacailyas Kültür ve Sanat Evi’nde misafir edildi. Belediye bünyesinde çalışan eğitmenler eşliğinde Akdenizli down sendromlu çocuklar, eğitmenler gözetiminde bir yandan kendilerine öğretilen ebru sanatı ile hünerlerini sergiledi, diğer yandan killi çamura çeşitli şekiller vererek el emeği heykelcikler ve objeler yaptı. Yüzlerini de rengârenk boyayarak arkadaşlarıyla birlikte eğlenceli dakikalar geçiren Akdeniz’in özel çocukları, etkinliğin sonunda bağlama eşliğinde söylenen türkü ve şarkılara da eşlik ederek, unutamayacakları mutlu bir gün yaşadılar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Başkan Gültak; “Hayatın her anında özel çocuklarımızın yanındayız”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; Down sendromunun, sanılanın aksine bir hastalık değil, genetik bir farklılık olduğunu ifade ederek; “Bizler bu dünyayı ve hayatı, genetik farklılığı olan bireylerle de paylaşıyoruz. Bu farklılık onları, engelli değil tam tersine ayrıcalıklı kılıyor. Tabi Down sendromlu bireyler, özel ilgiye ve sevgiye ihtiyaç duyarlar. Bizlerin görevi de onları bu süreçte yalnız bırakmamaktır. Bu hayatı birbirimizi severek ve paylaşarak mutlu olabiliriz. Özel çocuklarımızın hayatını kolaylaştırmak için gayret sarf etmeye, hayatın her anında ve alanında özel çocuklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu duygularla 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü’nü tebrik ediyor, özel çocuklarımıza sağlık ve mutluluklar diliyorum” diye konuştu.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA