13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Hatun Koç adalet istiyor
   

Mersinde eski eşi Hatun Koçu sokak ortasında pompalı tüfekle ayaklarından vurarak engelli kalmasına neden olan Özkan Yarbi’ nin yargılanmasına dün yapılan duruşma ile devam edildi.

 
   

Adli Tıp Raporu’nun eksik olması nedeniyle duruşma 15 Haziran’a ertelendi. Hatun Koç duruşma sonrası yaptığı açıklamada, “Mahkeme süreci haddinden çok fazla uzadı. Bir an önce en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Şimdiye kadar ben hep çocuklarım için mücadele ettim, kaçtım, ondan kurtuldum, kurtulamadım, yaralandım ve bir şekilde hayatta kaldım. Bundan sonra tam onun istediği pozisyondayım. Artık koşamam, kaçamam ve bana şu anda istediği her şeyi yapabilir” dedi.

Olay, geçen yıl 27 Mayıs günü, Toroslar ilçesi Arpaç Sakarlar’da meydana geldi. Özkan Yarbi, kızına bayramlık alma bahanesiyle 2014 yılında boşandığı Hatun Koç ve kızıyla buluşmak istediğini söyleyerek bir araya gelmiş ve Hatun Koç barışma talebini reddettiğinde kendisine 4 el ateş ederek av tüfeğiyle vurmuştu. Silahın tutukluk yapması sonucu iki kurşun sektiği için tesadüfen hayatta kalan Hatun Koç, topuğundan ve bacağından aldığı iki kurşun sebebiyle bir dizi operasyon geçirdi ve bu nedenle ayağında kalıcı aksaklık meydana geldi.

Hatun Koç, Özkan Yarbi tarafından tüfekle vurulmadan önce fail tarafından defalarca darp edilmiş, bıçaklanmış, evi yakıldığı için 25 kere suç duyurusunda bulunmuş, fakat fail tutuklanmamış ve ceza almamıştı. Hatun’u öldürmek amacıyla 4 el ateş etmiş olmasına rağmen fail Özkan Yarbi, sadece kasten yaralamadan yargılanmış, dava dosyası ancak istinaf mahkemesine gittikten ve bozulduktan sonra öldürmeye teşebbüsten yargılanmaya başlanabilmişti. Özkan Yarbi tutuklanıp cezaevine girdikten sonra da tehditlerine, hakaretlerine mektuplarla devam ettiği iddia edilen Özkan Yarbi hakkında 33 suç duyurusu bulunuyor.

“SERBEST KALMASINI İSTEMİYORUM”

Özkan Yarbi’ nin dün gerçekleşen duruşmasında Adli Tıp Raporu’nun eksik olmasından dolayı duruşma 15 Haziran’a ertelendi. Duruşmaya Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve CHP Kadın Kolları üyeleri de katıldı. Hatun Koç duruşma sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Mahkeme süreci haddinden çok fazla uzadı ve her mahkeme öncesi 1 hafta kala biz yemek yiyemiyoruz, su içemiyoruz. Hep bir tedirginlik halindeyiz. Tahliye olacak mı? Ne olacak? Bir an önce sonuçlanması istiyoruz. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. 33 tane dosyaya rağmen hala çıkacak korkusu çocuklarımla ve bende var. Normal şartlarda 33 dosyaya rağmen bırakmamaları lazım. Ama ne kadar güvenebiliriz bilmiyorum. Şimdiye kadar beni şah damarımdan bıçaklamasına rağmen bir gün bile yatmayan bir adamdan bahsediyorum. Bir an önce en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Şimdiye kadar ben hep çocuklarım için mücadele ettim, kaçtım, ondan kurtuldum, kurtulamadım, yaralandım ve bir şekilde hayatta kaldım. Bundan sonra tam onun istediği pozisyondayım. Artık koşamam. Kaçamam. Bana istediği her şeyi yapabilir şu anda. O yüzden onun serbest kalmasını istemiyorum” dedi.

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA