13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu ödülleri açıklandı
   

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu, 2020 TFSF ÖDÜLÜ sonuçlarını açıkladı. Federasyon, 65 fotoğraf derneğinden gelen görüş ve öneriler doğrultusunda, fotoğraf sanatına emeği geçen isimlere ödül verdi.

 
   

Türkiye’nin 37 ilinde faaliyetlerine devam eden 65 fotoğraf derneğin çatı kuruluşu ve kısa adı TFSF olan Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu, 2019 yılından itibaren “TFSF ÖDÜLÜ” adı altında fotoğraf ana ekseninde çeşitli alanlarda başarılı çalışmalarda bulunmuş kişi ve kurumlara ödül veriyor.

Bu ödüller her yıl fotoğraf dernekleri yönetimleri tarafından belirlenen adaylar içinden yapılan inceleme sonrası TFSF Yönetim Kurulu tarafından belirleniyor. TFSF Yönetimi bu kapsamda belirlenen 2020 ödüllerini de kamuoyuna duyurdu.

TFSF’den yapılan açıklamada “Ödüle layık görülen kişiler veya kurumların seçiminde fotoğraf sanatı için yaptıkları emek göz önünde bulundurulmaktadır. Bu ödülün veriliş amacı “Yılın Sanatçısı” veya “Yılın Fotoğrafçısı” gibi bir seçkiden ziyade, yaptığı çalışmalarda fotoğraf sanatı yoluyla toplumumuza katma değer katanlara ya da fotoğraf sanatının ülkemizde yaşamasına katkı sağlayanlara sunulmuş bir ödüldür. Böylelikle bu kişilerin ya da kurumların yaptıkları çalışmaların daha iyi duyurulması ve hak ettikleri tanınırlığın sağlanması hedeflenmiştir” denildi.

 

Açıklamada, geçen yıl “2019 TFSF Ödülü”nün  fotoğraf örgütlenmesine bir ömür harcamış Prof. Mehmet Bayhan’a, bilim insanı Derya Akkaynak’a, araştırmacı yazar, küratör Engin Özendes’e, yaşama fotoğraf ile tutunan Elif Gamze Bozo ve Ali Var’a ve yayın alanında ESPAS Yayınlarına verildiği hatırlatıldı.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu “2020 TFSF ÖDÜLÜ” sahiplerini ise şu şekilde belirledi:

Abdurrahman Antakyalı, Basın Fotoğrafçısı, Fotoğraf Editörü (Depo Photos fotoğraf ajansı çalışması ve foto muhabirliğine katkıları nedeniyle)

Mine Dal, Fotoğrafçı, Akademisyen (Everbody’s Atatürk – Halkın Atatürk’ü”  fotoğraf çalışması ve kitabının yurtdışında kabul görmesi ve halkın Atatürk’e olan bağlılığını etkili bir şekilde fotoğraf sanatıyla tanıtması nedeniyle)

Tekin Ertuğ, Fotoğrafçı, Yazar, Editör (Fotoğraf Sanatı Üzerine”, “Işıkla Resmedenler”, “Fotoğraf Ustaları Anılar ve Söyleşiler” kitapları ve çeşitli fotoğraf dergilerindeki yazıları ile fotoğraf ustaları ve fotoğraf sanatı hakkında alan yazınına katkıları nedeniyle)

Tansu Gürpınar, Doğa Fotoğrafçısı, Çevreci, Eğitmen (Türkiye doğasına ve doğa fotoğrafçılığına katkıları nedeniyle)

Mine Kasapoğlu, Spor Fotoğrafçısı, Sporcu (Olimpiyatlar dahil spor fotoğrafçılığında uluslararası alanda fotoğraf sanatında göstermiş olduğu başarıları nedeniyle)

Ozan Sağdıç, Fotoğrafçı, Şair (Fotoğrafa adadığı bir ömür nedeniyle)

Prof. Dr. Çağan H. Şekercioğlu, Doğa Fotoğrafçısı, Akademisyen, Yazar, Ekolog (Doğa korumaya verdiği katkılar ve doğa fotoğrafçılığı alanındaki başarıları nedeniyle)

Özcan Yurdalan, Belgesel fotoğraf eğitmeni, Seyyah, Yazar (Türkiye’de belgesel fotoğraf alanına sağladığı katkılar nedeniyle)

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA