13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

TARSUS BELEDİYESİ, BÖLGENİN İLK SIFIR ATIK GETİRME MERKEZİNİ ŞEHRE YERLEŞTİRDİ
   

Tarsus Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ‘Sıfır Atık’ yönetmeliğinde yayınlanan tüm kriterleri yerine getirerek, Sıfır Atık Yönetim Sistemini kurmasının ardından, Sıfır Atık Getirme Merkezlerinin ilkini şehrin işlek bir noktasında halkın hizmete sundu.

 
   

Tarsus Belediyesi, Sıfır Atık Projesi'ni hayata geçirmek üzere 09 Haziran 2020 tarihinde Çukurova bölgesinin ilk ‘Atık Getirme Merkezini’ kurmasının ardından 29 Aralık 2020 tarihinde Sıfır Atık Belgesi'ni aldı. Tarsus Belediyesi bu kapsamda merkez kampüs ve ek binalarının tümünde sıfır atık yönetim sistemine geçmiş oldu.

SIFIR ATIK GETİRME MERKEZİ STANTLARI GERİ DÖNÜŞÜM MALZEMELERİNDEN ÜRETİLİYOR

Sıfır Atık Projesi kapsamında, yürütülen çalışmalar ile geri dönüşebilen atıklar, tekstil atıkları, elektrikli ve elektronik atıklar, ekmek atıkları, atık pil ve bitkisel atık yağlar için toplama merkezleri oluşturan teknik elemanlar stantlar için gerekli parça ihtiyaçlarını ise hurda malzemelerden karşılıyorlar.

Vatandaşların değerlendirilebilir atıklarının belli noktalarda toplanabilmesi için Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Mersin genelinde ilk toplama merkezini Kleopatra Kapısı mevkine yerleştirerek hizmete sundu. Sisteme entegre olarak Mobil Atık Getirme Merkezini de oluşturan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri atıkları kaynağında ayrı ayrı toplayacak.  Bu kapsamda atıkların bulunduğu yerden alınmasını isteyen vatandaşlar 6161100 atık hattından ya da ALO 153’ü arayarak talep oluşturabilecek. Talepler doğrultusunda çöp taksiler atıkları toplayacak.

Tüm vatandaşların, dönüştürülebilir atıklarını Atık Getirme Merkezi’ne ulaştırabileceklerini söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Tarsus Belediyesi olarak Sıfır Atık Projesi kapsamında ‘Atık Getirme Merkezi’ni oluşturduk. Halkımızın temiz bir çevre ve gelecek için dönüştürülebilir atıklarını, Kleopatra Kapısı civarında kurduğumuz Sıfır Atık Getirme Merkezimize getirmelerini istiyoruz. Atıkların kaynağında ayrıştırılması ve etkin atık yönetimi ile doğal kaynak kullanımının en aza indirilmesi, çevresel kirlilik yükünün azaltılması ve geri dönüşebilir atıkların ekonomiye kazandırılması için vatandaşlarımızdan evsel atıklar ile geri dönüşüm atıklarını ayrıştırmalarını istiyoruz. Böylece hem ekonomiye katkı sağlamış hem de çevreyi ve doğayı korumuş olacağız, dedi.

SIFIR ATIK GETİRME MERKEZLERİ ŞEHRİMİZİN BELİRLİ NOKTALARINA KURULMAYA DEVAM EDİLECEK  

Başkan Bozdoğan ‘Sıfır Atık Getirme Merkezlerinin’ ilerleyen zamanlarda ilçemizin belirli noktalarına kurulmasına devam edilecek. Halkımız kâğıt, plastik, cam, metal (içecek yiyecek kutuları), elektronik atıklar (küçük ev aletleri), pil atıkları, araba aküleri, evlerde kullanılan bitkisel atık yağları bu merkezlerimize getirebilirler. Toplanan atıkları Belediye olarak kaynağında ayrıştırarak lisanslı firmalara ulaştırıp bertaraf veya geri kazanımlarını sağlayacağız. Bu şekilde hem kentimiz hem ülkemizin ekonomisine katkıda bulunmuş olacağız. Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı davranmalarını beklemekteyiz, şeklinde konuştu.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA