13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Arslanköyün Kurtuluşunun 101inci Yıldönümü Kutlandı
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bedri Dursun, Mersin’de Kuvayımilliye mücadelesinin başladığı yer olarak tarihe geçen Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü için düzenlenen törene katıldı.

 
   

Toroslar Kaymakamlığı’nın öncülüğünde ve Toroslar Belediyesi’nin katkılarıyla Arslanköy’de Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Toroslar Kaymakamlığı, Toroslar Belediye Başkanlığı ve Arslanköy Mahalle Muhtarlığı temsilcileri, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na  çelenk sundu. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bedri Dursun’un yanı sıra törene Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, CHP İl Başkanı Adil Aktay, CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, CHP Toroslar Büyükşehir Meclis Üyesi Hasan Özalp Önal, muhtarlar, gaziler ve gazi yakınları ile Arslanköylü vatandaşlar katıldı.

“Tüm dünyanın ruhuna kazınmış bir zafere imza atan kahramanların evlatlarıyız”

Geçen yıl İdlib’de yitirilen şehitleri rahmetle anarak konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bedri Dursun, 101 yıl önce çetin çarpışmalardan alnının akıyla çıkan Efrenk kasabasının adının Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün onayı ve Gazi Meclisi’nin kararıyla Arslanköy olarak değiştirildiğini anımsattı. Dursun, şunları söyledi:

“Arslanköy, kartal gibi heybetli duruşuyla Toroslar’dan Anadolu’yu aydınlatan bir meşaledir. Bu meşaleyi bir bayrak gibi elinde taşıyan Kurtuluş Savaşımız’ın ölümsüz şehitleri Efrenk Karakol Komutanı Başçavuş Ali, Teğmen Nail Bey, Çolak Ali, Başçavuş Hüsnü ve daha nice bağımsızlık sevdalısı, ülkemizin tarihine adlarını altın harflerle yazdırmıştır. Ne mutlu bize ki; tüm dünyanın belleğine ve ruhuna kazınmış bir zafere imza atan bu kahramanların evlatlarıyız. Ne mutlu bize ki; o çetin mücadelenin ardından bize bu topraklarda barışı, huzuru ve kardeşliği miras bırakan kahramanların evlatlarıyız.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“101. kurtuluş yıl dönümümüz kutlu olsun”

Mersin’de geçmişte olduğu gibi gelecekte de kardeşçe ve bir arada yaşamayı sürdüreceklerini kaydeden Dursun, “Yarınlarımızı emanet ettiğimiz çocuklarımıza bu kutsal mirası hiç bozmadan teslim edeceğiz. Geçmişimizi bu ilkeler üzerine kurduk, geleceğimizi de bunun üzerinde yükselteceğiz. Daha nice yüzyılları, nice asırları bu ilkeler ışığında bu topraklarda bizden sonraki evlatlarımıza bırakacağız. Milli Mücadelede Arslanköylü vatansever ve cesur atalarımız başta olmak üzere vatanımız uğruna yitirdiğimiz tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla bir kez daha anıyor, Mersin için çalışan, üreten tüm hemşerilerimi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. 101. kurtuluş yıl dönümümüz kutlu olsun” dedi.

Törende, ilkokul öğrencisi Hülya Nur Tatlı, Mete Yıldız’a ait ‘Arslanköy Kurtuluş Destanı’ şiirini okurken, şehit gelini 96 yaşındaki Nesibe Özgür ise İstiklal Marşı okudu.

Büyükşehir’in kurduğu stantlarda tatlı ikramı yapıldı

Büyükşehir Belediyesi’nin törenin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı girişine kurduğu stantlarda, vatandaşlara üzerinde ‘1 Mart Arslanköy’ün Kurtuluşu Kutlu Olsun’ yazılı kapalı kutularda tatlı ikramı yapıldı. Ayrıca vatandaşlara takvim ve şapka da hediye edildi.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA