13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Tarım işçisine sefalet ücreti
   

Tarsus’ta büyük toprak sahipleri ve Ziraat Odası yönetimi bir araya geldi, tarım işçisi yevmiyelerini belirledi. İşçi temsilcilerinin yer almadığı masadan “yevmiye 100 lira olsun” kararı çıktı. Üstelik bu rakama çavuşluk ücreti ve yemek ücreti de dahil edildi. Güvencesiz İşçiler Derneği, işçi temsilcisi olmadan yevmiye belirlenmesine tepki gösterdi. Dernek, işçi yevmiyesinin çavuşluk ve yemek ücreti dahil 128 lira olmasını istiyor.

 
   

Güvencesiz İşçiler Derneği Başkanı Abdusselam Kutlu, Tarsus Ziraat Odası ile işverenlerin bir araya gelerek tarım işçilerinin yevmiyesi hakkında aldıkları kararın işçileri hiçe saymak olduğunu belirterek, işçilerin olmadığı bir masada belirlenen yevmiyeleri kabul etmediklerini söyledi. Kutlu, işçilere verilecek yevmiyenin en azından bir asgari ücrete tekabül edecek şekilde belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Güvencesiz İşçiler Derneği (GİŞDER) Başkanı Abdusselam Kutlu, Tarsus Ziraat Odası ile işverenlerin bir araya gelerek gerçekleştirdikleri ancak işçi temsilcinin çağrılmadığı toplantıda, tarım işçilerinin yevmiyelerini belirlemelerine itiraz etti. Tarım işçilerinin olmadığı bir masada işçi yevmiyelerinin belirlenemeyeceğini söyleyen Kutlu, kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaparak, dernek olarak da ilgili tüm kurumlarla gerekli görüşmeleri yapacaklarını ve bu konuda mücadele edeceklerini belirtti.

 

Kutlu, yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Tarsus Ziraat Odası Ocak ayında işçi yevmiyesini 100 lira olarak belirlemişti. Bu yevmiyenin 90 lirası işçiye, 10 lirası ise elçiye veriliyordu. Şimdi Tarsus Ziraat Odası işverenle birlikte işçilerin olmadığı bir masada işçi yevmiyesini belirliyor. Bunun hiçbir hukuki dayanağı yok. Sadece birilerine güvenerek bu işi yapıyorlar. Biz bu konuda kamuoyunu duyarlılığa davet ediyoruz. Tarım işçilerinin alın terinin karşılığı bu değil. Yevmiye en azından 128 lira olması gerekiyor. 8 lira servis, 10 lira elçi, 110 lira da işçiye kalacak şekilde belirlenmeli. Yani en azından bir asgari ücretli kadar para girmesi lazım ellerine. Tarım işçilerinin ne bir sigortası var, ne yemek ücretleri var, ne de güvenceli başka bir durumları. Sabah kalkıyorlar, yemeklerini de kendileri götürüyorlar, harıl harıl çalışıyorlar.  Ona rağmen işverenler ve Tarsus Ziraat Odası resmen bu işçilerle dalga geçiyor. Biz tekrardan kamuoyunu bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bu konuda da ilgili tüm kurumlarla gereken tüm görüşmeleri yapacağız ve mücadeleyi göstereceğiz. Basın emekçilerinden de özellikle şunu istiyorum. Emekçi kardeşlerimizin emeğine lütfen sahip çıkalım. Tarım işçileri bu ülkede 3’üncü ya da 4’üncü sınıf işçiler değil, her biri bu ülkenin birer ferdidir ve emekleri kutsaldır.”

 

 

kaynak:iha

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA