13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Eksik ÇED raporu mahkemeden döndü
   

Tarsus’ta Karabucak ormanları ile yerleşim alanları arasında kurulması planlanan Biyokütle Termik Santrali projesinin ÇED raporu mahkemeye takıldı. Mersin 1. İdare Mahkemesi ÇED raporu hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.

 
   

Tarsusluların yaklaşık 2 yıldır mücadele ettiği Biyokütle Termik Santrali projesine karşı açılan davada, çevrecileri umutlandıran bir karar çıktı. Güney gazetesinden Abidin Yağmur’un haberine göre Ali Durgun, Süleyman Zeki Kabakçıoğlu,  Emrah Kara ve İsa Güncan’ın açtığı, Avukat Yeşim Dağgeçen’in hukuki dayanaklarını sunduğu davayı değerlendiren Mersin 1. İdare Mahkemesi, projenin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun durdurulmasına karar verdi. Mahkeme kararında, santralin ÇED raporunda santralin hava kirliliği, toprak kirliliği gibi riskleri konusunda açıklayıcı ve ikna edici bilgilere yer verilmediği, ÇED raporunun bu anlamıyla teknik olarak eksik olduğu vurgulandı.

Karabucak Çevre İnisiyatifi kararın ardından yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 2 yıldır Biyokütle Termik Santraline karşı yürüttüğümüz haklı mücadelenin hukuki  kazanımını kamuoyu ile paylaşıyoruz. Biçer Enerji Üretim İnşaat A. Ş tarafından Karabucak Mevkiinde yapılması planlanan “Biyokütle Atıkların Yakılmasına Dayalı Enerji Üretim Santrali”ne dair ÇED (Çevre Etki Değerlendirme) raporuna yaptığımız tüm itirazlara rağmen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından olumlu rapor verilmesi üzerine, ÇED raporunun iptali için açtığımız davada Mersin 1. İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir.  Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı hem Tarsus Halkı açısından, hem de Türkiye’nin dört bir yanında ekoloji mücadelesi verenler açısından çok olumlu bir karardır. Pek çok şehirde yapılması planlanan termik santrallere karşı yürütülen mücadeleler açısından örnek teşkil etmektedir. Bu karar kuşkusuz 2 yıldır sürdürdüğümüz mücadelenin sonucudur” denildi.

Platform açıklamasında, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararının, bu tesisin doğaya ve halk sağlığına vereceği zararlar konusundaki endişeleri haklı çıkardığı da vurgulandı.

Açıklamada, “Tavuk altı pisliklerin yakılması ile enerji elde edilecek bu termik santral salgın hastalık, hava kirliliği, kanser, koku gibi ciddi riskler barındırmaktadır. Böyle bir projenin halk yararına olmadığı açıktır. Tarım alanları, su kaynakları, bölgedeki canlı türleri ve Tarsus halkının geleceği bir şirketin çıkarlarına feda edilemez. Ne Tarsus’ta ne de başka bir yerde doğayı ve insan sağlığını tehdit eden termik santralleri istemiyoruz. Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı olumlu ve umut vericidir. Ancak mücadelemiz henüz sonuçlanmamıştır. Hukuki süreç devam etmektedir. Proje iptal edilene kadar mücadeleye devam edeceğiz.  Sürecin en başından itibaren ekolojik yıkım projesine karşı birlikte hareket ettiğimiz Avukat Yeşim Dağgeçen’e, tesisin yapılması planlanan araziyi kamulaştıran Tarsus Belediyesine ve bu süreçte yanımızda olan tüm dostlarımıza teşekkür ederiz.  Tarsus’ta, Mersin’de, Türkiye’nin her yerinde doğayı ve yaşamı yok eden her türlü rant projesine hayır” ifadeleri kullanıldı.

 

 

MERSİN YAŞAM

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA