13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Yenişehir Belediyesinden, Mersin Cemevine destek
   

Mersin Yenişehir Belediyesi, ortak proje kapsamında bakım ve onarım çalışmalarının yapılması amacıyla Mersin Cemevine 500 bin TL destek verecek. Mersin Cemevine yapılacak desteği içeren madde Yenişehir Belediye Meclisinin Şubat ayı ikinci olağan toplantısında oy birliğiyle kabul edildi.

 
   

Yenişehir’deki tüm ibadethanelere daima destek olan ve vatandaşların ibadetlerini sağlıklı ve konforlu koşullarda yerine getirebilmeleri amacıyla çalışmalarını sürdüren Mersin Yenişehir Belediyesi, Mersin Cemevinin bakım ve onarımımın yapılması kapsamında maddi destek sağlayacak. 

Özyiğit, “İnsanların özellerine saygı gösterilmesi, önemsenmesi ve sorgulanmaması çok önemli”

Laiklik ilkesinin kabulünün 84. yıl dönümünde destek kararının alındığı Yenişehir Belediye Meclisinde konuşan Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Bugün laiklik ilkesinin Anayasamıza girmesinin 84. yıl dönümü. ‘Laiklik yalnız din ve devlet işlerinin bir birinden ayrılması değildir’ diyor Mustafa Kemal Atatürk. Laiklik bütün yurttaşların vicdan, ibadet ve din hürriyeti demektir.  Ve laiklik ilkesi; insanların özellerine saygı gösterilmesi, önemsenmesi ve sorgulanmaması açısından çok önemli. Bu ülke, farklı medeniyetlerin yıllardır beraber yaşadığı Anadolu, Asya ve Avrupa’yı bir birine bağlayan doğu ile batının köprüsü konumunda. Dolaysıyla farklı ırklardan, farklı mezheplerden farklı inanışlardan insanların yaşadığı bir coğrafya. Ve Mersin’de o coğrafyanın çok özel bir örneği. Dolayısıyla buradan çıkan kararların TBMM’ye de mesaj olması açısından çok önemli.  Mersin’den aldığı geri dönüş ile böyle bir ihtiyacı görüp, bu konuda gereğini yapma noktasında Türkiye Büyük Millet Meclisinin de tabandan gelen sesi algılaması açısında çok önemli bir karar olduğunu düşünüyorum. Ve bu topraklarda kardeşçe yaşamanın en önemli dayanaklarından birinin laiklik ilkesi olduğunun da altını çizmek istiyorum.” diye konuştu.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA