13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

CHP ilçe başkanı Davultepe konusunda sessizliğini bozdu
   

Davultepe’deki 400 dönüm narenciye alanının küçük sanayi sitesi alanına çevrilmesi için gereken tüm meclis kararlarının Mezitli Belediye Meclisi’nde ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle alındığı meclis karar tutanaklarında görülüyor. Ancak Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, günlerdir tartışılan konu hakkında sessiz kalmayı tercih etti. Kooperatif yönetiminde olduğu için eleştiri oklarının hedefi olan CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer suskunluğunu bozdu.

 
   

Güney gazetesinden Abidin Yağmur’un haberine göre Davultepe ile ilgili gelişmeler 2017 yılında başlıyor. Burhanettin Kocamaz’ın Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, Davultepe’deki narenciye alanları entegre tarımsal sanayi bölgesi olarak Çevre Düzeni Planı’na işleniyor. Aynı planda Tece’de bir bölgede kentsel servis alanı olarak belirleniyor.

TECE’DEKİ ALANI KOOPERATİF İSTEMEDİ, BELEDİYEYE YAZDI

İlerleyen süreçte kurulan Mezitli Sanayi Sitesi Kooperatifi, 6 Mayıs 2019’da Mezitli Belediyesi’ne başvurarak Çevre Düzeni Planı’nda değişiklik yapılmasını talep etti. Kooperatif belediyeye sunduğu yazıda, Tece’deki alanın küçük sanayi sitesi uygun olmadığını ileri sürdü. Kooperatif ilgili yazıda adrese teslim şekilde Davultepe’deki alanın sanayi sitesi alanına çevrilmesini de talep etti.

MEZİTLİ BELEDİYESİ SÜRECİ RESMEN BAŞLATAN ADIMI ATTI

Mezitli Belediyesi, kooperatiften gelen bu talebi 8 Mayıs 2019 tarihinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne göndererek plan değişikliği sürecini resmen başlattı. Mezitli Belediye Başkan Yardımcısı Yaser Gündüz imzasıyla, ekinde belediyenin görüşüyle gönderilen yazı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da görüşü alınarak komisyonlara gönderildi ve yaklaşık 1 yıl Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi komisyonlarında bekledikten sonra 13 Temmuz 2020 tarihli belediye meclisi toplantısında ele alındı. Toplantıda Davultepe’deki narenciye alanlarının küçük sanayi sitesi alanına çevrilmesine ilişkin plan değişiklik talepleri bütün parti gruplarının oybirliğiyle kabul edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Mezitli Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin plan değişikliklerinin ardından Davultepe’deki narenciye alanlarının sanayi sitesine ayrılmasının önü açılmış oldu. Tüm bu sürecin ardından Cumhurbaşkanlığı Davultepe’deki narenciye bahçeleri için kamulaştırma kararı çıkardı.

İKİ BAŞKAN NEDEN SUSKUN?

Mersin kamuoyunda günlerdir tartışılan konuyla ilgili birçok aşamada resmi yazılarda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın imzası bulunuyor. Ancak her iki başkan da tartışmaların başladığı günden bu yana konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

CHP İLÇE BAŞKANI SUSKUNLUĞUNU BOZDU: ORADA BENİM BİR METREKARE YERİM YOK

CHP’li belediye başkanları Vahap Seçer ile Neşet Tarhan’ın sessiz kaldığı süreçte hedef tahtasına oturtulan isimlerden biri de CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer oldu. Sosyal medyada ve medyada birçok kişi Mezitli Sanayi Sitesi Kooperatifi yönetim kurulu üyesi olan Ahmet Serkan Tuncer’i hedef aldı. Hatta Tuncer, kooperatif başkanından bile çok konuşuldu.

Ahmet Serkan Tuncer, kooperatifin kuruluş aşamasında kendisinin olmadığını, geçtiğimiz ekim ayında kooperatif yönetimine girdiğini belirterek, “Ben kooperatif yönetimine girdiğimde bütün imar planları yapılmıştı, proje hazırlanmıştı, her şey bitmişti. Belediye başkanlarımızın bu süreci anlatması gerekir. Neticede orayla ilgili kararlar belediye meclislerinde oybirliğiyle geçmiş. Ben meclis üyesi değilim. Benim imza yetkim yok. Güzel bir proje denildi, belediyeler bunu yapacak denildi, kooperatif yönetiminde olur musun dediler ben de yönetime girdim. Ne meclis kararlarının alınmasında etkim var, ne kamulaştırma kararında etkim var. Ben o sanayi sitesi yapılacak alanı bile bilmiyorum. Benim orada bir metrekare yerim yok ama insanlar beni suçluyor. İnsanlar bilip bilmeden benim hakkımda konuşuyor. Bir iki gün içinde ben de kapsamlı bir açıklama yapacağım” dedi.

“ARACIN KOOPERATİFLE İLGİSİ YOK. TÜM BELGELER ELİMDE”

Ahmet Serkan Tuncer, bazı sosyal medya kullanıcılarının, “Mezitli Sanayi Kooperatifine lüks araç alındı, sonra da Tuncer’in üzerine yapıldı” şeklindeki iddialarını da yalandı. Aracın yaklaşık 2 yıldır kendisinde olduğunu, Mezitli Sanayi Kooperatifi yönetimine girmeden çok önce bu aracı bir arkadaşından aldığını kaydeden Tuncer, “Kooperatifin yönetimine girmemden çok önce bu araç benim üzerimeydi. Aracı aldığım arkadaşımın da kooperatifle bir ilgisi yok. Arkadaşım bu aracı Mezitli Esnaf Kredi Kooperatifinden açık ihale ile almış. Bütün belgeleri mevcut. Bankadan havalesini yapmış, aracı almış. Ben de ondan aldım. Ama bu gelişmeler çıkınca birileri aracı gündeme getirdi. Yalan yanlış bilgilerle sosyal medyada yazdılar. Onlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum” dedi.

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA