13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Mültecilerin kaldığı çadır alanında insanlık dramı yaşanıyor
   

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu geçtiğimiz hafta elektrikleri kesilen mülteci çadır alanını ziyaret etti insanlık dramının sona erdirilmesi için Mersin Valiliğine çağrıda bulundu.

 
   

Adanalıoğlu Mahallesi’nde kurdukları çadırlarda yaşayan Suriyeli mülteciler, kaçak kullanım yaptıkları gerekçesiyle Enerjisa Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş tarafından elektriklerinin kesilmesi nedeniyle 22 Ocak’tan bu yana karanlıkta oturuyor, ısınmak için ateş yakmak zorunda kalıyor.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, durumlarını yerinde görmek ve ihtiyaçlarını tespit etmek üzere mültecilere ziyarette bulundu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şube Başkanı Hakkı Demir, “Sığınmacılık ve mültecilik temel bir haktır. Siz bu insanları sığınmacı olarak almışsanız onların yaşamsal tüm ihtiyaçlarını karşılamak zorundasınız. Buradaki çocukların eğitim alması lazım, hiçbiri eğitimden faydalanamıyor. Çocuklar hem dertlerini anlatabilecek kadar Türkçe öğrenmeliler hem de de kendi anadillerinde eğitim görmeliler. Bu kış şartlarında insanların burada elektriksiz yaşamaları insan haklarına aykırıdır. Sığınma bir temel insan hakkıdır. İnsanlar neden sığınma talebinde bulunur? Ülkelerinde yaşam hakkı bulamadıkları için sığınma talebinde bulunurlar ve sığındıkları ülkenin o insanların her türlü yaşamsal ihtiyaçlarını karşılama zorluğu vardır. Yani ben sınırdan içeri aldım, insanlar nasıl yaşıyorlarsa yaşasınlar mantığı ile hareket edilemez. Bu insanlar 6 yıldır burada. 6 yıldır bir şekilde elektrik kullanmışlar. Şimdi neden kesiyorsun. Bu da bir soru işareti. Burada hasta çocuklar var. Oksijen alması gereken çocuklar var. Elektrik olmadığı için alamıyorlar” diye konuştu.

Çadır kampında gördüklerinin 21.yüzyıla yakışmayan bir tablo olduğuna vurgu yapan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Burada yaşayan Suriyelilere el birliğiyle hizmet vermek zorundayız. Umarım bunu kısa sürede hallederiz. Kendilerine yardımcı olabileceğimizi söyledik. Baromuza her zaman gelebilirler. Mersin’de yaşayan mültecilerin hukuki hak ve hizmetlere erişimi ile toplumsal yaşama daha etkin katılımını sağlamak amacıyla Baro olarak yürüttüğümüz projeler var” ifadesini kullandı.

Çadır alanında kalan bir mülteci, yaşam alanlarında elektrik ve su sıkıntısı yaşadıklarını belirterek akşam olunca karanlıkta oturduklarını, ısınmak için ateş yaktıklarını söyledi.

 

 

kaynak:mersinyaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA