13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Çalındığını öne sürdüğü kimlik bilgilerini paylaşan Mert’e, 2,5 yıl hapis
   

)MERSİN’in Erdemli ilçesinde yaşayan Görkem Mert Onur Yavuz (19), 3 yıl önce sosyal medyadan 173 kişinin kimlik bilgilerinin çalındığını bildirmek için yaptığı paylaşım nedeniyle hakkında açılan kamu davasında 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılırken, ceza, iyi halden 1 yıl 4 ay 20 güne düşürüldü.

 
   

 Yavuz, yaşadığı bu tecrübe sonrası vatandaşlara, bilinçsizce sosyal medya hesaplarından bilgi paylaşımı yapmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Erdemli ilçesi Arpaçbahşiş Mahallesi'nde yaşayan bilgisayar ve sosyal medya tutkunu Görkem Mert Onur Yavuz, 173 kişinin kimlik bilgilerinin çalındığını kanıtlamak için 3 yıl önce yaptığı paylaşımın ardından hapis cezası aldı. Yavuz yaşadığı bu tecrübe sonrası vatandaşlara, bilinçsizce sosyal medya hesaplarından bilgi paylaşımı yapmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Yaşananları anlatan Yavuz, "Ben 16 yaşındayken sosyal medyada birçok kişinin kimlik bilgilerinin çalındığını gördüğüm bir siteyle karşılaştım. Daha sonra bu bilgilerin hala o sitede durduğunu gördüm ve kişileri uyarmak adına iyi niyetimle sosyal medya hesabımdan kişilerin bilgilerinin olduğu paylaşımı yaptım ama ben suç veya zararlı olduğunu bilmiyordum. Daha sonra 173 kişinin müşteki olduğu hakkımda kamu davası açılmış" dedi.

'İYİ NİYETLİ PAYLAŞIM YAPMIŞTIM'
Dava sürecinde iyi niyetle paylaşım yaptığını anlattığını ifade eden Yavuz, "Davada kötü niyet olmadığı ve şikayetçi olunmadığı için cezamda indirim yapıldı. İlk olarak 2 yıl 6 ay hapis cezası aldım daha sonra iyi niyet ve mahkemedeki davranışlarım nedeniyle cezam 1 yıl 4 ay 20 güne düştü. Denetimli serbestlik uygulandı. Böyle bir paylaşım yaptıktan sonra başıma gelmeyen kalmadı. Bir paylaşımla hapis cezası alabiliyorsun" diye konuştu.

İŞ TEKLİFLERİNE SICAK BAKMADIM
Yapmış olduğum paylaşımın ardından yurt içi ve yurt dışından birçok iş teklifi aldığını kaydeden Yavuz, "Birçok kişi arkadaşının veya sevgilisinin sosyal medya hesaplarını takip etmek veya bilgi edinmek istedikleri mesajlar gönderiyorlardı ama ben bunlara bakmadım. İş tekliflerine de sıcak bakmadım" ifadelerini kullandı.

BİLMEDİĞİNİZ KONUDA PAYLAŞIM YAPMAYIN
Gençlere kendisinden örnek vererek uyarıda bulunan Yavuz, "Gençlerimiz sosyal medyada çok zaman harcıyor ve paylaşım yapıyorlar ama çok dikkatli olmaları gerekiyor. Bilmedikleri konularda ve kişisel bilgilerin olduğu paylaşımlar yapmasınlar. Yaptıkları en ufak yanlışlıklar ceza almalarına neden olabilir" dedi.

 

kaynak:dha

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA