13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Önce kadınlar ve çocuklar
   

“…Hayatta geri alınamayacak haksızlıklar vardır. Hiçbir özrün telafi edemeyeceği, hiçbir pişmanlığın geri getiremeyeceği, birazcık vicdanı olan hiç kimsenin affedemeyeceği. Bir çocuğun yardım çığlığına, bir kadının yalvarışına kayıtsız kalmanın kayıtsızlığı mesela. Çocuksu adalet çağrısının yok sayılması mesela. Yaptığınız bütün haksızlıkların şiddetince utanç düşüyor payınıza…”

 
   

OLGU EROL KARAASLAN

Ağırlaşan pandemi koşulları, işsizlik, ekonomik kriz gibi onlarca krizle boğuşan halk iyice bunalmış durumda. Ülke genelindeki kötü gidişat kaçınılmaz olarak yerelde de kendini devam ettiriyor. Pandemiden maddi ve manevi olarak en fazla etkilenen kesim olan, krizin ilk dalgada gelirsiz bıraktığı kadınlar uzun vadedeki daralma sürecinde de toplumsal ve ekonomik kazanımlarını da kaybedecek noktaya sürükleniyor.

Her gün onlarca kadın ve çocuğun birlikte yaşadığı erkekler tarafından istismara uğradığı, şiddet gördüğü mekanlar olan evler; pandemi koşullarında kadınlar için salgından çok daha büyük tehlike oluşturuyor. O evlere hayat sığmıyor, yoksunluk, acı sığıyor.

Bunun önüne geçmek için yerel yönetimler, birçok sivil toplum kuruluşu canla başla çalışıyor ancak kentimizde Cumhur İttifakının yerel unsurları faturayı kent halkına kesmeye devam ediyor.

Bugün gerçekleştirilen kent meclisinde bunun örneklerini kadınlar ve çocuklar adına utanarak izledik.

Kent özelinde, bu küresel salgın ve kriz koşullarında kadın ve çocukları korumak için birçok çalışma yapan Mersin Büyükşehir Belediyemizin, Mersin Baromuz ile yapmak istediği ‘kadına şiddetin ve çocuk istismarının önlenmesi’ içerikli İş Birliği Protokolü ikinci kez Cumhur İttifakına mensup Meclis üyelerince ret ediliyor.

Hiçbir mantıklı zemine dayanmayan, kurumlar üzerinden gidilmeyerek, kişiler üzerinden ötekileştirerek, toplum menfaati hiçe sayılarak, tamamen ideolojik, akıl, mantık ve vicdan dışı alınan bu ret kararı da diğerleri gibi hepimizin hafızalarına kazınıyor.

Hayatta geri alınamayacak haksızlıklar vardır. Hiçbir özrün telafi edemeyeceği, hiçbir pişmanlığın geri getiremeyeceği, birazcık vicdanı olan hiç kimsenin affedemeyeceği. Bir çocuğun yardım çığlığına, bir kadının yalvarışına kayıtsız kalmanın kayıtsızlığı mesela. Çocuksu adalet çağrısının yok sayılması mesela. Yaptığınız bütün haksızlıkların şiddetince utanç düşüyor payınıza.

Adalet, hakkaniyet ne güzel sözcükler oysa. Kocaman aynalar gibi, bir baksanız derinlemesine yüzleşeceksiniz kendinizle. Her şeyi yerli yerine koyabileceksiniz belki de.

Başkalarının acılarını gören gözleri yerine, vicdanı tahakküm arzunuzun yerine, adalet terazisini yüreğinizin içine.

Bizim içinse, karanlık evlerin içlerinden, küçücüklerin kocaman yüreğinden, aydınlık bir geleceğe doğru gidebilmek için yine, yeniden ileriye..

Önce kadınlar ve çocuklar!”

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA