13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Piyano performansı ile kendine hayran bıraktı
   

MERSİN’de 2 buçuk yaşında otizm teşhisi konulan Cem Görkem Gündoğdu (22) piyano performansı ile herkesi kendine hayran bırakıyor.

 
   

 Piyano ile yaşama tutunan Görkem'in en büyük hayali ise konservatuvar okumak. Otizmlilerin üniversiteye alınmadığını söyleyen anne Ferda Gündoğdu, "Görkemin en büyük hayali üniversite okumak. Üniversiteler otizmli çocukları almıyor. Birilerinin sesimizi duymasını istiyorum" dedi. Merkez Yenişehir ilçesinde yaşayan Gündoğdu ailesinin ilk çocuğu olarak dünyaya gelen Görkem'e 2 buçuk yaşında otizm teşhisi konuldu. Gündoğdu ailesi 3 yaşında rehabilitasyon çalışmalarına başlayan Görkem'i sosyalleşmesi için tiyatro kursuna gönderdi. Görkem, tiyatrodan keyif almayınca ailesi tarafından müziğe yönlendirildi. Piyano kursuna gönderilen Görkem, performansı ile herkesi şaşkına çevirdi. Birçok ünlü piyanistin eserini çalabilen Görkem'in en büyük hayali ise üniversitede konservatuvar okumak.


'PİYANO SOSYALLEŞMESİNİ SAĞLADI'
Oğlunun çok yetenekli olduğunu ve imkan verilmesini isteyen anne Ferda Gündoğdu (41), "Görkem'in ilk teşhisi 2 buçuk yaşında konuldu. 3 buçuk yaşında iken rehabilitasyona başladık. Bir süre bu şekilde devam etti. Müziğe tesadüfen başladık. Yazın okullar kapanınca tiyatroya yönlendirdik. Tiyatrodan keyif almadı. Daha önceden otizmli çocukların org ya da piyano çalmasının yararlı olacağını duymuştum. Görkem'i piyanoya başlattık. Bir süre sonra piyanoda çok yetenekli olduğunu gördük. Müzik öğretmeni piyanoda çok iyi yerlere geleceğini söyleyince devam etmeye karar verdik. Piyano daha fazla sosyalleşmesini sağladı. Beynin iki tarafını çalıştırdığı için otizme iyi geldiğini düşünüyorum. Çevredeki herkes nasıl bu kadar sosyal olduğunu soruyor, ben de müziğe bağlıyorum" dedi.


'ÜNİVERSİTELER OTİZMLİ ÇOCUKLARI ALMIYOR'
Oğlunun üniversiteye alınması için yetkililerden yardım isteyen anne Ferda Gündoğdu, "Çocuklarımızın keşfedilmesini istiyorum. Çok zekiler, çok yetenekliler, her şeyi yapabilecek kapasitedeler. Görkemin en büyük hayali üniversite okumak. Üniversiteler otizmli çocukları almıyor. Birilerinin sesimizi duymasını istiyorum" diye konuştu.


'GÖRKEM'E EĞİTİM VERECEK DÜZEYDE BİR ÖĞRETMEN YOK'
Görkem'in yeteneğini keşfeden müzik öğretmeni Anzel Savaş ise şunları söyledi: 
"Görkem'le yaklaşık 2 aydır çalışıyoruz. İlk gördüğüm andan itibaren büyük bir hayranlık içindeyim. İlk geldiğinde en fazla notayı biliyordur diye düşünüyordum. Annesi notasını açtı, Görkem çalmaya başlayınca şok geçirdim. Büyük bir hayranlıkla izledim. Şu an Görkem'e eğitim verecek düzeyde öğretmen olduğunu düşünmüyorum. Görkem'i sanatçı kişiliği ile yönetecek insanlara ihtiyaç var. Görkem'i çok güzel yerlerde görebileceğimize inanıyorum. Bunun için herkesten destek bekliyorum" 

 

kaynak:dha

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA