13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Baro Başkanı Yeşilboğaz: Pandemi Yönetilemiyor, İnsanlık Suçu İşleniyor
   

Başkan Yeşilboğaz, Dünyayı saran corona virüs salgınında ülkemizdeki ekonomik ve siyasi istikrarsızlık nedeniyle pandemi krizinin doğru yol haritası çerçevesinde yönetilemeyerek, ben bilirim anlayışıyla yönetilerek insanlık suçu işleniyor.

 
   

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında, dünyayı saran corona virüs salgınında ülkemizdeki ekonomik ve siyasi istikrarsızlık nedeniyle pandemi krizinin doğru yol haritası çerçevesinde yönetilemeyerek, ben bilirim anlayışıyla yönetilerek insanlık suçu işlendiğine vurgu yaptı.

Mersin Barosu Başkanı Yeşilboğaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından, 10 Aralık 1948’de kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabulü ile birlikte kutlanmaya başlanan Dünya İnsan Hakları Günü’nün 72. yılında dinmek bilmeyen insan hakkı ihlali artarak yaşanmaya devam ediyor.Bireylerin yasa önünde eşitsizliğe, ayırımcılığa uğramamalarına dayanan ve hukukun üstünlüğü ilkesiyle korunan insan haklarına saygı, Anayasamıza göre Türkiye Cumhuriyeti’nin değiştirilemez niteliğindedir. Başta Türkiye olmak üzere, dünya ülkeleri insan hakları konusunda çeşitli bildirimleri kabul etmiş olsa dahi, maalesef iktidara gelen yönetimler, hak ve özgürlükleri çiğnemekten geri durmamıştır. Dünyada yaşanan savaşlar, ekonomik ve siyasi hırslar nedeniyle her geçen gün binlerce insan yaşam, hukuk, barınma, beslenme, sağlık, eğitim gibi en temel insan haklarından mahrum kalmaktadır.

“SALGIN BEN BİLİRİM ANLAYIŞIYLA YÖNETİLİYOR”

Dünyayı saran corona virüs salgını, ülkemizdeki ekonomik ve siyasi istikrarsızlık nedeniyle doğru yol haritası çerçevesinde yönetilemeyerek insanlık suçu işlenmektedir. Siyasi iradenin otokratik yönetimindeki ‘ben bilirim’ anlayışı salgında bilimsel kriterlere uyulmadan hızlı ve kontrolsüz açılım yapılmasına sebep olmuş,  ekonomi şahlandı denilmesinin aksine, dibe batan ekonomimiz sebebiyle salgın yönetiminde ülke olarak alınması gereken sıkı tedbirler askıya alınmakta, pandemiyle savaşan sağlık çalışanlarına adaletsizce yaklaşımda bulunulmakta, pandemide gerçek ölüm ve vaka sayıları saklanarak, insanlık suçunun üstü örtülmeye çalışılıyor. İnsanlar ölüyor, farkında mısınız? İnsan Hakları Günü’nde bir kez daha en yüksek sesimizle haykırıyoruz. İnsanları ölüme terk ediyorsunuz, farkında mısınız? İnsanların yaşam hakkı pandemi sürecinin ‘ben bilirim’ zihniyeti ile yönetilmesi atılan en kötü adımdır. Siyasi iradenin çıkmazı ülkeyi ve insanlığı çıkmaza sokuyor, insanların yaşam hakkını elinden alıyor. Pandemi krizi sosyal devlet anlayışı çerçevesinde yönetilip, insanlık suçuna son verilmelidir.

“HAK İHLALİNDE İLK SIRADAYIZ”

Hak ihlalleri ülkemizde adeta günlük yaşamın bir parçası haline geldi. Hak savunucuları, gazeteciler, aydınlar, akademisyenler, mahkeme salonlarının ve cezaevlerinin müdavimleri olmuştur. Kararlar; yasalar ve vicdanla değil, egemen siyasetin baskısıyla alınmaktadır. Ülkemizin dört bir yanında baroların mücadelesinin büyük çoğunluğunu, insan hakkı ihlali olan çocuk hakları, kadın hakları ihlali oluşturmaktadır. Adalet, hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığının otokratik devlet yöneticilerinin elinde köleleştirilmiş ve baskı aygıtına dönüştürülmüş olması, eşit yurttaşlık hakkı temelinde bir arada ve barış içinde yaşama hakkımızın zemini kurutmuştur. Adalet, yargı ve hukuk herkes için eşit ve ortak yaşamın temeli olmalıdır. İnsan hakkı küresel bir mirastır. Bu mirası korumak ve yaşatmak, devletlerin en temel görevidir. Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde 2019 yılında düşünce ve ifade özgürlüğünden en fazla mahkûm olan ülkeler arasında ilk sırayı aldı. Türkiye 2019’u AİHM önünde, 9 bin 250 dosya ile hakkında en fazla dava başvurusu olan ikinci ülke olarak tamamladı. AİHM başvurularında adil yargılanma hakkı ve ifade özgürlüğünün ihlali en başta yer alıyor.

İşlevi adalet sağlayan hukuk sistemi inşa edilmeli. Hukuk yaşarsa insan hakları yaşar. Adaletsizliği engelleyecek gücümüzün olmadığı zamanlar olabilir. Fakat itiraz etmeyi beceremediğimiz bir zaman asla olmamıştır. Mersin Barosu olarak, yeryüzü adaletin yüzü oluncaya dek mücadele edeceğiz.”

 

kaynak:mersinerji

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA