13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Mersin Büyükşehir’den Biyoteknik Mücadele Atağı
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kazanlı ve Anadalıoğlu’nda sebze üreticiliği yapan 1100 çiftçiye sarı yapışkan tuzak dağıtımı gerçekleştirdi.

 
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarımsal üretime destek projelerine devam ediyor. Tarım alanlarında zararlılara karşı biyoteknik mücadelenin yaygınlaştırılması projesinde ilk adımlar Akdeniz ilçesinde atıldı ve örtüaltı sebze üreticilerine beyaz sinek ve sera beyaz sineği zararlısına karşı sarı yapışkan tuzak dağıtımı yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nca yürüten projenin amacı, ‘aşırı kimyasal uygulamaların önüne geçerek kimyasal mücadeleyi devam ettirmek, biyoteknik mücadeleyi yaygınlaştırmak, tarladan sofraya güvenilir kaliteli ürün elde etmesini sağlamak ve üreticilerin iş gücünü, girdi maliyetlerini düşürmek’ şeklinde özetleniyor.

Proje kapsamında Kazanlı Mahallesi’nde 530, Adanalıoğlu Mahallesi’nde 570 olmak üzere toplam 1100 üreticiye yüzde 100 hibeli sarı yapışkan tuzak dağıtımı yapılacak.

Her üretici için 2 dekarlık alanda kullanılmak üzere 30 cm x 100 m ebatında bir top sarı yapışkan tuzak verilecek. Böylece Beyaz Sinek ve Sera Beyaz Sineği zararlılarına karşı toplamda 2200 dekarlık alanda etkin mücadele sağlanmış olacak.

Kimyasal mücadele hem pahalı, hem riskli

Kazanlı Hürriyet Mahallesi Muhtarı Orhan Deli,  bölgedeki üreticileri hem zararlıların etkisinden, hem de ilaç maliyetinden kurtaracak çalışma için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür etti.

Deli, “Tarım ilaçlarının fiyatlandırılması ve dışarıdan ithal edilmesi ile alakalı vatandaşlarımız çok sıkıntı yaşıyorlar. Konu ile alakalı çoğu zaman zirai ilaç bayilerine ve komisyonculara bağımlı hale geliyorlar. Yüksek girdi maliyetleri dolayısı ile ürünler satılsa bile vatandaşlar mağdur oluyor” ifadelerini kullandı.

‘İlk kez böyle bir destek alıyoruz’

Tarımsal üretimde biyoteknik mücadelenin çok doğru bir karar olduğunu belirten Muhtar Deli, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in mahallelerini ziyareti sırasında verdiği sözü yerine getirmesinden dolayı mutlu olduklarını vurguladı.

Kazanlı Mahalle Muhtarı Süleyman Serin de, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in çok doğru bir proje uyguladığını ifade ederek, mahallelerinde daha önce böyle ücretsiz tarımsal destek almadıklarının altını çizdi.

‘Başkan Seçer sözünü tuttu’

Kazanlı Mahallesi’nde çiftçilik yapan Salih Deli de, projenin çok iyi düşünüldüğünü dile getirerek, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum. Geçen cumartesi günü başkanımız geldi. Bize yardımcı olacağını ifade etti. Şimdi gördüğünüz sebze sineği ile alakalı şeyleri dağıttı. Önümüzdeki sene ise bize sera örtülerimizde ve sera malzemelerimizde yardımcı olacağını söyledi” dedi.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA