13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

VAHAP SEÇER, EMITT`E KATILDI: “BAKANLIĞIN TURİZM KONUSUNDA MERSİN ÜZERİNDE BİR ÇALIŞMA YAPILMASI GEREKİYOR”
   

27. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuar`ına (EMITT) katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Mersin aslında turizm kenti olmaya aday bir kent. Turizm kenti diyemiyorsunuz çünkü kapasiteniz, altyapınız, imkanlarınız şu anda Mersin`in turizm kenti hüviyetini kazanmasına imkan kılacak yapıda değil.

 
   

27. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuar`ına (EMITT) katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Mersin aslında turizm kenti olmaya aday bir kent. Turizm kenti diyemiyorsunuz çünkü kapasiteniz, altyapınız, imkanlarınız şu anda Mersin`in turizm kenti hüviyetini kazanmasına imkan kılacak yapıda değil. Dolayısıyla bu realiteyi görüp bunun üzerinden özellikle merkezi yönetimin yani Türkiye`deki turizm ile ilgili makro çalışmaları, projeleri yapan bakanlığın Mersin üzerinde bir çalışma yapması gerekiyor” diye konuştu.  

Avrupa`nın en büyük turizm fuarlarından olan EMITT, 27. kez turizm profesyonellerini bir araya getirdi. 6 Şubat`ta kapılarını açan ve 9 Şubat`a (yarın) kadar devam edecek olan fuarda, farklı ülkelerden gelen temsilciler, belediyeler, turizm sektörünün önde gelen firmaları ve iş geliştirme uzmanları stantların başında katılımcıları bekliyor.

Başkan Seçer de 27`nci kez İstanbul`da düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuar`ına katılarak, Mersin standını inceledi. Kentin turizm alanında hak ettiği yerlerde olabilmesi için sadece turizm firmaları ve yerel yönetimlerin değil, merkezi hükümetin de bu konuda çalışmalar yapması gerektiğini belirten Seçer, kente yapılacak ve kentin gelişimine katkı sunacak her türlü yatırım ve projenin destekçisi olacaklarının altını çizdi.

Mersin`in markalaşması ve bilinirliğinin artması için gerçekleştirdikleri çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Seçer, şöyle konuştu:

“BAKANLIĞIN MERSİN ÜZERİNDE BİR ÇALIŞMA YAPMASI GEREKİYOR”

“Bütün amacımız; Mersin`in tanıtımını, daha çok konuşulmasını sağlamak ve Mersin`e insanların gelmesini gerektiren gerekçeleri yaratmak. Bir tarafta Akdeniz sahilleri, diğer tarafta Toroslar, Karboğazı var. Kayak yapabilirsiniz, Kızkalesi`nde denize girebilirsiniz, muazzam imkanlar sunuyor. Ama bu konuda ciddi desteklerin olması lazım. Burada dijital ortamda Mersin`in tarihi, turistik, kültürel yerleri tanıtılıyor. Bu açıdan Mersin`e gitmeden Mersin burada ziyaret edilmiş oluyor. Bu çalışma bir önceki VR Mersin`in yerine yapıldı, ona ikame oldu. Ben de az önce izledim, çok da beğenimi kazandı. Mersin aslında turizm kenti olmaya aday bir kent. Turizm kenti diyemiyorsunuz çünkü kapasiteniz, altyapınız, imkanlarınız şu anda Mersin`in turizm kenti hüviyetini kazanmasına imkan kılacak yapıda değil. Dolayısıyla bu realiteyi görüp bunun üzerinden özellikle merkezi yönetimin yani Türkiye`deki turizm ile ilgili makro çalışmaları, projeleri yapan bakanlığın Mersin üzerinde bir çalışma yapması gerekiyor. 15 yıl önce sahil bandı projemiz vardı. O dönemde tahsisler yapıldı, bir kısmının inşaatı altyapısı başlar gibi oldu. Sonra akamete uğradı, durdu. Şu anda da böyle bir çalışma unutuldu gitti. Şimdi yine yeni turistik yatırımlar gerekiyor ve bizim bölgemizde turizm bölgeleri var. Belirlenmiş turizm bölgelerinde, bölgenin kendi özelliğine, niteliğine göre yatırımlar bekliyoruz. Belediye olarak bu konuda destekleyici rol oynayabiliriz. Böyle bir yatırım varsa buna destek verir, önünü açarız. Görev alanımıza düşen yatırımları yaparız. Onları bu yönde destekleyebiliriz.” 

Mersin standının fuarda dikkat çektiğini ve çok sevildiğini söyleyen Seçer, şöyle devam etti:

“‘DESTİNASYONLAR DALINDA EN İYİ TANITIM ÖDÜLÜ`NÜ ALDIK”

“Son derece güzel, insanların ilgiyle gelip Mersin`e yönelik çalışmaları, tanıtımları izleyebileceği bir ortam hazırladık. Herhalde bu fuarın en güzel stantlarından biri de Mersin standı. Daha önceki yıllarda da çalışmalarımız hep ödül almıştı, bu sene de ‘Destinasyonlar Dalında En İyi Tanıtım Ödülü`nü aldık. Bütün amacımız; Mersin`in tanıtımını, daha çok konuşulmasını sağlamak ve Mersin`e insanların gelmesini gerektiren gerekçeleri yaratmak, kentin gastronomisi, doğası, tarihi yerleri, St. Paul, Eshabı Keyf, Danyal Peygamber Kabri gibi unsurları ortaya çıkarıp tanıtmak istiyoruz. Mersin adına güzel bir çalışma olmasını umut ediyorum. Mersin`in tanıtılması adına verilen emek boşa gitmeyecek. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Mersin`in son yıllarda festival, maraton, organizasyon gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yaptığını ve kültür turizmi açısından oldukça ilerleme kaydettiğini belirten Seçer, şunları aktardı:

“Bu çok önemsediğimiz bir konu. Mersin`i tanıtan en önemli hamlelerden ve emeklerden bir tanesi de bu. Festivaller sadece festival olsun diye yapılmamalı, içi dolu dolu olmalı, insanları getirebilmeli. 2`nci yaptığımız Uluslararası Tarsus Festivali bu açıdan çok önemsenecek, dikkatle takip edilmesi gereken bir festivaldi. Dolu dolu geçti. 3`üncüsü ise kazandığımız deneyimle çok daha güzel olacak. Çok daha fazla insan gelsin, 10 bin yıllık geçmişi ve muazzam bir birikimi olan, medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir kent olan Tarsus`un tanınması, tanıtılması, gelişmesi ve kalkınmasına çok önemli katkı sunacağını düşünüyorum. İnsanları bir araya getirerek aslında toplumda iletişimi sağlıyorsunuz. Bir anlamda huzuru sağlıyorsunuz. Bunlar da son derece önemli. Sadece Uluslararası Tarsus Festivali değil, yaptığımız spor etkinlikleri ve maratonlar da, Tour of Mersin, Kilikya Ultra Maratonu, ProBeach Plaj Voleybolu ve bunun gibi birçok etkinlik Mersin`e yakışıyor. Bunun da sayısını artırmak istiyoruz.”

CEZERYE VE LİMON İKRAMI 

Fuarda yerli ve yabancı binlerce katılımcının ilgi odağı olan Mersin Büyükşehir standı ise özellikle Mersin Turizm Haritası uygulamasıyla beğeni topladı. Standa kurulan uygulama ile Mersin`in tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini bir harita yardımıyla keşfeden katılımcılar, Mersin turu yaptı. Stantta ziyaretçilere verilen tanıtıcı broşür ve haritaların yanı sıra Mersin`e özgü cezerye ve limon ikramı da yapıldı. 

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA