13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

VAHAP SEÇER: “HEDEFİMİZ ORTAK OLSUN; DÜNYA BARIŞI VE DÜNYA KARDEŞLİĞİ”
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Aziz Antuan Latin Katolik Kilisesi`nin kuruluşunun 170. ve Barış Günü`nün 3. yılı dolayısıyla düzenlenen kutlama programına katıldı. Seçer, “Noel`inizi kutluyorum. Hangi dinden olursak olalım, farklı dillerde dua edelim, farklı kitaplardan alıntılar yapalım ama hedefimiz ortak olsun; dünya barışı ve dünya kardeşliği” dedi.

 
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Aziz Antuan Latin Katolik Kilisesi`nin kuruluşunun 170. ve Barış Günü`nün 3. yılı dolayısıyla düzenlenen kutlama programına katıldı. Seçer, “Noel`inizi kutluyorum. Hangi dinden olursak olalım, farklı dillerde dua edelim, farklı kitaplardan alıntılar yapalım ama hedefimiz ortak olsun; dünya barışı ve dünya kardeşliği” dedi.

Programa, Başkan Seçer`in yanı sıra, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hakan Sefa Çakır, Mersin Aziz Antuan Latin Katolik Kilisesi Baş Rahibi Roshan Cordeiro, Mersin Rum Ortodoks Kilisesi Pederi İspir Coşkun Teymur, Anadolu Havarisel Episkopos Vekili Pederantuan Ilgıt, Mersin Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz, Türkiye Alevi İslam Ehlibeyt İnanç Meclisi İcra Kurulu Başkanı Ahmet Özuğurlu, Akbelen Şehir Mezarlığı İmamı Fatih Nevruz, Mersin Mevlana Derneği Temsilcisi Hayri Koyuncu ve Hristiyan cemaati katıldı.

Kutsal Ayin ile başlayan program, kilisenin tarihçesi ve ardından konuşmalar ile devam etti.

SEÇER: “ÜLKEMİZDE VE DÜNYADA AKAN KANLARIN DURMASI İÇİN DUA EDİYORUZ”

Konuşmasına tüm şehitlere rahmet ve ülkeye baş sağlığı dileyerek başlayan Başkan Vahap Seçer, hem Türkiye`de hem de dünyanın değişik coğrafyalarında akan kanın durması için dua ettiğini söyledi.

Din adamlarının yaptıkları konuşmalarda mensubu bulundukları inancın kitapları veya öğretilerinden yararlandıklarını belirten Başkan Seçer, gerek Hıristiyan dünyasının din adamlarının gerekse İslam âleminin farklı mezhep ve inanç gruplarının önderlerinin yaptıkları konuşmalarda işaret ettikleri noktaların ortak oluşuna dikkat çekti. Seçer, “Zaten mesele bunun hayatta uygulanabilir olmasıdır. Başta din adamlarının kendileri, dini referans alarak insanlığı istismar etmemeli. Siyasetçiler dini istismar ederek siyasi ikbal sağlamamalı. İnsanların duygularını; din, milliyetçilik ve başka hassasiyetler ile istismar etmemeli. Mesele uygulamada, tanımlamalarda, dileklerde ya da insanlığa buyrulan emirlerde değildir” dedi.

“BU İŞİ KALBİMLE YAPIYORUM”

Mersin`in çok özel bir coğrafya olduğunu ve farklı kültürlerin yaşadığını aktaran Seçer, böyle bir kentte Büyükşehir Belediye Başkanı olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, “Böyle bir coğrafyada yönetici olmak ilk bakışta zor gibi görünebilir. Farklı kültürler, farklı anlayışlar, bunun birleşmesi, bir potada erimesi farklı bir zenginlik. Mersin`de Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaparken bu anlamda hiç zorlandığımı söyleyemem. Çünkü bu işi kalbimle yapıyorum. Şu anda sizlere hitap ettiğim her kelime kalbimden çıkan kelimelerdir. 5 yıllık Büyükşehir Belediye başkanlığı görev sürem içerisinde Anamur`dan Tarsus`a kadar hep bu anlayışla hareket edip, herkesi kucakladım” diye konuştu.

“BU ÜLKEDE DİN VE VİCDAN HÜRRİYETİ VARDIR VE ANAYASAL TEMİNAT ALTINDADIR”

Çalışmalarında farklı inançlara mensup din görevlilerinin referans gösterdiği ‘Doğru, dürüst, insanları ayırmadan, üzmeden, zorlamadan` ilkelerini uygulamaya çalıştığını aktaran Seçer, “Çünkü burası Mustafa Kemal Atatürk`ün kurduğu laik Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Biz buradaki yaşam güvencemizi Türkiye Cumhuriyeti Anayasası`ndan alırız. Bu ülkede din ve vicdan hürriyeti vardır ve anayasal teminat altındadır. Bir diğerinin inancına bir diğeri müdahale edemez. Herkes aynı görüşte, inançta, düşüncede ve ideolojik yapıda olmak zorunda değil. Katılır ya da katılmaz ancak empati yaparak davranırsa hiçbir sorun kalmaz. Bugüne kadar olduğu gibi, Mersin`de Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığım süre içerisinde, bu kentin şehremini olarak bu anlayışla kentime hizmet etmeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Seçer, konuşmasını, “Noel`inizi kutluyorum. Hangi dinden olursak olalım, farklı dillerde dua edelim, farklı kitaplardan alıntılar yapalım ama hedefimiz ortak olsun; dünya barışı ve dünya kardeşliği” diyerek tamamladı.

CORDEİRO: “BARIŞ, HOŞGÖRÜ VE ANLAYIŞ TOPLUMUMUZUN TEMEL DEĞERLERİDİR”

Mersin Latin Katolik Kilisesi Baş Rahibi Roshan Cordeiro ise programın barışın ve hoş görünün uygulanması adına büyük bir anlam taşıdığını söyledi. Cordeiro, “Barış, hoşgörü ve anlayış toplumumuzun temel değerleridir. Bu değerleri canlı tutmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin sorumluluğudur” dedi.  Etkinliğin, toplumda derin bir etki yaratacağını ve dayanışmayı daha da artıracağını aktaran Cordeiro, “Hep birlikte daha barış dolu bir dünyanın inşasına katkıda bulunmak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

TEYMUR: “COĞRAFYAMIZDAKİ BÜYÜK ACILARIN BİR AN ÖNCE SON BULMASINI DİLİYORUM”

Mersin Rum Ortodoks Kilisesi Pederi İspir Coşkun Teymur da “Coğrafyamızda yaşanan büyük acıların bir an önce son bulmasını diliyorum. Şehitlerimize Yüce Rabbimizden rahmet, ulusumuza başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Aziz Fransua`nın duası yapıldı. Daha sonra barışın, sevginin ve hoşgörünün Mersin`den tüm dünyaya yayılması için gökyüzüne güvercinler bırakıldı. Programın kokteyl bölümünde ise Mersin Aziz Antuan Latin Katolik Kilisesi Baş Rahibi Roshan Cordeiro, kilisenin bakım, tadilat gibi ihtiyaçlarında yanlarında olan Başkan Seçer`e destekleri ve hizmetleri için teşekkür etti. Program, yemek ikramı ve pasta kesiminin ardından sona erdi.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA