13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

YENİŞEHİR BELEDİYESİ`NDEN ORGANİK SOLUCAN GÜBRESİYLE ÜRETİCİYE DESTEK
   

Yenişehir Belediyesi, çiftçilerin tarım maliyetlerini düşürmek için ürettiği organik solucan gübresini kırsal mahallelerde dağıtmaya devam ediyor. Değirmençay, Uzunkaş ve Karahacılı mahallelerinde dağıtımları tamamlayan Yenişehir Belediyesi, son olarak Emirler Mahallesi`nde üreticilere solucan gübrelerini ulaştırdı.

 
   

Yenişehir Belediyesi, çiftçilerin tarım maliyetlerini düşürmek için ürettiği organik solucan gübresini kırsal mahallelerde dağıtmaya devam ediyor. Değirmençay, Uzunkaş ve Karahacılı mahallelerinde dağıtımları tamamlayan Yenişehir Belediyesi, son olarak Emirler Mahallesi`nde üreticilere solucan gübrelerini ulaştırdı.

Kırsal mahallelerde üreticiye ziraat mühendisleri aracılığıyla tarımsal üretimde danışmanlık hizmeti veren Yenişehir Belediyesi, organik solucan gübresi üreterek hem tarımda verimliliği arttırıyor hem de girdi maliyetlerini düşürmeyi sağlıyor. Üreticiye destek vermeye devam eden Yenişehir Belediyesi, Emirler Mahallesi`nde 53 üreticiye 20 litrelik bidonlar halinde organik solucan gübresi dağıttı.

KÖYLÜNÜN YANINDA, ÇİFTÇİNİN YANINDA”

Tarımsal desteklerinden dolayı Yenişehir Belediyesi Başkanı Abdullah Özyiğit`e teşekkür eden Emirler Mahalle Muhtarı Rüştü İkiz, “Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit`e bu çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz. Yaklaşık bir yıl bu solucan gübresiyle alakalı gerek mühendis, gerek teknisyen, gerek çalışan arkadaşlar Karahacılı köyünde böyle bir çalışma yapıyorlardı. Bugün de bu yapılan çalışmanın sıvı hale getirilip, köylümüze, çiftçimize dağıtım yapıldı. Başkanımızın safran üretimi ve arı merası projeleri de var. Köylüye, çiftçiye verdiği destekten dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Köylünün yanında, çiftçinin yanında olduğunu her defasında mahalle muhtarları olarak görüyoruz” dedi.

EKONOMİK OLARAK BİZE YARDIMCI OLDU”

Organik solucan gübresini ilk kez kullanacağını söyleyen üretici Mustafa Yılmaz, girdi maliyetlerinin yüksek olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Şimdiye kadar bu solucan gübresini kullanmadım. Zamanında bir arkadaştan bir litre almıştım. Şimdi ilk kez topraktan uygulama yapacağız. İlerde faydasını görmeye başlayacağız Allah`ın izniyle. Şimdiye kadar diğer gübreleri kullanıyorduk. Bunu deneyeceğiz. Abdullah Başkana da çok teşekkür ederiz, yardımlarından dolayı. Ekonomik olarak bize yardımcı oldu. Yetiştirdiğimiz ürünlerde belli bir miktarda belli bir paraya satılmazsa ürettiğimizin bir anlamı kalmıyor. Bu sene iki liraya, üç lira ile mal satmayla istediğin kadar üret faydası olmaz. Üreticinin boynu bükük kalıyor bu sefer. Çünkü girdiler pahalı, gübreyi alıyorsun, ilacı alıyorsun karşılığında gelen üründen para alamadığın zaman boynumuz bükük kalıyor. Başkanımıza tekrar teşekkür ederiz.”

Emirler`de üretim yapan Hayri Bozda ise desteğin önemli ve büyük olduğunu belirterek, “Çiftçiler olarak böyle destekler bekliyoruz. Hakikaten büyük sıkıntı içerisindeyiz. Başkanımıza bu desteğinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA