13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

MESKİ, 150 MİLYON EUROLUK DEV PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYOR
   

MESKİ Genel Müdürlüğü, uygun faizli kredi ve hibe desteğiyle birlikte Mersin’in altyapı ihtiyacına uzun yıllar çözüm olacak projeleri hayata geçirecek. MESKİ, EBRD (European Bank forReconstructionand Development) ve IFC(International Finance Corporation)’den alacağı 40 milyon Eurohibe ile Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin ihalesini gerçekleştirecek.

 
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, uygun faizli kredi ve hibelerle birlikte birçok projeyi hayata geçirecek.

MESKİ, 85 milyon 800 bin Euro’su kredi, 64 milyon 300 bin Euro’su ise hibe olmak üzere toplamda 150 milyon 100 bin Euro dış finansman desteği alacak. Böylelikle,il nüfusunun yüzde 85’inin 30 yıllık altyapı ihtiyacı çözülmüş olacak.

MESKİ, YILLARDIR BEKLENEN ALTYAPI PROJELERİNİN İHALESİNİ 2024 YILI ŞUBAT AYINDA GERÇEKLEŞTİRECEK

FRIT II kapsamındaAvrupa Birliği ve AFD (The French Development Agency) tarafından sağlanacakfinansman ile; Mezitli İçme Suyu Şebeke Projesi için 17 milyon 100 bin Euro hibe, Tömük ve Arpaçbahşiş Mahalleleri Atıksu Arıtma Tesisi, Kanalizasyon Şebekesi ve Derin Deniz Deşarjı Projesi’ne 15 milyon 100 bin Euro kredi ve Toroslar-Homurlu-Kazanlı Mahalleleri Kanalizasyon Projesi’ne ise 7 milyon 200 bin Euro hibe alacak. Projelerin ihalesi şubat ayı içerisinde yapılacak.

PAMUKLUK İÇME SUYU ARITMA TESİSİ İHALESİ İÇİN HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde altyapı çalışmalarına aralıksız devam eden MESKİ Genel Müdürlüğü, Mersin’de artan yoğun göçün yarattığı yetersiz altyapı kapasitelerini artırmak için yeni projeleri devreye almaya devam ediyor. Yaşanan kuraklık ve artan yoğun göçle birlikte Mersin’in artan içme suyu ihtiyacına çözüm olması adına Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni devreye almaya hazırlanan MESKİ, EBRD’den 40 milyon Euro tutarında hibe sağladı. Pamukluk Barajı’nın isale hattı ihalesi DSİ tarafından yapıldı. MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi için alacağı hibe ile ihalesini gerçekleştirecek.

MESKİ, 70,7 MİLYON EURO DEĞERİNDEKİ PROJELER İLE YENİCE’DEN BOZYAZI’YA KADAR OLANPROBLEMLERE ÇÖZÜM OLACAK

EBRD ve IFC tarafından sağlanacak finansman ile; Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi ile Tarsus Atıksu Arıtma Tesisi kapasite artırımı, Yenice Atıksu Arıtma Tesisi, Yeşilovacık Atıksu Arıtma Tesisi, Atakent-Atayurt-Arkum Ortak Atıksu Arıtma Tesisi, Silifke İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ile Bozyazı Atıksu Arıtma Tesisi Derin Deniz Deşarjı, Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisi Derin Deniz Deşarjı, Çeşmeli ve Kargıpınarı Atıksu Arıtma Tesisi Ortak Derin Deniz Deşarjı projeleri için toplam 70 milyon 700 bin Euro kredi kullanacak. Projelerin ihaleleri ise 2024 yılının ilk çeyreğinde tamamlanmış olacak.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA