13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

BÜYÜKŞEHİR, KENTTE YAŞANABİLECEK ŞOKLARA ÖNCEDEN HAZIRLANIYOR
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İsveç Bölgeler ve Belediyeler Birliği, Türkiye Belediyeler, Çukurova Belediyeler ve Marmara Belediyeler Birliği’nin ortak projesi‘Reslog Yerel Yönetimde Rezilyans Projesi’ kapsamında ‘Rezilyans Değerlendirmesi ve Göç Ana Planı Çalışmaları’nın başlangıç toplantısı yapıldı. Toplantıda;Büyükşehir Belediyesi’ninherhangi bir şokla karşılaşması durumunda bu şoku karşılayabilme ve buna uygun aksiyon alabilme düzeyi, yeni dönem stratejik yaklaşımları ve bu bilgilerin rezilyans kavramıyla ilişkileri hakkında bilgiler aktarıldı.

 
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İsveç Bölgeler ve Belediyeler Birliği, Türkiye Belediyeler, Çukurova Belediyeler ve Marmara Belediyeler Birliği’nin ortak projesi‘Reslog Yerel Yönetimde Rezilyans Projesi’ kapsamında ‘Rezilyans Değerlendirmesi ve Göç Ana Planı Çalışmaları’nın başlangıç toplantısı yapıldı. Toplantıya; Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, Büyükşehir Belediyesi birimlerinden daire başkanları, müdürler ve uzmanların yanı sıra,Reslog M. Alim Çopuroğlu ve Uzman Sezin Üskent katıldı. Toplantıda;Mersin’in yoğun göç alan şehirlerden biri olması sebebiyle Büyükşehir Belediyesi’nin deprem, sel, göç gibi herhangi bir şokla karşılaşması durumunda, bu şoku karşılayabilme ve buna uygun aksiyon alabilme düzeyi, yeni dönem stratejik yaklaşımları ve bu bilgilerin rezilyans kavramıyla ilişkileri hakkında bilgiler aktarıldı.

Üskent: “Belediyelerin imkân sağlayıcı ortamlarını ve olanaklarını geliştirmelerine destek oluyoruz”

‘Reslog Yerel Yönetimde Rezilyans Projesi’nin Kilit Uzmanı Sezin Üskent, projenin 2018 yılında Türkiye’de uygulanmaya başladığını ve İsveç Bölgeler ve Belediyeler Birliği, Türkiye Belediyeler, Çukurova Belediyeler ve Marmara Belediyeler Birliği’nin ortak projesi ile gerçekleştiğini dile getirdi.

Projenin İsveç hükümeti tarafından fonlandığını aktaran Üskent, Suriye göçünden önemli oranda etkilenen belediyelerin rezilyansını artırmaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Projenin çok boyutlu olduğunu ve toplam 5 adet çalışma alanı bulunduğunu söyleyen Üskent, “Yerel düzeyde yaptığımız çalışmalarda, ağırlıklı olarak çok katmanlı şoklara karşı çoklu rezilyans geliştirme çalışmaları yapıyoruz. Bunun içerisinde rezilyans değerlendirmeleri ve göç ana planlarının hazırlıkları var. Bir başka çalışma alanımız ise, bütün bu edinilen tecrübelerin paylaşılabilmesi için geliştirdiğimiz bilgi zeminini geliştirme ve karşılıklı deneyim paylaşımı. 3.’ncü alan, politika geliştirme. Proje kapsamında ürettiğimiz bir göç politika belgemiz var. Dördüncüsü, birlikte yaşam desteği. Bunun içerisinde belediyelerin imkân sağlayıcı ortamlarını ve olanaklarını geliştirmelerine destek oluyoruzBurada toplum merkezlerinden parklara kadar, her kaliteli temas ortamı buradaki çalışma alanını oluşturuyor.Belediyelerin sivil toplum kuruluşlarıyla işbirlikleri yapmaları ve birlikte yaşam hizmetlerini sunmalarına yönelik çalışmalar da yapıyoruz. Son alanımız da yerel ekonomik kalkınma. Son dönemlerde ekonomi, kalkınma, yeşil ekonomi çok önemli alanlar.Bu alanlarda da çalışıyoruz” sözlerine yer verdi.

“Rezilyans, belediyelerin şoklara karşı planlamasını önceden yapabilmesi ve hızlı aksiyon alabilmesini sağlıyor”

Rezilyans kavramını belediyeler açısından değerlendiren Üskent, belediyelerin herhangi bir şok durumu ile karşı karşıya kaldığında bu şoku karşılama ve adapte olabilme ve buna göre aksiyon alabilme süreciyle ilişkili olduğunu ifade etti. Sürdürülebilir kalkınmanın ve planlamanın temelinin rezilyans yaklaşımı geliştirmek olduğunu söyleyen Üskent, “Deprem, toprak kayması, göç ve seller de bir şok. Hatta önümüzdeki iklim kriziyle birlikte bu şokların sayıları ve çeşitleri de değişecek. Dolayısıyla bizler belediye olarak bu şoklara karşı planlamamızı önceden yapabilmek, en azından hızlı aksiyon alabilme alanlarımızı tarif edebilmek ve başımıza gelen şoklarla da nasıl başa çıkabileceğimizi tarif edebilmek için,rezilyans değerlendirmesi ve tematik planlama yaklaşımını yapmamız gerekir” ifadelerini kullandı.

Rezilyans kavramının, adapte olma kapasitesi ile oldukça ilişkili olduğunu aktaran Üskent, “Dolayısıyla bu kadar farklı departmanın bir araya gelmesi, Mersin’in bu adapte olma kapasitesini değiştirme ve güçlendirme hedefininolduğunu gösteriyor. Mersin’in2024 yılı göç ana planı hazırlık sürecinin ilk toplantısını yaptık. Önümüzdeki haftalarda bütün dairelerimizden şu ankirezilyans değerlendirmemizi ve planlamamızı göç özelinde yapacağız. Göçten nasıl etkilendiklerini tarif etmelerini ve bu göçten aldıkları etkileri cevaplarından öğrenmeye çalışacağız. Yani bu bir öz değerlendirme. Rezilyans değerlendirmesi metodunu kullanarak, her daire kendisini değerlendirecek” diye konuştu.

“Yeni dönem stratejik plan hazırlıklarında çok büyük katkılar sunacak”

İlerleyen süreçte depremin etkilerine yönelik Reslog çalışması da yapacaklarını belirten Üskent, Reslog’un Mersin için yapmış olduğu yerel ekonomik kalkınma analizini de kullanacaklarını dile getirdi. Daha sonra çalıştay düzenleyeceklerini de söyleyen Üskent, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ilerleyeceklerini ifade ederek, “Bu sefer bütün ortaklaşan alanlardan, öncelikli alanları belirleyeceğiz ve bu öncelikli alanlarda yapılması gereken hizmetleri ve projeleri tarif ediyor olacağız. Bu çalışmanın ilerleyen zamanlarda belediyenin yeni dönem stratejik plan hazırlıklarında çok büyük katkılar sunacağınıve belediyeye bir ufuk açıcı yol haritası tarif edeceğini düşünüyoruz” dedi.

Halisdemir: “Proje, Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerini ve MESKİ’yi kapsıyor”

Mersin’in yoğun göç alan bir şehir olduğunu ve her şehrin nüfusuyla ilgili belli bir kapasitesi olduğunu dile getiren Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda Çevre Mühendisi olarak görev yapan Ece Halisdemir, “Hem Suriye'deki savaş sonrasında, hem de 6 Şubat depremleri sonrasında şehrimize yoğun göç aldık. Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında da şehrimize göçler oldu. Biz, 2024’te hazırlayacağımız stratejik planda bunu göz önüne alarak belli noktaları belirleyerek daha bilgili, daha sağlam adımlarla ilerlemeyi planlıyoruz. Burada ben stratejik plan ayağında belirlenen, Mersin’i geliştireceğimiz ortak alanlarda ve kapasite konusunda sıkıntı yaşadığımız noktaların belirlenmesinde ve stratejik plana yansıtılmasıyla ilgili çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

Projenin, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerini ve MESKİ’yi kapsadığını dile getiren Halisdemir; projede Mersin’in güncel sorunlarının ön plana çıkartılması, rahatlıkla üstesinden gelinen konuların ise tespit edilmesi ve belirlenmesi üzerine oluşturulduğunu söyledi. Halisdemir sözlerinin sonunda ise, Mersin’in her geçen gün daha da gelişmesi için kararlı adımlar attıklarını ifade etti.

 

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA