13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN HEM ÖĞRENCİLERE HEM DE AİLELERİNE DESTEK
   

Öğrenci dostu belediyecilik anlayışı ile hizmetlerini gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde bulunan Merkez Erkek Öğrenci Yurdu, Gülnar Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu ve Gülnar Erkek Konuk Evi`nin hem kaliteli hizmeti hem de konforuyla, öğrencilere aile sıcaklığını aratmayacak bir barınma hizmeti sunmaya devam ediyor.

 
   

Öğrenci dostu belediyecilik anlayışı ile hizmetlerini gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde bulunan Merkez Erkek Öğrenci Yurdu, Gülnar Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu ve Gülnar Erkek Konuk Evi`nin hem kaliteli hizmeti hem de konforuyla, öğrencilere aile sıcaklığını aratmayacak bir barınma hizmeti sunmaya devam ediyor. Her geçen gün artan hayat pahalılığına karşı Büyükşehir`in yurtlarını tercih eden öğrenciler, Büyükşehir sayesinde barınma probleminden kurtuluyor. Öğrenciler yurtlarda barınmanın yanı sıra yemek, internet, çamaşır ve ütü ihtiyaçlarını da kolaylıkla gideriyor. Zamanla aile gibi olduklarını ifade eden öğrencileryurt imkânlarından ve konforundan oldukça memnun kaldıklarını dile getiriyorlar.

Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde bulunan Merkez Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Emrah Ayhan Işık, yurdun 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılında faaliyete geçtiğini belirterek, yurt kapasitesinin toplamda 120 kişilik olduğunu aktardı. Işık, “Her katta engelli öğrencilerimize yönelik tek kişilik odalarımız ve her katta yine 3-4 kişilik odalarımız bulunuyor. Odalarımızda; tuvalet ve banyo, 24 saat sıcak su, merkezi ısıtma ve soğutma sistemi, internet, dinlenme ve çalışma alanları bulunuyor. Aynı zamanda sabah ve akşam olmak üzere 2 öğün yemek hizmetimiz de mevcut. Öğrencilerimizin kendi odalarının dışında da ders çalışabileceği ve dinlenebileceği alanlar yarattık” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin öğrenci kenti vizyonu ile hareket ettiğini ve son dönemlerde artan kira fiyatları karşısında hem öğrencilere hem de ailelerine destek olmak istediklerini kaydeden Işık, “Yurtta öğrenciler için gerekli bütün olanaklar mevcut. Yemeklerimiz gıda mühendislerinin kontrolünden sonra yurdumuza geliyor. Gülnar ilçemizde de kız öğrenciler için 68 kişilik Gülnar Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu ile 52 kişi kapasiteli Erkek Konuk Evimiz faaliyette. Bizler öğrencilerimize her konuda destek olmaya çalışıyoruz. Yurtlarımızda da aile ortamını sağladığımızı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER, YURT İMKÂNLARINDAN VE KONFORUNDAN OLDUKÇA MEMNUN

Mersin Üniversitesi`nde Bilişim Sistemleri ve Teknoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ali Yekta Hare, Büyükşehir Belediyesi`nin yurdunu, sağladığı imkânlardan dolayı tercih ettiğini söyleyerek, “Bölümüm Erdemli`de olduğu için, okula gidiş gelişlerimde merkeze ve otobüslere yakınlığı beni etkiledi ve burayı tercih ettim. Yurdun konforundan memnunum. Burası her yere çok yakın. Ayrıca çalışma odalarımız, yataklarımız, temizliği de çok güzel. Burayı hem hijyenik, hem de güvenli buluyorum. Özel bir yurtta ücretler bir ev kirası kadar oluyor, ama burada bir aylık yemek parasına yurtta kalıyor ve her imkandan faydalanıyorsunuz. Bu yüzden çok avantajlı ve fiyat olarak diğer yerlere göre çok çok uygun” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi`nin yurt imkânlarını çevresinin çok övdüğünü ve ilk defa bir yurtta kaldığını aktaran Mersin Üniversitesi Deniz Ulaşımı ve İşletmeleri Bölümü öğrencisi Hüseyin Türk; yurdun oldukça temiz olduğunu, sabah ve akşam olmak üzere 2 öğününü de yurtta yediğini aktararak, “Yurt personelinin yaklaşımı da oldukça güzel. Artan kira ücretleriyle yurt fiyatı asla kıyaslanamaz. Çünkü kiralarla yurt ücretinin arasında çok fark var. Fiyat ve imkan olarak en güzel karşılığı alıyoruz, bundan da oldukça memnunum. Burası da bir ev ortamı gibi” ifadelerini kullandı.

Mersin Üniversitesi`nde Metalurji ve Malzeme Mühendisliği öğrenimi gören Serhat Ürek ise, “Tuvalet banyo odamızın içinde, klimamız var, yemeklerimiz sabah ve akşam olmak üzere 2 öğün çıkıyor. Yurdun yakınından dolmuş ve otobüslerle de her yere ulaşım sağlanıyor. Belediye otobüs ücretinin 1 lira olması da bizim için avantaj. Ben diğer belediyelerde böyle bir uygulama görmedim. Mersin`e geldiğim için mutluyum” dedi.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA