13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

VAHAP SEÇER, CUMHURİYET`İN 100. YILI DOLAYISIYLA ATATÜRK ANITI`NA ÇELENK SUNDU
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet`in kuruluşunun 100. yıldönümü kutlama programı kapsamında Mersin Valiliği tarafından düzenlenen Atatürk Anıtı`na çelenk sunma törenine katıldı.

 
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıldönümü kutlama programı kapsamında Mersin Valiliği tarafından düzenlenen Atatürk Anıtı’na çelenk sunma törenine katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, siyasi partilerin temsilcileri, kent protokolü, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Tören, çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Tören sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Vahap Seçer, Cumhuriyet’in çok önemli bir kavram olduğuna dikkat çekerek, O’nun değersizleştirilmeye ve içinin boşaltılmaya çalışılmasının anlam ifade etmediğini söyledi. Tüm ülke olarak 100. Kuruluş yıldönümünün çok daha fazla coşkuyla kutlanması gerektini vurgulayan Seçer, “600 yıllık imparatorluğun, bir saltanat rejiminin üzerine kurulmuş daha sonra demokrasiyle taçlandırılmış bir Cumhuriyet, sözünü ettiğimiz. Cumhuriyet; bundan 100 yıl önceki koşullarda, o zamanki ülkenin, bölgenin, dünyanın içinde bulunduğu şartlar dahilinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun mücadele arkadaşları sayesinde kuruldu” dedi.

“CUMHURİYETİN AYDINLIK SAÇAN ALEVİ HALA YANIYOR, YİNE ÜLKEMİZİ VE BİZLERİ AYDINLATIYOR”

Cumhuriyetin daha çağdaş bir ülke olma, her alanda; kurumlarıyla, kurallarıyla, sistemiyle, oturmuş demokrasisiyle, gelişen kalkınan büyüyen bir ülke olma yolunda önemli bir atılım olduğunun altını çizen Başkan Seçer, “Cumhuriyetin aydınlık saçan alevi hala yanıyor, yine ülkemizi aydınlatıyor, bizleri aydınlatıyor, geleceğe umutla ve inançla bakmamızı sağlıyor. Nice yüzyıllara diyorum. Tabi ki bugünkü konumundan, durumundan, ülkemizi aynı anlayışta çok daha iyi noktalara getirme çabasıyla, ülkemizi kalkındırma, ülkemizi her alanda iddialı bir ülke yapma, demokrasimizi tam anlamıyla kurum ve kurallarıyla yerleştirerek daha güzel bir ülke yapma gayretiyle ikinci yüzyılda devam edeceğiz. Nice yüzyıllara diyorum” diye konuştu.

BAŞKAN SEÇER MERSİNLİLERİ KUTLAMALARA DAVET ETTİ

Cumhuriyet’in 100. Yıl kutlamaları çerçevesinde yıl içerisine yayılan birçok etkinlik ve program düzenlediklerini de dile getiren Seçer, “Hem sportif hem sanatsal hem kültürel bir çok alanda toplantılar, paneller, seminerler gibi, Cumhuriyete ilişkin, Cumhuriyetin değerleri, niteliği, içeriği ve kazanımları ile bütün bunlara yönelik bazı etkinlikler gerçekleştirildi.. Belediyemizin yarın da bir dizi etkinlikleri var. Yarın saat 20.30’da Fenerbahçe Meydanı’ndan başlayacak olan fener alayımız, halk yürüyüşümüz Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda sona erecek. Orada da bir konser var zaten, Gülşen konseri. Vatandaşlarımızı oraya davet ediyoruz” dedi.

 

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA