13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

MERSİN BAROSU, CİNSİYETÇİ SÖYLEMLERE KARŞI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
   

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi, Tarsus Ashab-i Kehf Platformu Hilmi Tuzcu’nun yaptığı basın açıklamasında kadınların giyim ve kuşamlarını hedef göstererek, kadınlara yönelik hakaret, aşağılama ve insanları kin ve düşmanlığa tahrik niteliğindeki ifadeleri nedeniyle, hakkında TCK 216. ve 125. maddeleri kapsamında cezalandırılması için Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

 
   

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi, Tarsus Ashab-i Kehf Platformu Hilmi Tuzcu’nun yaptığı basın açıklamasında kadınların giyim ve kuşamlarını hedef göstererek, kadınlara yönelik hakaret, aşağılama ve insanları kin ve düşmanlığa tahrik niteliğindeki ifadeleri nedeniyle, hakkında TCK 216. ve 125. maddeleri kapsamında cezalandırılması için Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, Mersin Barosu Tarsus ilçe temsilcisi ve yönetim kurulu üyesi Av. Fatih Oyan ile Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Arzu Günay ve merkez üyesi avukatlar, Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmasının ardından Tarsus Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak, Tarsus Ashab-i Kehf Platformu Başkanı Hilmi Tuzcu’nun hukuka aykırı nefret söylemlerini kınadı.Basın açıklamasına Mersin Kadın Platformu temsilcileri de katılarak destek verdi.

“AYRIŞTIRAN VE KUTUPLAŞTIRAN SÖZLERİ İLE SUÇ İŞLEDİĞİ SABİTTİR”

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Arzu Günay açıklamasında, “Tarsus Ashab-i Kehf Platformu Hilmi Tuzcu, 22.10.2023 tarihinde Tarsus Yarenlik alanda Filistin’e destek vermek amacıyla yaptığı basın açıklamasında kadınları hedef alarak, söylemeye bile dilimizin varmadığı, ahlaki değerlerden yoksun düşüncelerini dışa vurarak şu sözleri halka açık alanda dile getirmiştir. ‘Gazze’de şehit olan çocuklara mı acıyalım? Tarsus Yarenlik Alanında anadan ürüyen dolaşanlara mı acıyalım?’ ‘Vallahi burası daha çok acınacak halde.’ ‘Onlar cennete gidiyor ama buraya gelin oturun Allah korusun ninesi burnunu göstermezken, torunun göstermediği yer kalmadı. Hadi çocuklar, gençler bir eş bulacak. Yahu ellisindeki bu teyzelere, bacılara ne oluyor ya? Bunların kocalarına ne oluyor?’cümlelerini kullanarak açıkça hukuka aykırı bir şekilde nefret söylemleriyle saldırıda bulunmuştur.

Şahsın, kadınlarımız ve çocuklarımız hakkında kullandığı çirkin ve seviyesiz hakaretler ile nefret içeren üslubu, toplumumuzda kadın-erkek çatışması oluşturacak, kişilerin birbirlerine karşı hislerinin değişmesine sebep olacak, husumetleri tetikleyecek, hoşgörüyü yok edecek, kamplaşma yaratacak, insanları karşı karşıya getirecek, tahrik edip çatışmaya sevk edecek ve kamu barışını tehlikeye sokacak özellikler taşımaktadır.Şahsın kin nefret içeren, toplumda kadını ikinci plana sürükleyen eşitliği bozma yolunu seçerek, açıkça saldırgan ve ayrıştıran toplumu bölen, kutuplaştıran sözleri ile suç işlediği sabittir” diye konuştu.

“BU AÇIKLAMAYI YAPANLAR VE ORTAK OLANLAR SORUMLUDUR”

Günay konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her gün Filistin’de yüzlerce çocuk, yeni doğan bebekler ölürken ölen çocuklar üzerinden kadın düşmanlığı yapmak üstelik de sözde kıyaslama yaparak hangi akla, ahlaka, vicdana sığar. Gericilikten beslenen kadın düşmanlığı her gün aramızdan bir kadını alırken, kadınlar eşleri, eski eşleri, aile yakınları tarafından katledilirken, “peki bunların kocalarına ne oluyor?” Demek açıkça hedef gösterme, kin ve nefrete sürükleme suçunu oluşturmaktadır. Tarsus’ta kıyafetinden ötürü tek bir kadının kılına zarar gelirse bu açıklamayı yapanlar ve ortak olanlar sorumludur.

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak Hilmi Tuzcu hakkında Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak; yaptığı basın açıklaması ve bu açıklamanın sosyal medyada yayınlanması, demokratik ve laik bir ülkede özellikle kadınların giyim ve kuşamlarının hedef gösterilerek, kadınlara yönelik hakaret, aşağılama ve insanları kin ve düşmanlığa tahrik niteliğindeki ifadeleri nedeniyle, TCK 216.ve  125. maddeler kapsamında cezalandırılması konusunda şikayette bulunduk. Ayrıca AkkozaMedya haber sitesinde konuyla ilgili yayınlanan video ve sözlere erişimin engellenmesini ve haber içeriğinin siteden kaldırılmasını talep ettik.

“CİNSİYETÇİ KÖR BAKIŞ AÇISININ YAŞAMIMIZDA YER BULMASINA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1925 yılında uygarlık yolunda gerçekleştirdiği şapka ve kıyafet devrimiyle toplumumuz, çağdaş giyim şekline kavuşmuş, yaşam tarzı bakımından uygar milletlerle birlik ve beraberlik içinde olduğunu göstermiştir. Tarafımızca şikayet edilen şahsın açıklamaları, Atatürk’ün kıyafet devrimine, çağdaş toplumsal düzene ,laikliğe tüm kadınlara yapılmış bir saldırıdır.

Ülkemiz farklı din, dil, ırk, mezhep, farklı inanç, felsefi ve siyasi görüşe sahip 84 milyondan fazla insanın karşılıklı saygı ve hoşgörü içinde kardeşçe yaşadığı barışçıl bir ortama sahiptir. Özellikle Mersin, tarih boyunca farklı dinlere ve kültürlere ev sahipliği yapmış, dünyaya örnek, mozaik bir kenttir. Tüm dünya milletlerine örnek olan bu barış , hoşgörü ortamını bozmak, ülkemize kadınlara verilebilecek zararların en büyüklerinden biridir.

Cumhuriyetimizin 100. yılına girdiğimiz bu süreçte, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak, kadın-erkek eşitliğini sağlamak, cinsiyetçi kör bakış açısının yaşamımızda yer bulmasına asla izin vermemek, hukuksal mücadelemizin başında yer almaktadır. Söylemleriyle kadına şiddeti teşvik eden cinsiyetçi, ayrıştırıcı ve kadını ötekileştirici, aşağılayıcı dil kullanan şahısın hak ettiği cezayı alması için yasal sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı basına ve kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

 

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA