13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT, ALMAN MEVKİDAŞI MARC WEİGEL`I AĞIRLADI
   

Mersin Yenişehir Belediyesi`nin Almanya`daki kardeş belediyesi Neustadt an der Weinstrasse Belediye Başkanı Marc Weigel, Yenişehir`i ziyaret etti.

 
   

Mersin Yenişehir Belediyesi`nin Almanya`daki kardeş belediyesi Neustadt an der Weinstrasse Belediye Başkanı Marc Weigel, Yenişehir`i ziyaret etti. Alman mevkidaşı Weigel`ı Yenişehir`de ağırlayan Başkan Abdullah Özyiğit, “ İki kentin 25 yılla dayanan bir kardeşlik bağı var. Deprem sürecinde Neustadt halkının çok kıymetli desteğini gördük ve bu bizi çok mutlu etti. Dayanışma içinde olmaya, her alanda kardeşliğimizi pekiştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Almanya`nın Neustadt an der Weinstrasse Belediye Başkanı Marc Weigel, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit`in daveti üzerine Mersin`e geldi. İki gün boyunca Mersin`de kalan ve Yenişehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası yarışlarını da izleme fırsatı yakalayan Marc Weigel, Yenişehir Belediyesinin spor, sanat ve eğitim merkezlerini de gezdi. Başkan Abdullah Özyiğit, Weigel`a Yenişehir Belediyesi olarak hayata geçirdikleri örnek çalışmaları yerinde anlattı.

MARC WEİGEL: “İNSANLAR BİRBİRİNE YAKINLAŞTIKÇA ÜLKELER DE BİRBİRİNE YAKINLAŞIR”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Yenişehir halkına misafirperverliklerinden dolayı teşekkür eden Neustadt an der Weinstrasse Belediye Başkanı Marc Weigel, “İki şehirde yaşan insanların birbirini daha yakından tanımaları açısından önümüzdeki süreçte etkinlikler ve projeler yapabiliriz. Okullararası değişim projeleri, sporcular ve sanatçıların iki şehirde yaşayan insanlarla bir araya gelmesi olabilir. İnsanlar birbirini tanıdıkça dostluk artar. Yenişehir`de ve Neustadt`ta yaşayan insanların arasındaki bağı geliştirmek istiyoruz. İnsanlar birbirine yakınlaştıkça ülkeler de birbirine yakınlaşır” dedi.

Yenişehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası hakkında da konuşan Marc Weigel, “Profesyonelce yapılmış bir hazırlık olduğunu gördük. Mersin`e Avrupa`nın hemen hemen her ülkesinden sporcuların gelmiş olması çok etkileyici. Bu sporcuları burada misafir etmek ve böyle büyük organizasyonu düzenlemek çok büyük bir iş. Sayın Başkanı ve Yenişehir`i tebrik ediyorum” diye konuştu.

"HEM KENTİMİZİ TANITTIK HEM DE İKİ BELEDİYE OLARAK BİRLİKTE NELER YAPABİLECEĞİNİ DEĞERLENDİRDİK"

Neustadt an der Weinstrasse Belediye Başkanı Marc Weigel`ın ziyaretinden dolayı memnun olduklarını söyleyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise şunları söyledi:

“Kıymetli dostum Marc Weigel`ın ziyaretini çok kıymetli buluyorum. İki belediyemiz 1998 yılında kardeşlik protokolünüz imzalamış. 6 Şubat`ta yaşadığımız yıkıcı depremlerin ardından Neustadt Belediyesi öncülüğünde Almanya`da bir kermes kuruldu ve orada satılan ürünlerin geliri depremzede yurttaşlarımıza bağışlandı. Tam da bir kardeşlik, dostluk örneği sergilendi. Buradan tüm Neustadt halkına gösterdikleri dayanışmadan dolayı tekrardan şükranlarımı sunuyorum. Geçtiğimiz yıl ben de Yenişehirli bir yerel sanatçımızla birlikte bir festival kapsamında Neustadt`ı ziyaret etmiştim. Şimdi de sayın Weigel`ı ağırladık, hem kentimizi tanıttık hem de iki belediye olarak birlikte neler yapabileceğini değerlendirdik. 2021 yılında bir iş birliği protokülü imzalamıştık ve Yenişehir`den iki gencimiz Neustadt`a eğitim almak için gitmişti. Bu ilişkilerimizi geliştirmek için görüş alışverişinde bulunduk. Yenişehir`e geldikleri için kendilerine teşekkür ediyorum.”

 

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA