13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

TARSUS BELEDİYESİ, ULUSLARARASI AKDENİZ BİENALİ`NE DESTEK VERİYOR
   

Tarsus Belediyesi, Tarsus`a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) katkılarıyla Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından organize edilen ve Tarsus ana merkezli ‘Yapabiliriz!` sloganıyla gerçekleştirilen 1. Uluslararası Akdeniz Bienali başladı.

 
   

Tarsus Belediyesi, Tarsus`a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) katkılarıyla Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından organize edilen ve Tarsus ana merkezli ‘Yapabiliriz!` sloganıyla gerçekleştirilen 1. Uluslararası Akdeniz Bienali başladı. 15 Ekim`den 30 Kasım`a kadar devam edecek olan bienal, sanatseverlerin ilgisini çekiyor.

Tarsus Belediyesi, Tarsus`un kültürel zenginliklerini daha geniş bir izleyici kitlesiyle buluşturmak ve şehri uluslararası bir sanat platformuna dönüştürmek için 1. Uluslararası Akdeniz Bienali`ne paydaşlık yapıyor.

BİENAL, TARSUS MERKEZLİ BEŞ İLDE EŞ ZAMANLI OLARAK GERÇEKLEŞİYOR

Uluslararası Akdeniz Bienali, Cumhuriyet`in 100. yılını anmak amacıyla, 6 Şubat depreminin izlerini silmek ve umut dolu bir geleceğe doğru ilerlemek adına, Tarsus merkezli Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından organize ediliyor. 1.Uluslararası Akdeniz Bienali Tarsus merkezli olarak gerçekleşiyor ve Çukurova Bölgesi`nde beş ilde eş zamanlı olarak sanatseverlerle buluşuyor. Tarsus`un yanı sıra Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş Afşin`de etkinlikler düzenleniyor. Bienal, bölgesel, tarihsel ve kültürel zenginlikleri ön plana çıkararak, genç yeteneklerin yanı sıra deneyimli sanatçılara da ev sahipliği yapıyor. "Yapabiliriz!" teması altında gerçekleşen bienal, Akdeniz`in birleştirici gücünü yansıtarak, Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı`nın uluslararası çağdaş sanat müzesi ve koleksiyonu hedefine katkı sağlıyor.

BÖLGEDEKİ SANATÇILARI BİR ARAYA GELİYOR

Bienal, Akdeniz`in zengin mirasını ve geleceğini sanat aracılığıyla ifade etmeyi amaçlıyor. Sanatın değişim ve dönüşüm için bir araç olduğunu vurgulayan bienal, Akdeniz`in daha adil ve barışçıl bir bölge haline gelmesine katkı sağlama vizyonuyla sanatseverleri ağırlıyor. Etkinlik, bölgedeki sanatçıları bir araya getiriyor ve kültürel bir gelecek inşa etme amacını taşıyor. Çukurova Sanayi İşletmeleri Çırçır Fabrikaları Depolarında gerçekleştirilen bienalin ana açılış programına, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Çapar, Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı (Çukurova Çağdaş) Başkanı Hasan Şemsi, siyasi parti temsilcileri, Meclis üyeleri, Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı üyeleri, TADEKA üyeleri, küratörler ile sanatseverler katılım sağladı. Güney Koreli performans sanatçısı Kim Youngmoon`un unutulmaz bir performansı ile başlayan etkinlik, protokol konuşmalarıyla devam etti.

ÇAPAR: “TÜM ÇALIŞMALARIN YANINDA OLMAYA, PAYDAŞI OLMAYA GAYRET GÖSTERECEĞİZ

Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Çapar, Tarsus Belediyesi olarak bienale paydaşlık yapmaktan ötürü mutluluk duyduklarını belirterek,    “Sizlere Belediye Başkanımız Haluk Bozdoğan`ın selamlarını getirdik. Belediye başkanımız ve bizler göreve geldikten sonra Tarsus`ta kültür ve sanat etkinliklerinin halkla buluşması noktasında sıkıntılı, sancılı bir süreç geçirildiğinin farkındaydık. Kültür sanat politikaları noktasında hemen her etkinliği kültürel şölen havasında tasarlamaya çalıştık. Bizler Tarsus Belediyesi olarak yapılan tüm çalışmaların yanında olmaya, paydaşı olmaya, işin de ucundan tutmaya gayret göstereceğiz. Bizlere de bu masada yer verdiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Bu onuru gururu Çağdaş Sanatlar Vakfı ile birlikte tüm bileşenlerle birlikte ve bu kentle birlikte paylaştığımızı bilmenizi istiyoruz” dedi. Çapar, projeye katkı sunan paydaşlarla birlikte yapılan çalışmaların sıkı sıkıya takip edilmesi ve özelliklerinin iyi anlatılmasıyla birlikte Tarsus`un görünürlüğünün ve bilinirliğinin daha çok artacağını dile getirdi.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA