13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

VAHAP SEÇER, MESKİ`NİN ‘ANJİYO` SİSTEMİNİ YERİNDE İNCELEDİ
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer; MESKİ Genel Müdürlüğü`nün ‘Mersin İli Muhtelif Mahalle

 
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer; MESKİ Genel Müdürlüğü’nün ‘Mersin İli Muhtelif Mahallelerde Altyapı Hatlarının Temizlenmesi, Görüntülenmesi ve Frezelenmesi İle Noktasal Kaplama Yapılması İşi’ni inceledi. Görüntüleme aracında ekrandan çalışmaları inceleyen ve ekipten bilgiler alan Başkan Seçer, bu çalışmanın Türkiye’de bir ilk olduğunu vurgularken, bir insan vücuduna anjiyo yapılması gibi, MESKİ Genel Müdürlüğü olarak şehrin altyapısında da anjiyo yaptıklarını kaydetti.

Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yapılan incelemede, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MESKİ Genel Müdürlüğü İrfan Korkmaz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ertan Liman, MESKİ bürokratları, daire başkanları ve teknik ekip yer aldı.

OLUŞABİLECEK SU BASKINLARI İLE SELİN ÖNÜNE GEÇMEK AMAÇLANIYOR

MESKİ Genel Müdürlüğü bu işlem ile yoğun yağışlardan dolayı oluşabilecek su baskınları ve selin önüne geçmeyi amaçlıyor. Çalışma ile muhtelif mahallelerde MESKİ’ ye ait altyapıların görüntülerinin alınarak hat içerisinde biriken tortunun temizlenmesi, ağaç kökleri ve tıkanmalara sebep olan altyapı bağlantı elemanlarının akışının sağlanması, altyapıların bütünlüğünün bozulduğu kısımlarda kaplama yapılması ve asfalt altında kalmış olan muayene bacalarının bulunması amaçlanıyor.

Toroslar İlçesi Osmaniye, Yusuf Kılıç, Akbelen ve Çukurova mahalleleri ile Yenişehir İlçesi Bahçelievler, Fuat Morel, Güvenevler mahalleleri ile Adnan Menderes Bulvarı’nde temizlik, baca yükseltilmesi ve ızgara temizliği çalışmaları devam ediyor. Mersin genelindeki temizleme işlemleri devam edecek.

“DAHA ÖNCE ALTYAPI YAPILIRKEN YAPILMASI GEREKEN İŞLER YAPILMAMIŞ, SONRA OLUŞAN SORUNLAR DA HALININ ALTINA SÜPÜRÜLMÜŞ”

Başkan Vahap Seçer, gözetleme aracında yaptığı incelemesinin ardından, “Daha önce altyapı yapılırken yapılması gereken işler yapılmamış, sonra oluşan sorunlar da halının altına süpürülmüş. Halının altında kir toplanmış ve hem miktarı yükselmiş hem de katılaşmış. Yani çözümü zor olmuş” dedi.

Yılların birikmiş sorunlarını çözmeye çalıştıklarından söz eden Başkan Seçer, “Doğal olarak on yıllar önce Mersin`in altyapısı yapılmış ama o günün teknolojisi, o günün belediyecilik anlayışına göre bir hayli sorun yaratacak imalatlar olmuş. Şu anda Adnan Menderes Bulvarı’ndayız. Buradaki yağmursuyu hattının borusunun çapı 60 santimetre. Ancak baktığınız zaman bu borunun yarısı pislikle dolmuş. Toprak parçaları, kök parçaları, çakıllar, kumlarla dolmuş. Siz ne kadar yer altındaki sisteme yağmur suyunu aktarayım diye rogarları temizlerseniz temizleyin, gidecek yer yok. Doğal olarak da aşırı ve ani yağmurlarda sel baskınları oluyor” diye konuştu.

“BU YAPILAN ÇALIŞMA TÜRKİYE`DE BİR İLK”

Hayata geçirdikleri bu sistem ile nasıl bir çalışma sürdürdüklerini aktaran Başkan Seçer, “Bu yapılan çalışma Türkiye`de bir ilk. Önce bir gözetleme yapıyoruz. İnsanın MR’ının çekilmesini, anjiyoyu düşünün; giriyorsunuz neyi var, neyi yok oradaki durumu gözlemliyorsunuz. Biz aynı şekilde altyapıya bir anjiyo yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Görüntüleme aracı içerisinde ekrandan ekiplerin yaptığı çalışmayı incelediğini aktaran Başkan Seçer, şöyle devam etti:

“Bu borunun içerisine toplanmış, birikmiş, sertleşmiş o birikintileri önce bir gevşetiyor ve kombine araçlarla o pislikler oradan çekiliyor ve boru açılıyor, temizleniyor. Daha önce yapılan imalatlar da baca yerleri de standartlara uygun yapılmamış. Şimdi biz onları da standart hale getiriyoruz. Bacalar eksik kalmış, yüksek kalmış, bir standardizasyon sağlanmamış. Onları yer düzeyine alıyoruz ya da eksikse tamamlıyoruz. Eğer yeraltında sistemde kırıklar oluşmuşsa ya da bozulmalar oluşturmuşsa girmeden içerisinde makineler ile tamiratını da gerçekleştiriyoruz. Yani aslında bir anlamda eski sistemi yeniliyoruz. Yeni bir altyapı yapıyormuş gibi düşünün.” 

“BİZ BUNLARIN TEK TEK TÜM MERSİN’DE TESPİTLERİNİ YAPIP, TEMİZLİKLERİNİ YAPACAĞIZ”

Yeni bir alt yapı yapmaktan ziyade daha az maliyetle şehrin alt yapısını yenilediklerinden söz eden Seçer, “Yeni bir altyapıya 10 lira harcayacaksanız, şimdi siz 1, 1 buçuk lira harcayarak, altyapınızın bütün eksik kalmış, zamanla ihmal edilmiş, temizlenmemiş bütün işlerini de çözüyorsunuz. Düşünün; altyapıyı yapıyorsunuz, kendi haline bırakıyorsunuz, üzerinden 20-30 yıl geçmiş, hiçbir işlem yapmamışsınız. Bunun içinde ne var, ne yok, burası tıkanmış mı, temizlenmemiş mi, temizlenmiş mi kimsenin aklına gelmemiş. Şimdi biz bunların tek tek tüm Mersin’de tespitlerini yapıp, temizliklerini yapacağız. Artık yüzey suları altyapıya çok daha rahat dahil olacak, yağmur suyu sistemlerine girecek. Oradan da denize nihai noktada bunların deşarjı sağlanmış olacak” diye konuştu.

 

 

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA