13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

MERSİN DAYANIŞMA PLATFORMU’NDAN ‘GELENEKSEL PİLAV KAVURMA GÜNÜ’
   

Mersin Dayanışma Platformu tarafından Bu yıl 20.si düzenlenen, “Gelenekten geleceğe, gençlerle Pilav ,Kavurma Günü” etkinliği,Büyükşehir Belediye Başkanı,Mezitli Belediye Başkanı,CHP İl Başkanı,İlçe Başkanı ve yöneticileri, Milletvekilleri,Meclis Üyeleri ,STK Başkan ve Temsilcileri,Basın Mensupları ve yurtdaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

 
   

Mersin Dayanışma Platformu tarafından Bu yıl 20.si düzenlenen, “Gelenekten geleceğe, gençlerle Pilav ,Kavurma Günü” etkinliği,Büyükşehir Belediye Başkanı,Mezitli Belediye Başkanı,CHP İl Başkanı,İlçe Başkanı ve yöneticileri, Milletvekilleri,Meclis Üyeleri ,STK Başkan ve Temsilcileri,Basın Mensupları ve yurtdaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Yenişehir,Park Kafe’de düzenlenen etkinliğe, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür,İl Yöneticileri,Mezitli İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz ve yönetim Kurulu üyeleri,Yenişehir İlçe Başkanı Toprak Çalışkan ve yönetim kurulu üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Milletvekili Talat Dinçer, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz, Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer, CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, HDP Mersin İl Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız, 25 ve 27. Dönem Halkların Demokratik Partisi Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Parti Meclisi Üyesi Bülent Ufuk Ateş, Adana Barosu Başkanı Semih Gökayaz, STK ve sendika temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Meclis üyeleri ve dayanışma platformu üyeleri katılım sağladı.

12 Eylül rejiminin idam ettiği ilk kişi olan devrimci Necdet Adalı’nın mektubunun okunması ile başlayan etkinlikte Mersin Dayanışma Platformu adına Ali Özdemir'in yaptığı konuşmada, 20 yıldır her türlü engele, kumpasa ve güçlüklere rağmen yeniden buradayız! Dayanışmayla güçlenip büyüdük! Dayanışmayla yaşadık! Dayanışmamız her yıl 8 Ekim’de pilav kavurmaya kaşık sallamaktan ibaret değildi tabii ki. Geçmiş yıllarda olduğu gibi yoldaşlarımızla birlikte toplumda yaşanan güncel sorunlara elimizden geldiğince çözüm üretmeye çalıştık. Düğünde, bayram da, cenaze de, hastalıkta, pandemide, depremde ve gerek yerel gerek genel doğa katliamlarına karşı arkadaşlarımızla, dostlarımızla ve yoldaşlarımızla ele ele omuz omuza yan yana geldik dayanıştık. Yani iyi günde zor günde gücümüz ve olanaklarımız elverdiğince yardımlaştık.

Mersinde deniz başta olmak üzere ormanlarımızı, hayvanları yani doğayı katleden nükleer santral daha şimdiden çevre ve doğaya zarar vermeye başladı. Bu anlamıyla Nükleer Karşıtı Platform ve Dikmece ile Akbelen’de ki orman katliamlarına karşı dayanışma içerisinde olduk. Gezicilerin, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de işçilerin emekçilerin sömürülmesine, insanların yoksullaştırılmasına karşı mücadelelerinde yanlarında olduk.

kritik bir süreçten geçiyoruz. Geçtiğimiz genel secim sonuçları morallerimizi çok bozdu zaman zaman demorilize olduk. Ancak artık yanlışlarımızdan ders çıkarmalı ve geçmişe takılı kalmamalıyız. Önümüzde yerel seçimler var bu seçimlerde var olan mevzileri korumak ve yeni mevziler elde etmek için tüm devrimci, sosyalist, demokrat, yurtsever güçlerin bir araya gelerek yani dayanışmayı yükselterek demokrasi mücadelesini yerelden genele doğru mücadele ivmemizi yükseltmeliyiz.

Bizler Can Atalay,Gülten Kışanak,Osman Kavala, Figen Yüksekdağ, Celalletin Can, Selahattin Demirtaş ve Barış Pehlivan'ı ve birçoğu tecritte olan arkadaşlarımızı unutmadık. Devrimci, demokrat, sosyalist,yurtsever, özgürlükçü tutsakların dayanışmayla yanlarında olmaya devam edeceğiz dedi.

Bu yıl 20’ncisi düzenlenen ‘Geleneksel Pilav Kavurma Günü’ etkinliğinde yaptığı konuşmada, Mayıs ayında gerçekleştirilen seçimlere değinen Başkan Vahap Seçer, sonucun matematiksel olarak olumsuz görünse bile konuya farklı açıdan bakan insanların temel ilkeler çerçevesinde elinden gelen gayreti göstermiş olmasının önemine işaret etti. Seçer, “Sonuç bizim için matematiksel olarak olumsuz bir sonuç ama dayanışma ruhu ve anlayışı, ortak ilkeler çerçevesinde gerektiği zaman beraber olabilme olgusu açısından da son derece önemli bir sınav olduğunu düşünüyorum. Bu ve bunun gibi birliktelikleri aslında daha öncede yaşadık gelecekte de yaşamak zorundayız. Bir gerekliliğin ötesinde bir zorunluluk” dedi.

Aynı birlikteliğin 2019 yerel seçimlerinde de yaşandığını hatırlatan Seçer, elde edilen başarı sayesinde her kesime eşit hizmet götüren anlayışın iş başına geçtiğini söyledi. Seçer, “Küçük Türkiye hüviyetindeki, farklı demografik yapı, farklı siyasal görüşlerden, farklı etnik yapılardan, mezhepsel, meşrepsel yapılardan oluşan, hatta farklı ekonomik yapılardan oluşan Mersin’de belki de insanların kendini öteki hissetmemesini sağlayacak, her insanın kimliği, etnik yapısı, dili ne olursa olsun, kendini Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit yurttaşı olarak görmesini sağlayacak bir anlayış iş başına geldi” diye konuştu. 

 

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA