13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, ÜRETİCİLERİ HEM BİLGİLENDİRİYOR HEM DESTEKLİYOR
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde tarımsal kalkınmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı`nın 2021 yılında başlattığı ‘Organik Tarım Eğitimi ve Organik Gübre Dağıtımı` projesiyle üreticiler hem organik tarım hakkında bilgi sahibi oluyor, hem de tarlalarında endüstriyel ham madde kullanımının önüne geçerek, doğa dostu üretimin yaygınlaştırılmasına katkı sağlıyor.

 
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde tarımsal kalkınmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın 2021 yılında başlattığı ‘Organik Tarım Eğitimi ve Organik Gübre Dağıtımı’ projesiyle üreticiler hem organik tarım hakkında bilgi sahibi oluyor, hem de tarlalarında endüstriyel ham madde kullanımının önüne geçerek, doğa dostu üretimin yaygınlaştırılmasına katkı sağlıyor.

Proje kapsamında Büyükşehir ekipleri, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Koordinasyon Şube Müdürlüğü toplantı salonunda, önce üreticilere organik tarımın faydaları ve gerekliliği hakkında bilgi verdi. Daha sonra ekipler tarafından üreticilere organik gübre dağıtıldı.

SEÇKİN: “PROJEMİZLE, ORGANİK TARIMI DESTEKLEMEK VE YAYGINLAŞTIRMAK İSTİYORUZ”

Organik tarım faaliyetlerine destek vermek ve bunu yaygınlaştırmak için projenin 2021 yılından bu yana aktif bir şekilde yürütüldüğünü belirten Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Ziraat Mühendisi Aysun Seçkin, “Organik tarıma destek verebilmek ve organik tarımı geliştirip yaygınlaştırabilmek, hatta tanıtabilmek adına yapmış olduğumuz bir proje. Organik tarım çoğu yerde bilinmiyor bile.  Projemiz daha önce 2021 ve 2022 yıllarında yapıldı. 2023 yılında da devam ettiriyoruz” dedi.

Proje kapsamında üreticilere hem eğitim hem de gübre desteğinde bulunduklarını belirten Seçkin, “Projemizi sürdürürken, bir sertifikasyon kuruluşu ile anlaşık. Çiftçilerimizi sertifikalandırma sistemine dâhil ediyoruz. Organik tarımı yavaş yavaş tanıtmaya başlıyoruz. Bununla birlikte, organik gübre konusunda da çiftçilerimize destek veriyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilere her alanda destek vermeye çalıştıklarını sözlerine ekleyen Seçkin, “Tarımsal Hizmetler Dairesi olarak çiftçilerimize hangi konuda destek olmak için gidersek, her şeyi öğrenmek istiyorlar. Bu ilgi çok iyi. Biz üreticilerimize hayvancılık ve tarımsal alanda her konuda destek vermeye çalışıyoruz” dedi.

MUHTAR AYTAŞ: “BAŞKANIMIZA, ÜRETİCİLERE VERDİĞİ DESTEKLERDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ”

Kendisinin de organik tarımla uğraştığını kaydeden Tarsus ilçesine bağlı Hacıhamzalı Mahalle Muhtarı Murat Aytaş, “Her yıl üreticilere bu destekleri verdiği ve çiftçilerimizin yanında olduğu için, Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ediyorum. Başkanımız ayrıca mahalle ve köylerimizde koyun, keçi gibi küçükbaş hayvan destekleri de sağlıyor” diye konuştu.

PROJE 2021 YILINDAN BU YANA DEVAM EDİYOR

2021 yılında hayata geçirilen ve devam eden ‘Organik Tarım Eğitimi ve Organik Gübre Dağıtımı’ projesi kapsamında 2021 yılında Tarsus’ta 81, Toroslar’ da ise 19 üretici olmak üzere, toplam 100 üreticiye kişi başı 250 kilogram organik gübre dağıtımı yapıldı. Aynı zamanda bu üreticilere sertifikasyon aşamalarında destek sağlandı. 2022 yılına gelindiğinde Tarsus’ta 50, Silifke’ de 43, Toroslar’ da 6 üretici olmak üzere, toplam 99 üreticiye organik gübre dağıtımı yapılırken, sertifikasyon aşamasında destek verildi.

2023 yılında ise Tarsus’ta 50, Silifke’de 43, Toroslar’ da 6 üretici olmak üzere, toplam 99 üreticiye Organik Tarım Sertifikası verilmesi planlanıyor. Proje dâhilinde üreticilere, 125 kilogram organik gübre verilmesi de hedefleniyor.

 
 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA