13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Gençler sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleri istiyor
   

Mersin Üniversitesi Proje Geliştirme Topluluğu, Mersin Üniversitesi ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) işbirliğinde ‘Afet Sonrası Sürdürülebilir Sosyal Sorumluluk Panel ve Çalıştay’ı düzenledi. Sosyal Girişimci, Social Business Global Ülke Lideri İsmail Hilmi Adıgüzel’in konuşmacı olduğu panele MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan da katıldı. Adıgüzel’in ‘Sürdürülebilir Sosyal Sorumluluk Projeleri Nasıl Uygulanır’ konulu sunumunun ardından katılımcılara deprem sonrası sürdürülebilir projelerin nasıl yapılabileceğine dair bilgi aktarıldı.

 
   

İki oturumda gerçekleşen panelin ikinci bölümünde katılımcılardan oluşturulan çalışma grupları, İsmail Hilmi Adıgüzel eşliğinde örnek projelerini oluşturdu. Panel öncesi çalışmaları hakkında bilgi veren Mersin Üniversitesi Proje Geliştirme Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Hilmi Polat, ekip olarak depremin ardından Hatay’a gittiklerini ve bölgeye yapılan yardımların sürdürülebilir olabilmesi adına neler yapabileceklerini düşünmeleri sonrası böyle bir panele karar verdiklerini söyledi. 

 

Kızıltan: “Umudumuz gençlerde”
Panelin açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, gençlerin ülke sorunlarına gösterdikleri duyarlılığı görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Atatürk’ün ‘Ümidim gençliktedir’ sözünü hatırlatan Kızıltan, “Ümidimiz gerçekten sizlersiniz. Bizlerin bugüne kadar yaptığı yanlışları, başarılı olmadığımız konuları iyi saptayıp neden başarısız olduğumuzu tespit ederek sizler başarmalısınız. Birbirinize sıkı sıkı sarılın ve birlikte hareket edin” tavsiyesinde bulundu. 

 

Adıgüzel: “Türkiye’de de sosyal girişimcilik yasası çıkarmak için çalışıyoruz”
‘Her şey bir adımla başlar, harekete geç’ mottosuyla gerçekleşen panel, Sosyal Girişimci İsmail Hilmi Adıgüzel’in sosyal sorumluluk üzerine bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında verdiği bilgilerle devam etti. Gençlerde sosyal sorumluluk bilincini oluşturmak adına Gençlik Platformu kurduklarını ve Türkiye’deki 147 üniversitenin 85’ine ulaşarak birçok projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Adıgüzel, sunumunu sosyal girişimcilik kavramı hakkında verdiği bilgilerle sürdürdü. Artık tüm dünyada her ticari işletmenin sosyal fayda gözetmeye başladığını, sosyal fayda gözetmek adına kurulan kuruluşların ise ticari kaygılar güderek hareket etmesi gerektiğini ifade eden Adıgüzel, “Dünyada 16 ülke kar amacı güden ve kar amacı gütmeyen kurumların yanına sosyal girişimciliği 3. bir kurum olarak ekledi. Biz de Türkiye’nin 17. ülke olabilmesi için çalışma başlattık. Bu alanla ilgili bir yasa oluşturulması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA