13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

“Kentte güvensiz bina bırakmayacağız”
   

Depremin ardından Mersin’deki yaşlı yapı stoğu ve zemin nedeniyle kaygı duyduklarını belirten Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, yerinde dönüşüm ve bölgesel dönüşümle ilgili sorumluluklarının farkında olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa çalışarak kentte güvensiz bina bırakmayacaklarını vurgulayan Özyiğit, afet çalışmaları ile ilgili yürüttükleri çalışmalardan söz etti.

 
   

Yenişehir Belediyesi Meclis toplantısı Mart ayı birinci birleşimi Başkan Abdullah Özyiğit döneminde gerçekleştirildi. Gündem maddelerine geçmeden önce deprem felaketi ile ilgili konuşan Özyiğit, Mersin’de afet çalışmaları ile ilgili yürüttükleri çalışmalardan söz etti.

 

“PARKLARI EVİNİZ GİBİ KORUYUN”

Depremin üzerinden geçen bir ayda yaraları sarmaya çalıştıklarını ifade eden Özyiğit, artçı depremler nedeniyle insanların hala kaygılı olduğunu söyledi.

 

Yenişehir’de yaşayan vatandaşlara seslenen Özyiğit, “Bütün tesislerimizi açtık, bütün parklarımız endişe duyan vatandaşlar tarafından kullanılıyor. Buraları da lütfen eviniz gibi koruyun demek istiyorum. Yapılan bir imalatı söküp de mangalda yakmak ya da bir parkın içerisine araçları çekmek doğru davranışlar değil. Mal canın yongası tamam da o parklar tehlike anında vatandaşlara lazım” dedi.

 

“BÖLGESEL DÖNÜŞÜMDE HIZLI ADIMLAR ATMAMIZ GEREKTİĞİNİ BİLİYORUZ”

Mersin’in üçüncü derece deprem bölgesi olduğunu ancak yaşlı yapı stoğu ve zemin nedeniyle endişeli olduğunu dile getiren Özyiğit, “Belediyemiz hem kendi bünyesinde hem de Büyükşehir Belediyesi ile ayrı bir çalışma yürütüyor. Çalışmalarımız kentte güvensiz bina bırakmayana kadar devam edecek. Yerinde dönüşüm ve bölgesel dönüşüm manasında hızlı adımlar atmak sorumluluğumuz olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

2018’de Eğriçam Mahallesi’nde gerçekleştirmeyi planladıkları dönüşümün bakanlıkta beklediğini söyleyen Özyiğit, “Daha ilk adımda tıkanınca bu yıla kadar gelen süreçte bu dönüşümleri gerçekleştiremedik. Bundan sonra amasız, fakatsız bu işlemleri yapacağız” diye konuştu.

 

“DEPREM EYLEM PLANI’NDA AŞAMALAR BELİRLENDİ”

Deprem Eylem Planı için bölgedeki hem üniversitelerle hem odalarla toplantılar yaptıklarını ifade eden Özyiğit, ilk aşamada deprem riski yüksek binaların tespiti, hasar derecesine göre sınıflandırılmasının yapılacağını dile getirdi.

İkinci aşamada İmar planında dönüşümü sağlanacak binaların güvenliğini arttıracak kararlar alınması ve binalara verilen jeolojik etüt imzalarının çok sıkı denetlenmesi gerektiğinden söz eden Özyiğit, “İnşaat Mühendisleri Odası ile birlikte yapı envanterinin oluşturulması konusunda protokol gerçekleştiriliyor, mutabakat sağlandı. Mimarlar Odası ile birlikte de riskli yapı sahiplerinin bilgilendirilmesi konusunda protokol yapıldı” şeklinde konuştu.

 

“KAÇAK YAPILARIN YIKILACAĞININ SÖZÜNÜ VERİYORUM”

Üçüncü aşamada dönüşüm sürecinde barınma ihtiyacı olanlar için kira yardımının yanı sıra geçici konaklama alanları oluşturulması ve ruhsatsız yapıların yıkım sürecinin edeceğini belirten Özyiğit, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz hafta bir tane ruhsatsız yapıyı yıktık, bu ülkenin en büyük belalarından bir tanesi aflardır arkadaşlar. Her alanda yapılan aflardır. Seçim öncesi bir af dedikodusunun yayılmasıyla birlikte bölgemizde de bazı girişimler var. Buradan neye mal olursa olsun bütün kaçak yapıların yıkılacağının hem sözünü veriyorum hem taahhüdünü veriyorum. Yani kaçak yaparım yanıma kar kalır düşüncesinde kimse olmasın. Hem yaptığı emek boşa gidecek hem onu yıkacağız, bedelini ödeteceğiz. Hem de bu cezayı o vatandaş ödeyecek. Hepimizin bir tek sorumluluğu var. Hepimize göre yapılmış olan yasalara uymak. Bunun dışında davranan insanlar elbette bunun karşılığını görecekler.”

 

 

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA