13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

“Mahallemizde gökdelen istemiyoruz”
   

Deniz Mahallesinde 21 kata kadar bina yapılmasına onay çıkmıştı. Mahalle sakinleri ise karşı çıkıyor

 
   

ABİDİN YAĞMUR

Deniz Mahallesi sakinleri, bölgede yapı yoğunluğunu 0.90’a çıkaran, 15 ila 21 kata kadar yüksekliğe izin veren imar planının değiştirilmesi için imza kampanyası başlattı.

Yenişehir’in kuzey kesiminde bulunan Deniz Mahallesi ve Kocavilayet Mahallesi bugüne kadar 0.35 yapı yoğunluğuna izin verilen nadir bölgelerden biriydi.

 

Yapı yoğunluğunun düşük olması nedeniyle bölgede genellikle vatandaşların kendi olanaklarıyla yaptıkları bahçeli, müstakil evler ile kooperatif veya özel şirketler eliyle yapılan villalar bulunuyor. Bölgede çok katlı apartman şimdilik yok.

 

“MÜTEAHHİTLER, VİLLA SAHİPLERİNE TEKLİF SUNMAYA BAŞLADI”

Ancak bölgedeki yapı yoğunluğu, geçtiğimiz aylarda AKP ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla 0.35’ten 0.90’a çıkarıldı. Bu plan değişikliğinin ardından bölgedeki birçok parselin imar durumu değişti ve inşaat şirketlerine 15 ila 21 kata kadar apartman yapma şansı verildi.

İmar planının değişmesinin ardından mahalledeki birçok parselin sahibinin çok katlı bina projeleri için müteahhitlerle görüşmeye, müteahhitlerin de uygun arsaları birleştirmeye çalıştığı konuşuluyor.

Hatta bazı müteahhitler, Antik Kent adlı villa sitesinin bitişik parselinde çok katlı bir apartman yapmak için 4 villa sahibine “Sizin evlerinizi de proje alanına dahil edelim, size de kat payı verelim” teklifinde bulunmuş.  Benzer tekliflerin, cadde cepheli villaların sahiplerine yapıldığı da ifade ediliyor.

 

MAHALLELİ YÜKSEK BİNA İSTEMİYOR

Mahalle sakinleri ise müstakil villalarını kat karşılığı yeni projelere vermeye de mahallenin boş parsellerine çok katlı apartman yapılmasına da karşı çıkıyor.

Mahallenin çeyrek asırdır kendi dokusunu oluşturduğunu, insanların nefes alabildiği bir mahalle olduklarını ifade eden mahalle sakinleri, dokunun yapılaşmayla bozulmasını istemiyor.

Müstakil, az katlı, bahçeli yapıların öneminin deprem felaketinin ardından bir kez daha ortaya çıktığını belirten mahalle sakinleri, imar değişikliğinin iptali talebini Yenişehir Belediyesine iletmek üzere imza kampanyası da açtı.

 

“DEPREM GÜNÜ İNSANLARI MİSAFİR ETTİK”

Şu ana kadar onlarca mahalle sakininin imzaladığı metinde şu ifadeler yer alıyor:

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yakın zamanda imar planında yapılan değişiklikle inşaat yoğunluğu birçok bölgede 0,35’ten 0,90’a çıkarılmıştır.

21 kata kadar da inşaat yapılmasına müsaade edilmiştir.

Son yaşadığımız ve sürekli artçılarını da hissettiğimiz depremin çok katlı binalarda nasıl bir yıkıma neden olduğunu hep birlikte acıyla gördük. Bizler Deniz Mahallesi sakinleri, deprem sonrası birçok insanı daha güvenli olduğu için evlerimizde misafir ettik.

 

Müstakil evlerimizin yakınında çok katlı bina yapılmasını istemiyoruz.

Özellikle 17. Cadde ile 21. Cadde arasının yeniden değerlendirilip tekrar inşaat yoğunluğunun 0,35 olarak düzenlenmesini ivedilikle talep etmekteyiz. Zira insan hayatı her şeyin önündedir.”

 

Depremden sonra cazibesi arttı

Deniz Mahallesi, peş peşe yaşanan büyük depremlerin ardından binlerce Mersinlinin akınına uğramış. Mahalle sakinlerinden Hüsniye Çelik, “Bu bölgede müstakil evi olan herkes evlerinde birkaç aileyi misafir etti. Burada tanıdığı olmayanlar araçlarıyla buraya gelip araçlarında uyudular. Çünkü etrafta çok katlı bina yok.

İnsanlar kendilerini burada güvende hissettiler. Bunun korunması lazım. Bu bölgede yüksek binalara izin verilmemesi lazım. Burada yapı yoğunluğunu 0.90’a çıkaran belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, merak ediyorum, depremin olduğu gün plazalarda mı uyudular yoksa buralara mı geldiler.

İmza kampanyamıza ilgi yoğun. Yenişehir Belediye Meclisine katılarak talebimizi ileteceğiz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kaynak-mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA