13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

“Deprem değil, sistem öldürür”
   

Mersin Kadın Platformu bileşenleri, Kahramanmaraş ve Hatay’da yaşanan depremler sonrasında yaşananlarla ilgili eylem yaptı. Kadınlar, “Deprem değil, sistem öldürür”, “Katliamın hesabı sorulacak” sloganları attı.

 
   

Yaşanılan depremin bir kader olmadığını ve felaketin göz göre göre yaşandığını söyleyen Mersin Kadın Platformu üyesi Ceren İnan, “Yaşanılan depremin bir doğal afet olmadığını, göz göre göre katliam olduğunu; ulaşılmayan enkazlar, gitmeyen yardımlar ve verilen imar aflarından biliyoruz.

Bizler yaşama tutunmak için enkaz altlarından yardım talep eden yurttaşlara sosyal medya aracıyla ulaşmaya çalışırken, AKP iktidarı yurttaşların dayanışmasına karşı çözümü sosyal medyayı kapatmakta buldu.

Bizleri, sevdiklerimizi göz göre göre ölüme terk eden tek adam, daha yardımlar ulaşmamışken ve yurttaşlar enkazdan ailesini, sevdiklerini kurtaramamışken 10 bin TL vereceğiz diyerek ‘müjdesini verdi” dedi.

 

 

“KADINLAR ŞİDDETE MARUZ KALIYOR”

İnan, güvenli alanları olmayan veya bulamayan kadınların boşanma evresindeki eşlerinin yanında kalmak zorunda olduğunu belirtti.

Boşanma aşamasındaki eşinin yanına taşınan kadınlardan biri olan Alev Altun’un şiddet gördüğüne dikkat çeken İnan, “Hatay’da depremde evi ağır hasar alan Alev Altun, 2 çocuğuyla birlikte eski eşi Savaş Altun’un yanında kalmaya başladı.

Savaş Altun, eski eşi uyuduğu sırada üzerine kaynar su döktü. Gözaltına alınan Savaş Altun “artçı depremler” yüzünden olduğunu söyleyerek savunma yaptı.

Biliyoruz. İktidarınızın erkliğini, adaletsizliğini, yalanlarınızı, düşmanca bakışlarınızı, çürümüş zihninizi kadın ve LGBTİ+ düşmanlarıyla kurduğunuzu, bunun öğreticisi olduğunuzu biliyoruz. Biliyoruz, siz de bilin siz ve erkek adaletiniz yok olana dek mücadele etmeye, hesaplaşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“TEMEL İHTİYAÇLAR KARŞILANMALI”

İnsanların sağlıklı alanlara, hijyene, tuvalete, çadıra ihtiyaç duyduğunu belirten İnan, acilen temel ihtiyaçların karşılanması için çağrıda bulundu.

İnan, “İnsanların en temel, en basit şeylere ihtiyacı var. Ölümle yüz yüze gelmiş insanlara şu zararı verdiğiniz için hesap vereceksiniz. Çadırları, hijyen malzemelerini, tuvaletleri sağlayacaksınız. 

İhtiyaç olarak görmediğiniz, kadınlar için temel malzemeleri dahi ikincilleştirebiliyorsunuz. Toplumsal cinsiyet rollerini her yerde devreye sokuyorsunuz. İzin vermiyoruz.

Kadınların hijyenik pede, iç çamaşırına, vajinal sağlık malzemelerine aciliyetli ihtiyacı var. İnsanların dayanışmayla topladığı malzemelere dahi göz diken siz bu ihtiyaçları sağlamak zorundasınız.

Topladığınız deprem vergilerinin nerede olduğunun hesabını vereceksiniz. Ekranlarda sermayeci şirket ortaklarınızın şovuyla toplanan paraların nerede olduğunun hesabını vereceksiniz” dedi

 

 

 

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA