13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

“En büyük sorumlu 21 yıldır iktidarda olanlar”
   

İnşaat yüksek mühendisi Serdal Kuyucuoğlu, Maraş depremiyle oluşan büyük yıkımın faturasının birkaç müteahhide kesilmeye çalışıldığını belirterek, “118 binin üzerindeki yapının yıkılması ve hasarlı olmasının suçları karşılığında 10-15 müteahhidin tutuklanması ile toplumun tepkisi kırılmaya çalışılıyor. Bilimi inkar eden, afetleri kadere bağlayarak gerekli hazırlıkları yapmayanlar bu afetlerin, kayıpların en büyük sorumlusudur. İmar afları ile kaçak ve sağlıksız yapıları oy ve para uğruna affedenler en büyük sorumlulardır” dedi.

 
   
  1. dönem CHP Mersin Milletvekili, inşaat yüksek mühendisi Serdal Kuyucuoğlu , Maraş depremiyle oluşan büyük yıkımın sorumlusunun 21 yıldır iktidarda olan AKP olduğunu söyledi.

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu ancak 1999 Kocaeli depremine kadar hiçbir ciddi çalışma ve Kuyucuoğlu, “Kahramanmaraş Depremi sonrası suçlu aranmaya başlandı. İhalenin birilerine yıkılma çabası olduğu ortada.

118 binin  üzerindeki yapının yıkılması ve hasarlı olmasının suçlarını 10-15 müteahhidin tutuklanması ile toplumun tepkisi kırılmaya ve suçun birilerinin üzerine yıkılarak bu işin altından kalkılmaya çalışılıyor.

Belli çevreler, özellikle hükümet şimdi işi sadece müteahhitlere yıkarak dikkatleri asıl suçlulardan kaçırmaya çalışmaktadır.

Bu işin sıcaklığı geçtiğinde tutuklanan müteahhitlerin bırakılacağı tutuksuz yargılanarak yıllarca sürecek yargılama sonucu kusurlu iseler çok az cezalarla kurtulacaklarını hepimiz biliyoruz” dedi.

 

 

“DEVLET VE KURUMLARI ASLİ SORUMLUDUR”

2018 yılının mayıs ayında AKP hükümeti tarafından çıkarılan imar affına değinen Kuyucuoğlu, o tarihte mecliste yaptığı konuşmada,  “Bu yasa seçim öncesi verilen bir rüşvettir” dediğini hatırlattı.

Kuyucuoğlu, “Bilimi inkar eden, afetleri kadere bağlayarak gerekli hazırlıkları yapmayanlar bu afetlerin, kayıpların en büyük sorumlusudur. İmar afları ile kaçak ve sağlıksız yapıları oy ve para uğruna affedenler en büyük sorumlulardır.

Tüm afetlerde devletin sorumluluğu inkar edilemez şekilde 1. derecede vardır. Ancak 2. derecede projeyi yapan mühendisinden, zemin etüt raporunu veren jeoloji mühendisine, şantiye şefine, fenni mesul, projeye ruhsatı veren yerel yönetimin, yapı denetim firmasının ve yapımcı, yüklenicinin ortak sorumlulukları vardır.

Tabii jeolojik ve topografik haritalara göre şehir planı yapan şehir planlamacısının ve bu planları yapan yerel yönetimlerin, yapı denetim firmaları ve yerel yönetimleri denetleyen Çevre Şehircilik ve İklimlendirme Bakanlığı’nın sorumluluğu yadsınamaz.

Devlet ve kurumları asli sorumludur. Diğer kesimlerin ise hangisinin sorumluluğunu yerine getirmediği incelemeler sonrası ortaya çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

 

“ZEMİNİ SAĞLAM BÖLGELER TESPİT EDİLMELİ”

Hükümetin, deprem enkazları kalkmadan “hemen inşaata başlıyoruz” şeklindeki çıkışlarının yanlışların süreceğini gösterdiğini ifade eden Kuyucuoğlu, “Bilimsel çalışmalar neticesi fayların olduğu ve zemini sağlam bölgeler tespit edilmeli, bu bölgelerde şehirlerin planlaması yapılmalıdır.

Yapılacak inşaatların temel ve taşıyıcı sistemleri zemin durumuna göre sağlıklı olarak hesaplanarak ebatlandırılmalı ve buna uygun temel sistemi seçilmelidir. Yıllardır bilim adamlarının yaptığı afet gelecek çağrılarına, iktidarın kulak verip, gerekli tedbirleri alması gerekiyor.

Yapılacak yapıların, bölge seçimi, zemin etütleri ve çok sıkı koşullara bağlı yapılar yapılması gerekiyor. Tabii ki devletin de liyakatli ve ehil kişilerle hiçbir taviz vermeden afetlere hazır ve organize olması gerekiyor” görüşlerini dile getirdi.

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA