13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

“Sosyal afet bölgesine dönmeden Mersin’e destek verin”
   

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, depremden sonra yaklaşık 400 bin yurttaşın göç ettiği Mersin’in “sosyal afet bölgesine dönüşebileceği” uyarısında bulundu. Platform açıklamasında, “Merkezi bütçeden ilimize ayrılan ödenekler ilimizdeki 400 bin Suriyeli göçmen, 400 bin depremzede ve ilimiz nüfusuna kayıtlı 1 milyon 900 bin vatandaşımız dikkate alınarak 2 milyon 700 bin nüfus üzerinden hesaplanarak gönderilmelidir” denildi.

 
   

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, Mersin Gazeteciler Cemiyetinde bir araya gelerek deprem sonrasında yaşanan barınma sorunu ile eğitim ve sağlık başta olmak üzere farklı alanlarda ortaya çıkabilecek sorunları değerlendirdi, yetkililere uyarılarda bulundu.

Platform adına açıklama yapan BES Şube Başkanı Murat Doğan, Mersin’in deprem bölgesi dışında olması ve akraba ilişkilerinden dolayı depremzedelerin en fazla tercih etmiş oldukları il olduğuna dikkat çekti.

 

 

“YEREL YÖNETİMLERİN İMKANLARINI AŞIYOR”

Doğan, “Yetkililerin yapmış olduğu son açıklamalara göre yaklaşık olarak İlimize 350-400 bin depremzede göç etmiştir. Mersin halkı da depremzedelere ilk günden itibaren kapılarını açmış ve imkanlarını seferber etmiştir.

Uzmanlar, ilimize gelen insan göçünün yaklaşık yarısını oluşturan vatandaşımızın kentimizde kalıcı olacağını tahmin etmektedir.

Ancak, afet sonrası göç dalgasına hazırlıksız olan kentimiz barınma, sağlık, eğitim, alt yapı ve ulaşım başta olmak üzere gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalmaktadır.

Kentimizde ikamet eden 2 milyon 700 bin vatandaşımızın ihtiyaçlarının sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde karşılanması yerel yönetimlerin imkanlarını aşmaktadır” dedi.

 

“2 MİLYON 700 BİN NÜFUSA GÖRE KAYNAK GÖNDERİLMELİ”

Doğan, “Kentimiz “Sosyal Afet” bölgesine dönüşmeden, depremzede vatandaşlarımızın göçüyle ortaya çıkan ihtiyaçların sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde karşılanabilmesi ve kentin daha dirençli hale gelmesi için ilimizin “Özel Bir Destek/Statü Kapsamına” alınması ve genel bütçeden daha fazla ödenek ayrılması zorunluluk haline gelmiştir.

Bugüne kadar kentimizin ihtiyaçları doğrultusunda yerel yönetimlerce hazırlanıp merkezi idareye sunulan projeler derhal onanmalı, merkezi bütçeden ilimize ayrılan ödeneklerin ilimizdeki 400 bin Suriyeli göçmen, 400 bin depremzede ve ilimiz nüfusuna kayıtlı 1 milyon 900 bin vatandaşımız dikkate alınarak 2 milyon 700 bin nüfus üzerinden hesaplanarak gönderilmelidir” ifadelerini kullandı.

 

“DEPREMZEDELER İÇİN YETERLİ EKONOMİK KOŞULLAR OLUŞTURULMALI”

Belediyeler koordinatörlüğünde Afet Yönetimi Strateji Eylem Planı çalışmalarına zaman yitirilmeden başlanması gerektiğine değinen Doğan, “Yer bilimcilerin yeni depremi Adana ve Kıbrıs gibi ilimize yakın bölgelerde olma olasılığını ön plana çıkardıkları düşünüldüğünde ilimizdeki yapı stoku zaman geçirilmeden denetlenmeli ve gerekli tedbirler de alınmalıdır.

Deprem bölgesinde güvenli barınma ve yaşam koşulları derhal sağlanmalı, kendi illerinde yaşamak isteyen bütün depremzedeler için yeterli ekonomik ve sosyal koşullar oluşturulmalıdır.

Mersin’de yaşayan halka, siyasi partilere, sivil toplum ve demokratik kitle örgütlerine bu talepleri sahiplenmeye ve çaba harcamaya; İktidarı ise kentimizin mevcut konumunu dikkate alarak gerekli tedbirleri derhal almaya çağırıyoruz.

Alınmayan tedbirler sonucu oluşacak her olumsuzlukta tedbir almayanların sorumlu olacağını bugünden belirtiyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA