13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

“Çiftçiye yem desteği engelleniyor”
   

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Cengiz Gökçel ile CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, deprem bölgesi Hatay’ın Defne ilçesinde çiftçi ve besicileri ziyaret etti.

 
   

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, “Belediyelerimiz, üreticilerimize yem desteği sağlamaya çalışıyor ancak AFAD çiftçilerimize yemlerin ulaştırılmasında sıkıntı yaşatıyor” dedi.

Deprem bölgesinde üretim yapan besicilerin yem sorunu yaşadığını belirten CHP’li Gökçel; “Öncelikle Tarım Bakanı’na sesleniyorum; süt üreticisi için ayrı yem, etlik sığır besleyen çiftçilerimiz için ayrı yem, küçükbaş hayvanlara ayrı yem olmak üzere mutlaka 10 ilde depremden zarar gören illerimizin köylerine yem desteği sağlayın” dedi.

CHP’li belediyelerin çiftçilere yaptığı desteklerin AFAD tarafından engellendiğinin altını çizen Gökçel, “Belediyelerimiz çiftçilere destek olmaya çalışıyor yemle ilgili ama AFAD yem kamyonlarının da önüne geçiyor. Çiftçilerimize yemlerin ulaştırılmasında sıkıntı yaşatıyor.

Eğer AFAD yemlerin çiftçilere ulaştırılmasında belediyelerimize sıkıntı yaşatıyorsa, mutlaka Tarım Bakanlığı kendi bu çiftçilere, üreticilere yemi ulaştırmalı ki; ne süt üreticimiz ne etlik sığır yetiştiren çiftçilerimiz zarar etmesinler” dedi.

 

Depremzede çiftçilerin hayvanlarının çok düşük fiyatla satın alındığını vurgulayan CHP’li Gökçel, Et ve Süt Kurumu’nu göreve çağırdı.

Gökçel, “Zarar eden çiftçimiz elinden hayvanını çıkartmaya çalışıyor, Et Süt Kurumu devreye girmiyor. Özel sektör de fırsatçılık yapıp yarı fiyatına süt ineğini üreticilerden almaya çalışıyor. İnsanlar hem depremde hayatlarını kaybettiler, yaralandılar. Bir de şimdi ekonomik olarak bu insanları sıkıntıya sokmanın kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorum” diye tepki gösterdi.

Gökçel, “Tarım Müdürlükleri devreye girmeli hem de Et Süt Kurumunun müdahale etmesi gerekiyor” dedi.

 

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA